Foto: Istock

Hit bør du reise i desember

Hvit jul eller kritthvite julestrender?

Bytt ut norsk jul og nyttår med nye impulser i utlandet. Kanskje har du planer om å feire jul i et varmere land,  eller oppleve en av verdens beste nyttårsfeiringer? Det lønner seg å bestille og planlegge så tidlig som mulig for å sikre seg den beste feiringen utenlands.

Her er våre tips til hvor du kan tilbringe jul og nyttår i 2018!

Her finner du mange restplasser i desember!


Rathaus and christmas market in Vienna, Austria

Opplev en magisk jul i Wien. Foto: Istock

Jul og vintermoro

Selv om temperaturene er lave i Europa, har desember mye å by på for den reiselystne.

Julemåneden frister med besøk på et av de mange julemarkedene i Europa. Julemarkedene i blant annet Praha, Tallinn, Wien og Berlin, lyser opp storbyene i mørketiden. Gløgg, pepperkaker og håndlagde julegaver garanterer en stemningsfull førjulstid. De som ønsker å bryte tradisjonene og heller vil feire julen et annet sted enn rundt middagsbordet hjemme, kan dra til Lappland i Finland for å møte julenissen, eller bytte ut ribbe med en kald øl på Bondi Beach i Sydney.

Mange skianlegg åpner for sesongen, og ski- og snowboardentusiaster har uante muligheter til å boltre seg i snøen- fra de majestetiske fjellene i Nord- Amerika og eksotiske Japan, til de mer velkjente skianleggene i Alpene. For eksempel Whistler i British Columbia, Canada og Aspen i Colorado, USA er populære og velkjente steder for tonnevis av vintermoro.

 

Les også: Her får du pudderparadis i utlandet


Nyttårsfeiring

De festglade bør vende nesen mot Edinburgh eller andre steder i Skottland. Skotter feirer nyttår, også kalt Hogmanay, med brask og bram, og sparer ikke på noe. For de som ikke blir avskrekket av folkemassene, er New York et annet alternativ med «ball drop» på Times Square. Eller bli med millioner av hvitkledde mennesker på heftig strandfeiring på Copacabana Beach i Rio de Janeiro.

En av verdens mest eksklusive nyttårsfeiringer derimot, finner du ingen andre steder enn i Dubai. Slik oppfyller du drømmen om Dubai.

Dubai, UAE - January 1, 2015: New Year Celebrations Fireworks at Burj Khalifa in Dubai

Dubai har en av verdens beste nyttårsfeiringer. Ved verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, kan du oppleve de mest vanvittige fyrverkeriene. Foto: Istock

 

Du må bare sjekke ut dette hotellet i New York.

 

For standløver og badenymfer

Er du en av mange som klarer seg gjerne uten snø, og vil feire høytidene under en palme på en kritthvit strand, da finnes det mye å velge mellom.

I Asia er Laos og Bangladesh gode steder å besøke i desember. Lite regn og ikke altfor høye temperaturer gjør denne tiden behagelig for turister. Også i Thailand begynner regnet å avta og været blir gradvis varmere. Unngår man de verste turiststedene, er det mulig å få noen av strendene helt for seg selv. Dette er også en utmerket tid å besøke Maldivene på, selv om prisene er noe høyere der.

Med kritthvite strender og 25 plussgrader er Cabo i Mexico midt i blinken for de som vil vekk fra julemaset og snøværet. De karibiske øyene Jamaica og Bahamas er gode alternativer med stabilt vær og meget gunstige temperaturer.

Rødehavet og Egypt har gode dykkemuligheter for de som er fascinert av livet under vann. Av mer eksotiske steder byr Belize og Honduras i Sentral-Amerika på fint vær, eksotiske fisker og vakre korallrev.

Australia er et yndet reisemål for de eventyrlystne. Med tørt vær og rundt 25 varmegrader melder sommeren sin ankomst i desember. Gode muligheter for bading og surfing, kombinert med et rikt dyreliv, garanterer en drømmeferie for både store og små.

Første juledag i Melbourne. Foto: Getty Images

 

Er du glad i luksus? På Laurel Nights finner du verdens beste hoteller.

 

Les også:

Tenerife: Reisetips og reiseguide

Den virkelig store London-guiden