Hit reiser du på jentetur

Lengter du etter en tur med venninnegjengen? Da burde du ta turen til idylliske Wrocław. Mindre enn 2 timer med fly og vipps så kan du unne deg litt luksus. Dette er jenteturen dere vil snakke om mange år fremover! Enorme shoppingsentre blander seg med byens gamle bygg og skaper en unik opplevelse og atmosfære. Markedsplassens pulserende byliv er kjent i hele Europa, så dette er den perfekte destinasjonen om du ønsker shopping og champagne til billig penge. Les hvordan du kan tilbringe den perfekte helgeturen med venninnegjengen.

Se etter de beste og billigste flybillettene her.


Severdigheter

Det skal godt gjøres å kjede seg her. Wrocław har noe til enhver smak. Byen, som faktisk består av flere øyer og 112 broer, kan kalles for Polens svar på Venezia. Stadig flere forelsker seg i dens vakre arkitektur med gamlebyen Rynek i spissen. Her finner du utallige restauranter, kafeer, barer og ølkjellere som frister med utendørs servering og svært gode priser. Du kan i tillegg leie en kajakk eller vannsykkel og se byen fra et helt annet perspektiv. Du går også små turistbåter som guider deg gjennom byen og gir deg et innblikk i byens historie og kultur. https://www.instagram.com/p/Bh4cpBlH04I/?taken-at=2208581436034899

Ostrów Tumski

Den eldste delen av byen rommer flere historiske severdigheter som St.Johannes Døperen katedralen og Det hellige kors-kirke. Selv på venninnetur burde du ta turen over kjærlighetsbruen Most Tumski. Bruen er fylt med hengelåser satt på av forelskede par som har lovet sin evig kjærlighet til hverandre. Nøklene til låsene skinner opp fra bunnen i elven. Det er jo lov å love hverandre evig vennskap også!

Panorama Racławicka er et av Wrocławs store stolthet når det gjelder kunstnerverk. Dette 120meter lange maleriet fremstiller slagscener under slaget ved Raclawice. Et unikt verk som kan appellerer til de kunstinteresserte.

Universitetet i Wroclaw er åpent for turister og her bør du ta en tur innom når du rusler lags sidegatene til Gamlebyen. Her får du se en flott samling av både historie, arkitektur og kunst.

Er du en foodie? Det største og mest populære matmarkedet i byen finner du i Hala Targowa. Frukt og grønt, kjøtt i alle varianter og sesongens beste råvarer er pent og pyntelig stilt opp for at du bruke alle sansene dine mens du tusler omkring. https://www.instagram.com/p/Bgk7wDTnBNQ/?taken-at=772003366207097

Se etter de beste og billigste flybillettene her og book jentetur her!

Er du og jentene glad i Snapshot og Instagram anbefaler vi en tur til den Botaniske og Japanske Hage. Fotoshoot med gjengen eller en rekke selfies kommer til å medføre mange «likes».

Like ved den Botaniske hagen finner du Hala Stulecia. Ulike events, utstillinger, konserter og sportsarragementer finner sted i denne enorme hallen. Har du ingen planer for nyttårsaften? Book din siste desemberfest her.

Pakk en piknikkurv og nyt en dag i grønne omgivelser som finnes rundt den kjente hallen.

Se etter ledig hotell  i Wroclaw

Se etter de beste og billigste flybillettene her.


Fonteneshow

Har dere ikke booket restaurant kan dere ta turen hit på kvelden. Det store fonteneshowet som går flere ganger i løpet av dagen byr på underholdning med både lys og musikk. Sett dere på restauranten ved fontenen eller ta med pledd og piknikkurv og nyt showet fra gressplenen. Rett over veien finner du dyreparken hvor den nyeste attraksjonen er Afrikarium Wroclaw. Det er jo ikke bare barn som fascineres av eksotiske fisker og planter. Du får en helt annet opplevelse ved å kunne se på haier gjennom en 18 meter lang undervannstunnel. Verdt et besøk. Wrocław er også hjemmebyen til over 300 små gnomer som har blitt byens varemerke. https://www.instagram.com/p/BhqaviQhoR-/?taken-at=344407031 Disse pussige skapningene er plasser under busker, ved benker, utenfor restauranter og kirker, og er en innovativ måte for turister å oppdage byen på. Ikke bare får du utforske byen- hver gnom har en historie bak seg. Én står og tar ut penger i minibanken, én er på shopping på et av kjøpesentre, mens en annen nyter en øl ved en restaurant. Det finnes til og med en app som hjelper deg med å finne eventyrfigurene.Du kan lese mer om Wrocławs gnomer her.

Finn ditt hotell i Wroclaw


Spa

Jenter er jo glad i å kunne skjemme seg litt bort og det finnes mange spa-klinikker og frisørsalonger som tilbyr skjønnhetsbehandlinger til en veldig rimelig pris. Her kan både negler, hender, føtter, hår og ansiktet få seg en behandling. Behandlingene koster en brøkdel av norske priser og teknologien innen skjønnhetspleie er uten tvil par hakk bedre enn i Norge. Her kan du virkelig få de nyeste behandlingene som enda ikke har kommet til Norge og som tar resten av Europa med storm. Vi anbefaler deg å prøve den anerkjente spa-salongen/klinikken Dr.Irena Eris som ligger like ved kjøpesenteret Galeria Dominikanska. Skin Care Institutes eid av nettopp Dr. Eris er kjent i hele Polen. Kvinnen merket har i flere tiår representert det beste av skjønnhetsprodukter og behandlinger. Hun har vunnet flere priser i Europa for sine innovative produkter. Her kan venninnegjengen tusle rundt i hvite morgenkåper, mens dere sipper på noe godt i glasset, hører på avslappende musikk og får den ene ansiktsbehandlingen og massasjen etter den andre.

Se etter de beste og billigste flybillettene her og book jentetur her!


Overnatting

Selv om prisene i Polen har steget de siste årene, er det fortsatt svært rimelig i våre øyne. Overnatting på et femstjerners hotell er en luksus du lett kan unne deg.

SleepWalker Boutique Suites

8663354_58_z

Herskapelig, romantisk og sentralt. Se flere bilder av hotellrommene her


The Monopol Hotel

531140_79_z

Store, moderne rom. Gjennomført design og en flott beliggenhet for alle som ønsker et femstjerners-hotell i hjertet av byen. Skjem deg bort på spa eller nyt en drink på takterrassen før du beveger deg til Gamlebyen for dagens middag.Se nærmere på hotellet her.


Hotel Mercure Wroclaw Centrum

582836_210_z

Her bor du vegg i vegg med et av de større kjøpesenteret i hjertet av byen. På fem minutter er du i Gamlebyen og kan nyte restauranter, kafeer og andre severdigheter. Ta en nærmere titt på hotellet her.


Grape Hotel

6955861_129_z

Hvis du ikke må bo sentralt, kan dette hotellet falle i smak. Nesten som et lite slott er dette en perle i storbyen hvor gjestene skryter av god service og nydelig mat. I tillegg kan du benytte deg av spa, badstue og treningsrom. Hotellet byr på intime konserter, vinsmaking og forskjellige menyer for en vellykket kveld. Femstjerners-hoteller ligger rett ved den Japanske Hagen, Afrykarium og flere av de store parkene. Hoteller er i tillegg nominert for World Luxury Hotel Awards.Se flere bilder av Grape Hotel her.

Her finner du flere hoteller i vakre Wroclaw


Spis deg god og mett

Du drar ikke fra denne byen og føler deg sulten. Utvalget er like stort som variasjonen og du har ingen sjans til å prøve alle de fantastiske spisestedene denne byen har å by på. Som turist er det enklest å holde seg til sentrum og disse restaurantene bør du sette opp på menyen. Spis gjerne frokost, lunch og middag ute.. Du kommer ikke til å angre når du prisene og de flotte rettene.

Finn ditt drømmehotell i Wroclaw og book din neste weekendtur her.

Pierogarnia Stary Mlyn

Du kan ikke besøke Polen og ikke ha smakt pierogi. Den tradisjonelle polske retten er et absolutt MUST, og ingen gjør det bedre enn restauranten Pierogarnia Stary Plyn midt i Gamlebyen. Et kjempehyggelig lokale og en meny som vil overbevise de mest skeptiske og kresne. Du er nødt om å prøve bakte pierogi fylt med kylling, spinat og fetaost, eller den mer tradisjonelle med poteter, løk og bacon. For alle som elsker ost anbefales det på det sterkeste å bestille bakte pierogi fylt med 5 oster!Du får i tillegg salater og sauser til dette og du går ikke fra bordet sulten. Du kan velge andre varianter av polske «dumpling». Er du glad i søtsaker, finnes det utallige valg for deg også. Pierogi fylt med nydelig blåbær er helt himmelsk og hva sier du til kombinasjonen av bringebær, hvit sjokolade og minte? Her finner du menyen og adressen.


OK Wine Bar Restaurant

Nydelig mat, lokaler og utsikt. Bestill en flaske bobler og nyt en finere matopplevelse. Har dere lyst å prøve noe annet enn polsk mat – ta turen til Masala Grill & Bar. Denne indiske restauranten byr på store smaker, fargerike tallerken og herlige drinker.

Prøv også: MOSAIQ Restaurant & Wine Lounge, Restauracja JaDka, Kurna Chata. Alle befinner seg i sentrum og er enkle å finne.


Whiskey in the Jar

Lyst på en god burger og en fargerik kul drink? Da tar du turen til  Whiskey in the Jar.

Se etter hotell sentralt i Wroclaw

Er dere på shopping i kjøpesentre Renoma kan dere ikke gå glipp av French Connection. Dropp alt som heter food coarts og salatbarer. Her finner du et eventyrlig utvalg pannekaker eller crepes. Tynne pannekaker finnes i både søte og salte varianter. Blåbær, bringebær, krem, sjokoladesaus og jordbær er bare noen av smakene du kan velge. Spinat med feta, laks, sopp, biff, eller salte pannekaker fylt med nydelige grønnsaker. Skal dere overleve en dag med shopping – sett av en time her. Etter disse pannekakene vil du aldri lage de samme tykke svelene hjemme igjen. https://www.instagram.com/p/Bhhkgp-Fj1v/?taken-at=336476467 Trenger dere enda mer påfyll av energi mens dere er på sightseeing finner du Pijalnia Czekolady Wedel på hjørnet av Rynek. Selve navnet betyr faktisk flytende sjokolade og det er nettopp det du burde velge.Wedel er en av Polens største sjokoladeprodusenter så bestill en kopp flytende sjokolade hver (mørk-, melke eller hvitsjokolade.) og del heller et kakestykke. Er du glad i is, er det to steder som vil føre deg til fløtehimmelen. Først og fremst er det den bittelille iskrembaren Polish Lody. Det er en grunn til at køene er så lange hver eneste dag. Naturlig og økologisk iskrem som virkelig smaker som is bør smake. Er du i Wroclaw under sommermåneder, kan disse hjelpe med å avkjøle deg litt. https://www.instagram.com/p/BAw3SHGwzq9/?taken-at=5772687 4 DGelato Caffe på kjøpesenteret Galeria Dominikanska er alltid fullt og populært. Lyst på iskrem formet som Spagetti og Carbonara? Det får du her! Porsjonene er enorme, så her kan du enkelt dele.

Se etter ledig hotell i Wroclaw


Shopping

Byen byr på utrolige shoppingmuligheter. Små nisjebutikker som finnes i sidegatene til Gamlebyen, vil gi deg mulighet til å kjøpe ting du ikke finner andre steder. Stara Mydlarnia er en skikkelig jentebutikk. Her lages og selges naturlige såper, lys og kosmetikk. Det skal godt gjøres å gå tomhendt herfra når duftene er så nydelige og prisene så lave. Galeria Dominikanska er situert midt i byen og enklest å finne. Senteret har kun 3 etasjer, men du finner det du trenger. Arkady. Her finner du over 120 butikker og restauranter fordelt på 4 etasjer. Kjøpesenteret kan også friste med et akvarium fylt meg tropiske planter og fisker. Pasaz Grunwaldzki. Kjøpesenteret har nærmere 200 butikker, restauranter, 11 kinosaler, treningssenter og kafeer. Magnolia Park er byens største kjøpesenter med sine 81 000m2 og i løpet av året skal den vokse med ytterlige 20 000m2. Du finner butikker som Aldo, Reserved, Guess, H&M, Zara, New Yorker, Home&You og mange fler.Sett gjerne av en god del av dagen til shopping her. https://www.instagram.com/p/BhullOSlgjf/?taken-at=132513 Sky Tower er den nyeste tillegget på shoppingkartet i Wroclaw. Med sine 212 meter er dette den høyeste bygningen i Polen. Har du litt ekstra penger å bruke- kan du kjøpe deg en utsikt over byen i en av luksusleilighetene.

Se etter ledig hotell  i Wroclaw


Les også:

Byen som vil trollbinde deg

Dette er Europas beste hotell og spa