Hit skal det reises i 2013

Reiseekspertene har talt.

Reiseåret 2013 skal være om opplevelser utenfor allfarvei, bekjentskap med lokalbefolkningen, fleksible overnattingsalternativer, kulinariske opplevelser og total nytelse.

Mange spennende destinasjoner står på reiselisten for 2013. Vi har laget en liste som gir deg svar på hvor du bør legge turen i år og hvorfor. Har er våre topp 5 destinasjoner for 2013.

Seoul, Sør-Korea

  

Tenk deg en hovedstad med Tokyos kultur og underholdningstilbud, men mindre hektisk og mer behagelig for lommeboka. Det er ikke tilfeldig at Seoul rangeres høyt oppe blant våre favorittdestinasjoner. Seoul er kanskje best kjent som en neon-mettet megapolis der enorme kjøpesentre, høye skyskrapere og eldgamle palasser kjemper for plass i en av de mest tettbygde urbane sentra i verden. Det sies at New York er byen som aldri sover, men det virker en smule utmattet ved siden av Seoul.

Med en befolkning på 10 millioner, kunne man forestille seg at byen er et bråkete, forurenset mareritt. Tvert imot. Etter en rekke miljøtiltak, er Seoul en myldrende, men organisert og effektiv by. Den er også en av Asias fremste sportslige destinasjoner, spesielt for ivrige golfere.

Hvorfor reise dit? Hvem hadde trodd at PSYs «Gangnam Style» ville bli den mest sette videoen i YouTubes historie? Ingen. Den har skapt så mye oppmerksomhet at sørkoreanerne forventer et antall besøkende som overskrider 11 millioner ved utgangen av året. Bli blant de første, og opplev alt byen har å by på. Maten her er en fest for sansene, og det yrende nattelivet er en god mulighet å vise frem dine danse- og sangtalenter.

Både KLM, Lufthansa og Finnair flyr dit. Du kan finne t/r billett på turistklasse fra 6500,- med kun 1 mellomlanding. Sammenlign priser her

Søk etter hotell i Seoul – sjekk priser og tilgjengelighet her

Wellington, New Zealand

 

Dette vakre landet ligger omtrent så langt bort fra Norge som det går å komme, men byr på et dramatisk landskap og en eventyrlig natur som kan få hvem som helst til å miste pusten. Vil du ha det beste innblikket i landets historie og kultur, er det hovedstaden, Wellington, du bør reise til.

Wellington ligger på Nordøyas sydspiss og har et praktfullt havneområdet med gamle viktorianske trebygninger i bratte åser. Byen  er ikke bare landets vakreste når det kommer til arkitektur, men også «The capital of cool» med flere kafeer, gallerier og barer per kvadratmil enn du vet hva du skal gjøre med. For et referansepunkt: Hvis Auckland er New Zealands Sydney eller Los Angeles, er Wellington dets Melbourne eller San Francisco.

Hvorfor reise dit? Hobbit- feber herjer igjen i Wellington, og er i ferd med å inspirere enda en bølge av «tolkien turismen». Året før første Ringenes Herre-film kom ut og presenterte dette øyriket for et globalt publikum, fikk nasjonen 1.700.000 besøkende. Seks år senere, i 2006, steg antall besøkende med 40%. Med Hobbitens store box-office suksess, kan vi vedde på at tolkien-følgere vil være tilbake for mer i 2013.

Vi anbefaler å booke fly og hotell separat for å oppnå billigste pris.  Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise

Søke etter hotell- sjekk priser og tilgjengelighet her

Dubrovnik, Kroatia

 

Pittoreske Dubrovnik er tilbake på feriekartet.  «Adriaterhavets perle», som Lord Byron den gang kalte det, skal i år lokke tusenvis av turister til det lille Balkan-landet. Vi husker godt året 1991, da verden satt lamslått og så serbiske styrker bombe middelalderbyen sønder og sammen. Dubrovnik har blitt møysommelig bygd opp igjen, og er klar til å bli en av de hotteste reisemålene i Europa i det kommende år.

Flere hundre år gamle festninger, billedskjønne borger og kirker, en fantastisk kyststripe, glassklart hav og utsøkt mat og mye for pengene. Du kan leie din egen lille båt og finne deg et helt usjenert sted på en av kystens 1185 øyer.

Har du lyst til å oppleve mer av landet, kan du bestille leiebil til svært gode priser. Sjekk priser og tilgjengelighet her

Hvorfor feriere der? Infrastrukturen blir bedre, landet mer tilgjengelig og stadig flere besøkende lar seg beruse av Dubrovniks arkitektoniske skjønnhet. Den aller viktigste grunnen til at du bør besøke landet snart er at Kroatia er i ferd med å bli EUs 28. medlem fra juli i år, og du vet hva det betyr. Bestill ferien nå, før prisene skyter i været.

Her finner du billigste fly

Du finner gode tilbud på hotell hos Expedia her og flere tilbud på Hotels her

Rio de Janeiro, Brazil

 

Hvert år skaper denne fantastiske byen store overskrifter for sin verdensberømte karneval når, fra Ipanema til Copacabana, kunne gatene ikke være mer levende med paradeshow og forførende samba drønninger. Likevel, utover glitter og fjær, utover nydelige sandstrender, vakkert landskap og deilige Caipirinha, ligger en by klar til å bli tatt på alvor på den globale scenen.

Hvorfor reise til Rio? Alle er begeistret for Rio de Janeiro. En fersk studie gjennomført av MasterCard viser at Rio er verdens mest up-and-coming storbydestinasjon, og det har byen jobbet hardt for. I fjør ble FNs Rio+20 konferanse avholdt i byen, neste år skal Rio åpne dørene til FIFA VM, etterfulgt av de olympiske leker i 2016. Se på 2013 som en smakebit på hva som kommer.

Her kan du søke etter gode tilbud på hotell i Rio de Janeiro

Her kan du sammenligne flyavganger og de rimeligste flybillettene (du finner flybillett med kun en mellomlanding under 6000,-)

Abu Dhabi, De forente Arabiske Emirater

  

Ikke så glitrende og kosmopolisk som sin berømte nabo Dubai, mange besøkende likevel foretrekker hovedstadens sjarme, lite trafikk og mer tradisjonelle innslag. Abu Dhabi er det klart rikeste emiratet, og har valgt sine byggeprosjekter sakte og klokt i et forsøk på å bli en global leder i fremtiden og flere ting som Dubai ikke er: en universitetsby, et knutepunkt for økoturisme og kunstens hovedstad i Midøsten. Abu Dhabi har ingen hast med å bli stjerne fordi den vet den er allerede på vei.

Hvorfor reise dit? I 2013 vil emiratet bevitne en  eksplosjon av nye hoteller fra kjeder som Ritz-Carlton, St.Regis, Novotel, Four Seasons. Det blir også et travelt år med viktige hendelser, fra Gourmet Abu Dhabi til kunstfestivaler og Golf-VM.

Her finner du mange flotte hoteller- sjekk priser og tilgjengelighet

Tips: Reis tidlig på våren før gradestokken begynner å overstige 33 grader. Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise

Du kan forsatt gjøre et skikkelig kupp på reise. Se oversikten her