Himmelen for deg som elsker øl

Ølhundenes beste venner

hummerDet kan sies mye om amerikanere, men at det er vanskelig å bli kjent med det som kanskje er verdens mest utadvendte folk er i hvert fall ikke sant. På tur i New York møtte vi noen ølhunder som guidet oss til de beste stedene å drikke, og spise, for den som virkelig liker å utforske nytt øl.

Les også: Alt du trenger å vite om New York

Vi deler deres anbefalinger her. Anbefalinger skrevet ned på en serviett hentet i baren på Blind Tiger med en penn lånt fra nabobordet ved siden av, fra to amerikanske ølhunder som hadde invitert to nordmenn ned på sitt bord.

Søk etter hotell i New York her

Finn flybilletter til New York med vårt reisesøk her

Uansett, her er New York for deg som elsker øl:

screenshot-by-nimbus (9)

Blind Tiger

Dette ølhuset åpnet i 1995 i Greenwich Village, og har lang tradisjon for å servere nøye utvalgt øl (28 øl på fat da vi besøkte stedet, og svært mange flaskeøl) og veldig god mat. Ølhuset befinner seg ikke langt fra de fem Marc Jacobs-butikkene i området (blant annet Bookmarc – bokbutikken til Marc Jacobs). Gaten er Bleecker Street, en gate du enkelt finner fra 7th eller Avenue of the Americas. Hele området er meget hyggelig, og Blind Tiger et supert sted for deg som liker hyggelige bartendere og godt øl.

Her finner du nettsiden deres

d8_53bc12c2518e1Beer Authority

Skal du til outletet utenfor New York (Woodbury Premium Outlets) kommer du nok borti Port Authority, det er nemlig hovedbuss-stasjonen for Manhattan. Dette ølstedet er på toppen av stasjonen, og er sentralt i forhold til Times Square og Broadway. 90 øl på fat og 100 øl på flaske gjør at stedet tar igjen i mengde og beliggenhet det man kan si at stedet mangler i sjarme. Fin utsikt og god mat er det likevel.

Her finner du nettsiden

d1_535ee871ab4d4Rattle n Hum

Hvis du har hørt om den irske gruppa med Bono som sanger så klarer du kanskje å gjette at dette ølstedet har irsk tema. 40 øl på fat og over 100 på flaske. Har også en burger det går gjeteord om.

Finn New York Public Library på 5th Avenue, gå ned mot Empire State Building og ta av på west 33rd Street for å finne stedet.

Her finner du nettsiden

Ikke langt unna på West 36th Street mellom Madison Avenue og 5th Avenue finner du Ginger Man (som kaller seg Draft Tasting Room) og The Pony Bar finner du både i Hell’s Kitchen og Upper East Side.

screenshot-by-nimbus (10)Sjekk også ut klassikerne White Horse Tavern og McSorleys Old Ale House. Sistnevnte er visstnok den eldste i New York, og serverer bare to øl. Du finner Old Ale House på 15th East 7thStreet. Den første var stamstedet til Dylan Thomas, og et sted også folk som Bob Dylan og Jim Morrison har vanket i Greenwich Village.

Mat med godt øl

Hvis du er ute etter spisesteder som også har godt øl så er The Spotted Pig med deres utrolige burger et supert valg. Stedet tar ikke reservasjoner, men siden de har godt øl i baren så går det veldig brå å vente der (prøv deres egne bitter). Det samme ølet får du på Breslin, som er drevet av de samme folkene. Sistnevnte ligger ved Broadway og West 29th Street, mens førstnevnte er ved Hudson Street og West 11th Street. Litt lenger opp fra Blind Tiger.

Du kan, og bør, også sjekke ut Gramercy Tavern med nøye utvalgte amerikanske øl på fat.

Hoteller:

3681052_188_z

The James (Soho)

Rett og slett et fantastisk hotell. Sjekk priser og tilgjengelighet her først. En vidunderlig takbar og veldig god service.

Les mer om hotellet her

3606282_36_z

Mondrian (Soho)

Fantastisk beskriver også dette designhotellet. Superflotte rom og veldig høy standard. Mange supre detaljer, og en bar som er av typen som gjør at du kanskje forlater hotellet litt for sjeldent.

Les mer om hotellet her

7154313_35_z

The High Line Hotel  (Meatpacking)

Kult hotell som ligger rett ved parken med samme navn. Store rom til å være i New York, fin service og en veldig hyggelig bar og lobby med særpreg.

Les mer om hotellet her

4182702_107_z

Yotel (Midtown)

Dette kule hotellet har blandet det beste (ja, det beste) fra flyreiser og båtreiser med hotell. Enkelt, effektivt og fungerende. Kul bar og fin beliggenhet. Du kan også få gode priser her.

Les mer om hotellet her