Hit drar nordmenn på opplevelsesreiser

Kaukasus, Dolomittene, Grønland og Cuba er blant favorittene når vi skal velge eksotiske reisemål uten masseturisme.

– Aktive opplevelsesferier har eksplodert, og det er all grunn til å tro at 2019 blir de miljøbevisste eventyreres år, der ingen mål er urealistiske, forteller daglig leder  Rasmus Ramstad i Hvitserk & Eventyrreiser.

Hvitserk arrangerer ekspedisjoner, safarier, private turer og spesialreiser til spennende reisemål verden over og har mer enn 30 års erfaring i bransjen.

– Det handler om å dra på den perfekte ferien som kombinerer aktivitet, spenning, kultur og unike bærekraftige opplevelser. Finner du ikke det du leter etter, får du hjelp til å skreddersy drømmeferien, akkurat sånn du vil ha den, fortsetter Ramstad.

Hvitserks daglige leder har plukket ut ti reisemål som er blant de aller mest populære akkurat nå.

Sjekk alle de fantastiske reisemålene hos Hvitserk & Eventyrreiser

1. Peru – Inca Trail & Machu Picchu

 

Du kan si hva du vil om masseturisme til Machu Picchu, men stedet er, og kommer alltid til å være, en av verdens mest spektakulære turistmål. Tusenvis av nordmenn tar utfordringen og begir seg ut på tur oppover fjellsiden for å bevitne en av verdens syv underverker.

Les mer om turene til Peru her!

«Takk for en fantastisk tur! Opplegget var strålende fra en ende til en annen og alle guider eller andre involverte ga en service above and beyond. Vil særlig trekke frem Abrahan fra fotturen som ga Turen en ekstra dimensjon gjennom sin lidenskap for både kulturen og fjellene»
Chris

Norske eventyrlystne elsker rett og slett Machu Picchu. Foto: Hvitserk.

2. Elbrus – Toppen av Europa

 

Det nye folkefjellet. Fjellglade nordmenn har lenge flokket til Kilimanjaro for å bryne seg på Afrikas høyeste fjell, men nå har de begynt å få øynene opp for Elbrus! Fjellet ligger på russisk side i den vakre Kaukasus-regionen og foten av den inaktive vulkanen er lett tilgjengelig med bil. Elbrus er 5642 høyt, en av «Seven Summits» og gir det garantert en utfordring du aldri kommer til å glemme, for ikke å nevne den russisk-inspirerte festen i etterkant.

Les mer om reisene til Elbrus her!

«Det her e min 4 tur med dokker og må nok sei at det her va den beste så langt! Æ har ingenting negativt å komme med 🙂 En fantastisk tur i et kjempefint område. Et solid opplegg heile veien. Tor e en kjempebehagelig guide som dokker må ta godt vare på! Gir turen terningkast 6 😀 Blir garantert ikkje siste turen min med dokker :»

Marius B

Utsikten fra Elbrus er rett og slett spektakulær. Foto: Hvitserk.

3. Albania – Landet som har alt

Få hadde vel tenkt at Albania skulle dukke opp på reisevante nordmenns radar for bare noe år siden. Landet, som grenser til blant andre Hellas, Montenegro og Adriaterhavet, er et friluftsliveldorado med snødekte fjell i nord og varme sandstrender i vest. Albania oppleves best på sykkel, og i løpet av bare en uke kan du få med deg det aller beste av hva landet har å by på.

Les mer om reisene til Albania her!

«VELDIG ENKELT: skyhøyt over forventningene på absolutt alle punkter. Særdeles godt organisert. Alt funket. Jeg jamret litt i starten over at vi ble kjørt oppover, men innser at det nok var fornuftig for gruppen og med tanke på grov asfalt de første dagene. Gode overnattinger og sjeldent god mat. Flott landskap og perfekt temperatur. Sykkelguiden, Dimo, imponerer. Hvitserkguide Atle likeså.»

Arild

Ta sykkelen fatt på spektakulære landeveier i Albania! Foto: Geir Amundsen.

4. Norges «Seven Summits» – Den nye klassikeren?

 

Vi har endelig fått øynene opp for eget land! Furet, værbitt og fjellfullt. Proffe guider hjelper deg til topp på noen av de tøffeste turene Hvitserk har, og den nye klassikeren «Norges Seven Summits» har tatt landet med storm. Norges sju høyeste fjell, på en uke! Tøft skal det bli, og det er derfor deltakerne elsker det.

Les mer om turen på Norges sju høyeste fjell her!

«FOR NOEN OPPLEVELSER OG FANTASTISKE DAGER I FJELLET. Har aldri angret et sekund på at jeg meldte meg på, heller ikke underveis på turen! At det kom noen tårer på toppen av Storen … DEN FØLELSEN … ubeskrivelig … TUSEN TAKK … Seven Sumit … vil være en høydare i livet mitt.»

 

Er du klar for å bestige Norges sju høyeste fjell på en uke? Foto: Sondre Kvambekk.

5. Cuba – Fortsatt forelsket

 

Vi er fortsatt forelsket i Cuba. Det er nok søken på det eksotiske, det nostalgiske og det tropiske som gjør at vi fortsetter å flokke til denne spennende destinasjonen. På Cuba får du servert en rikelig mengde med fortid, kombinert med store smil og en stolt og festlig lokalbefolkning. Cuba er et det perfekte målet for den aktive sykkelturisten og landet, som er relativt flatt, er spesielt egnet for livet på to hjul.

Les mer om reisene til Cuba her!

«Det var en uforglemmelig tur, opplevelsene sto i kø fra første dag. Jeg var spent – for første gang på tur uten å kjenne noen i reisefølget. En liten gruppe og alle var veldig positive, følte meg i selskap med likesinnede. Sykkeltur med Hvitserk frister til gjentakelse!»

Cubas strender er av det svært innbydende slaget. Foto: Hvitserk.

6. Dolomittene – Verdens vakreste fjellkjede

 

Vi flokker til Alpene både på vinteren og på sommeren for å oppleve en av verdens råeste fjellkjeder, Dolomittene. Stedet er en spektakulær lekeplass for skikjøring, fjellklatring, sykling og fjellvandring. Området er på UNESCOS verdensarvliste og kommer garantert til å gi deg bakoversveis. Et stabilt klima, god mat og hyggelig mennesker har gjort det til en favoritt blant nordmenn.

Les mer om turen til Dolomittene her!

«Terningkast 6 +++ En utrolig fin tur med flotte personer og dyktige reiseledere på alle måter. Kan ikke annet enn å rose Hvitserk opp i skyene og anbefale turen på det varmeste til alle. Alt fungerte knirkefritt på alle deler av turen. Misunner de som skal gå turen i september allerede.»

Martin

Dolomittene er et spennende alternativ til Alpene. Foto: Hvitserk.

7. Georgia – De magiske grønne fjellene

 

Nordmenn har forelsket seg i Georgia, og det er kanskje ikke så rart! Landet er en magisk kombinasjon av grønne, frodige daler, en spennende og imøtekommende kultur og snøkledde tinder. Som andre fjellnasjoner, får man mest ut av Georgia med fjellstøvler på, og området bør utforskes i en uke, med mye plass på minnekortet og sjokolade i sekken.

Les mer om reisene til Georgia her!

«Turen til Georgia var helt fantastisk! Vi hadde høye forventninger og de ble innfridd alle som en. Alt fungerte som det skulle, og vi har absolutt ingenting å klage på. Giorgi var en kjempehyggelig og kunnskapsrik guide. Vi ble tatt veldig godt vare på, både av ham og av kokken. Særlig den kalde pilsen og colaen, vi fikk når vi kom frem til leiren, ble satt veldig stor pris på …Vil også trekke frem hotellet i Tbilisi, som en positiv opplevelse. Vi sov til 12, og våknet veldig uthvilte. Det hadde ganske mye å si for hvordan de første dagene våre av ferien ble. Små detaljer, som utgjør det lille ekstra …»

Tove

Georgia blir stadig mer populært blant reiseglade nordmenn. Foto: Hvitserk.

8. Kroatia – Det uendelige kajakkparadis

 

Krystallklart vann, deilige temperaturer og god mat? Kroatia er verdens beste sted å padle kajakk og organiserte turer til kystparadiset i Adriaterhavet er på reiseradaren til alle kajakk- og eventyrentusiaster. Landet er verdenskjent for sin lange, vakre kyst og padlingen langs dramatiske klipper og i koselige bukter er en klar favoritt.

Les mer om turene til Kroatia her!

«Turen var helt topp! Utstyr, overnattingssteder, god atmosfære, mat, lokale guider og Hvitserks turleder – kunne ikke vært bedre. Har ikke noe å utsette på noe som helst. Det meste var over all forventning.»

Hva med en kajakktur i Kroatia? Foto: Hvitserk.

9. Skreddersøm – Spesialtilpassete eventyrreiser

 

Vi får spesialtilpassede klær, sko, hus, biler og måltider, så hvorfor ikke ferier? Det er det mange som har skjønt og i det siste har det vært en enorm vekst av  skreddersydde turopplevelser. Nå hjelper Hvitserk deg med å tilpasse den perfekte ferien for familien og vennegjengen. God, fokusert kundeservice gjør det nå mulig å få ferien akkurat sånn du vil ha den. Les mer her!

Hvitserk hjelper deg med å skreddersy en drømmeferie. Foto: Magnus Hendis.

10. Grønlandkryssing med ski og pulk – Den tidløse klassikeren

Den tidløse norske klassikeren er mer populær enn noen gang. Skiglade eventyrere har Grønland på hjernen og hvert år skal rekordene brytes. Men for den glade skiturist er organiserte grupper veien å gå og med nok trening kan de fleste få det til! Flinke norske guider tar deg med over innlandsisen på Grønland for det som antageligvis blir den aller lengste skituren i ditt liv, med mindre du blir bitt av basillen. Sydpolen neste?

Les mer om turene til Grønland her!

«En fantastisk tur det er vanskelig å beskrive. En opplevelse som langt på vei overgikk mine forventninger, og jeg nøler ikke med å anbefale dette til andre. Guidene gjorde en formidabel innsats, og jeg kan ikke få gitt nok ros til disse to humørsprederne. Måten de ledet oss opp brefallet, over isen og ned på andre siden kan ikke beskrives som annet enn veldig bra. De var trygge, erfarne, full av kompetanse, alltid i godt humør, alltid like blide og positive.»

Silje

Så vakkert er det på Grønland når man har værgudene på sin side. Foto: Bjørn Ankre.

 

Sjekk flere herlige reisemål hos Hvitserk & Eventyrreiser