Historisk billig Egypt-ferie

Hovedgrunnen til at Egypt har falt mest i løpet av et år skyldes ikke krig, men at myndighetene i Egypt i fjor høst valgte å gå bort fra fastkursen mot dollaren. Det ga en skikkelig valutasjokk, og verdien på det egyptiske pund falt kraftig mot de fleste valutaer, skriver Na24.   Les også: Her får du verdens billigste øl

El Gouna: En by som ingen andre

Egypt kan by på strandferie og mange historiske severdigheter alle bør oppleve. Du har sikkert hørt om pyramidene i Giza utenfor Kairo, men har du hørt om feriebyen El Gouna? El Gouna ligger langt fra Kairo og andre storbyer som er berørt av urolighetene i Egypt, og byr turister velkommen til et ferieparadis, hvor alt foregår normalt*. Hvor arkitektur og natur blandes sammen, hvor komfort er en livsstil, hvor blå-fargen har flere nyanser, og avslapping tas til nye høyder. Alt begynte med en manns ønske om å finne det vakreste stedet ved havet for å bygge et hus og en liten brygge. For rundt tjue år siden fant Samih Sawiris dette vakre stedet langs Rødehavets vestkyst, beleilig plassert 25 kilometer nord for Hurghada.

Søk etter flere flotte hoteller i El Gouna her og her – sjekk priser og tilgjengelighet.

En favoritt blant mange

El Gounas unike design har gjort stedet til et yndet reisemål blant mange Egypt- elskere. Ikke overraskende. Hele reisemålet er bygget på små øyer og halvøyer rundt et nettverk av kanaler og laguner. Eksklusive El Gouna er et av Egypts nyeste feriesteder, med flotte strender, eventyrlige dykkemuligheter og eksotisk golf i toppklasse. Det er en ideell destinasjon året rundt med et varmt klima og et stort utvalg av vannsport- og andre rekreative aktiviteter. Her bor du i nærheten av både strandstrender og snorkling samt koselige torg med butikker og restauranter.

Fem ferieaktiviteter

1. El Gouna- et kongerike for kitesurfere

Forholdene omkring El Gouna gjør stedet til en ledende kitesurfing- destinasjon for både nybegynnere og øvede. Mangroovy Beach er stedet for den kresne kiteren som ønsker stabil vind, sol og mye plass, mens Zaytouna Beach passer best til nybegynnerne. https://www.instagram.com/p/BVfwCbtFJCm/

2. Havskilpadder utenfor døren

Som mange sikkert kjenner til er Rødehavet et paradis for dykkere med fargerike fisk, vakre koraller og mange spennende undervannsarter. Har du dykkersertifikat kan du glede deg til å utforske noen av verdens fremste dykkesteder. Hvis du ikke dykker, så er du stort sett velkommen til å ta turen og snorkle eller bare slappe av på båten.

Søk etter flere flotte hoteller i El Gouna her og her – sjekk priser og tilgjengelighet.

3. Spill golf i flotte omgivelser

El Gouna har en 18-hulls mesterskapsbane som kan skryte av golfspilling året rundt i et miljø der spillerne kan feste øynene på fantastisk utsikt over fjell og endeløse hav. Denne vakkert plasserte golfbanen er designet av Gene Bates og Fred Couples, og er god til både nybegynnere og turneringsspillere. Her får du en golfrunde som er både utfordrende og morsom.

Finn billige flybilletter i vårt reisesøk

4. Opplev oldtidshistorien

Hvis du klarer å rive deg løs fra golfbanen og stranden, anbefaler vi deg å besøke Egypts verdensberømte severdigheter. El Gouna er nemlig et perfekt utgangspunkt for utflukter til Egypts unike kulturskatter, som Kongenes dal og Karnaktemplet i Luxor. Katarinaklosteret, det eldste kristne klosteret i verden som fortsatt er i bruk, er så absolutt verdt et besøk. Klosteret har i over 15 århundrer vært et mekka for pilegrimer. https://www.instagram.com/p/18so14q30U/

5. Besøk beduinoaser

På kamelrygg eller firehjuling, bør du besøke gamle landsbyer eller beduinoaser i ørkenen. Beduinerne har mange gode anekdoter og gamle historier, så hør godt etter mens du nyter en kopp te isolnedgangen.

Finn billige flybilletter i vårt reisesøk


Hotellmuligheter:

Sheraton Miramar Resort El Gouna, El Gouna, Basseng

Sheraton Miramar Resort El Gouna

 • Strålende beliggenhet nær stranden
 • 2 utendørsbassenger
 • 3 restauranter
 • Barnefasiliteter
 • Gratis frokostbuffé

Se flere bilder av hotellet her- sjekk priser og tilgjengelighet


Dawar El Omda Hotel El Gouna - Adult Only, El Gouna

Dawar El Omda Hotel El Gouna

 • Voksenhotell
 • Fin beliggenhet i sentrum av byen
 • Gratis wi-fi
 • Utendørsbasseng

Sjekk ut hotellet her


Bilderesultat for movenpick resort el gouna

Moevenpick Resort & Spa El Gouna

 • Familiehotell
 • Frokost inkludert
 • På privat strand
 • Ved siden av en golfbane
 • 7 utendørs bassenger
 • 6 restauranter

Ta en nærmere titt på hotellet her


Søk etter flere flotte hoteller i El Gouna her og her – sjekk priser og tilgjengelighet.

Du kan velge reisepakke til El Gouna hos Apollo her.


Egypt – reiseråd fra UDI

Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turist-områdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Egypt oppfordres til å holde seg oppdatert via hjemmesidene til den norske ambassaden i Kairo og anbefales å registrere sin reise på www.reiseregistrering.no.


Les også: Reiseguide Marbella: Spanias svar på St.Tropez