Foto: Istock

Hit drar du på årets julegaveshopping

Dropp julegaveshoppingen her hjemme, og kjøp heller unike julegaver i utlandet.

Frister det med en billig og koselig førjulstur? Det er ikke lenge til jul og julegavedrysset. Er du en av de mange som bytter ut norske julegater til fordel for de store avenyer, taxfreehandel og flotte julemarkeder i tiden frem til jul?

Kombiner nytte og kos, ta med vennegjengen og dra på en impulsiv shoppingtur.  Vi har valgt ut noen koselige førjulsturer til byer med shopping for alle stiler og alle lommebøker.

Les også: De beste stedene du kan feire i Norge

London – en klassiker

London, UK - December 8, 2012: Night View of Harrods, located in Brompton Road, with christmas decoration, crowds present. Harrods was opened at 1824 and now it is one of the most famous luxury store in London.

Byen som har alt. London er dedisert nordmenns shoppingfavoritt. Og ja, det anbefales å reise med tom koffert.

London er et eldorado for shopping-glade, og har alt fra unike loppemarkedfunn til såkalt «high street fashion» og eksklusiv design med det ypperste av merkeklær. Enten du rusler rundt i de kjente handlegatene som Oxford Street, Kensington High StreetCarnaby Street, Bond Street og Regend Street eller velger å ta turen til de enorme kjøpesentere som Westfield, HarrodsSelfridges osv, du finner flotte julegaver til store og små. Vi anbefaler derimot at du holder deg unna Oxford Street, for kommer du garantert til å få en ganske slitsom juleshopping og mennesker som dulter borti deg hele tiden. Selvsagt kommer det til å være hektisk rundt juletider uansett, men det finnes mindre hektiske steder.

Se hele listen over hvor du bør gjøre unna juleshoppingen i London her.

Finn billigst flybilletter her 

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe ved Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring. Herfra er det enkelt å komme seg til de andre handlegatene og kjøpesentre.

Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square.

De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv. Dette er et design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

Om du vil bo rett ved Oxford Street som ikke koster skjorta, er Radisson Blu Edwardian Sussex Hotel perfekt. Et annet sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter er ibis London Blackfriars. Sjekk også her finner du flere hotellkupp i London.

Berlin – herlig julestemning

iStock_000031868714_Double

Berlin er en shoppingmekka i alle tider, men den beste tiden er selvsagt juletider. Juletreets hovedstad blir til et juleparadis i alle gater, og det er særlig julemarkedene som skiller seg markant ut.Se hele listen over de beste julemarkedene i Berlin her.

Berlin har gjenskapt seg som en moderne metropol fylt av kontraster. Her får du severdigheter, kultur, shopping og matopplevelser som du seint vil glemme. Ta med kompiser eller venninner på tur. Reisen er ikke lang, og det trenger slettes ikke å koste mye. I Berlin finner du alle type hoteller; hippe, upscale og classy. Du har kommet til den riktige byen om du er på utkikk etter vintagekupp. Er dere venninner på tur, bør dere sette av minst en dag til å kun utforske byens fantastiske utvalg av secondhand- butikker. Ta for eksempel en tur innom The Corner Berlin hvor du får klær i alle farger, fasonger og de nyeste kolleksjonene fra Givenchy, Saint Laurent, Fendi og Valentino henger tett i tett langs de lange veggene. Drøm deg bort i butikkens klesutvalg i første etasje, men husk å gå i et nivå opp også. Der vil din indre Carrie Bradshaw komme til himmelen. Her finner du nemlig en vegg fylt med Christian Louboutin-sko og mye, mye mer.

Ellers bør du ta turen innom shoppingsenteret Kaufhaus des Westens, som er nest største varehuset i Europa etter Harrod’s i London. Her finner du eksklusive merker som Armani og Victoria Beckham.

Få opp energien hos franske Bandol sur Mer i hjertet av Brunnenstrasse bør oppleves. Restauranten som promoterer moderne franske retter har fått begeistrende omtalt i flere matmagasiner og reiseguider. Ser du etter en unik opplevelse? Etter en deilig middag bør du ta turen til fasjonable Monkey Bar som ligger øverst på 25 hours hotel Berlin. En drink eller to med utsikt over Berlin er den perfekte avslutningen på dagen.

Les også: Opplev en herlig julestemning i Berlin

Det beste hotellet for shopping: Waldorf Astoria Berlin

Flott hotell i Charlottenburg, i nærheten av Berlins vestkant rett ved shoppinggaten Kurfürstendamm. Unn deg eksklusiv behandling som tilbys på Guerlain Spa, eller en svømmetur på hotellets eksklusive innendørsbasseng. Du har også tilgang til moderne bibliotek, samt en Michelin-restaurant, Les Solistes by Pierre Gagnaire, som serverer tradisjonell og moderne fransk mat. Romanisches Café tilbyr hjemmebakte kaker og lett, regional mat. Lang Bar byr på drikke.

Bestill hotellet her.

Stockholm – mange muligheter

Beautiful snowy winter scenery of Christmas holiday fair at the Big Square (Stortorget) in the Old Town (Gamla Stan) in Stockholm, Sweden

Stockholm er godt utgangspunkt for juleshopping. Ta først en tur til Stockholms mest kjente handlegate, Drottninggaten, som starter fra Gamla Stan og strekker seg oppover til Odenplan. Her finner du de fleste kjedebutikkene som H&M, Zara og små nisjebutikker. Deretter kan du traske over til Sofo- distriktet i Södermalm for enda mer shopping og mye mer. Hvem trenger vel New Yorks Soho, når du har Stockholms Sofo?

Sofo (South of Folkungagatan)  har vokst seg opp til å bli en av Stockholms kuleste gater med mange hippe steder å spise, shoppe eller for å bare ta en øl – eller to.Under shoppingrunden i SoFo må du være forberedt på å komme over alt mulig rart. Her er det nemlig både bruktbutikker, møbelbutikker, klesbutikker og mye mer. Dette er også et område med mange kafeer og restauranter, så her kan du kose deg med både shopping og et godt måltid. Ta også turen innom Gamla Stan som er kjent som en av de største og eldste middelalderbyer i Europa. Her er det mange muligheter for shopping, god mat og bare sightseeing! Du vil bli imponert over den herlige atmosfæren her. Forresten bør du bemerke deg datoen 12.november. Da åpner det største shoppingsenteret i Skandinavia med mer enn 230 butikker innenfor kategoriene mote, skjønnhet, leketøy, sport og elektronikk m.m. Inkludert i dette finner du selvfølgelig også restauranter, vinmonopol og matvarebutikk, samt treningsstudio, Sveriges første imax-kino med Nordens største lerret og VIP- salonger og The Design Gallery – stedet der mote, livsstil, kunst og musikk forenes i et dynamisk miljø.

Les også: Dra på juleshopping til nye «Mall of Scandinavia»

Beste hotellet for shopping: Radisson Blu Strand Hotel

Et historisk og sjarmerende hotell i Stockholms Norrmalm. Hotellets fasade har utsikt over Den Kungliga Dramatiska Teatern og Strandvävagen, samt er gode shoppingmuligheter og restauranter bare rundt hjørnet. Kort gåtur unna Gamla Stan og Stureplan – de beste stedene for shopping.

Bestill hotellet her.