Hit vil vi reise i 2016

Det nye året byr på mange spennende destinasjoner som venter på å bli oppdaget. Det er spådd voldsom vekst i tilbudet av flyreiser ut av Europa i 2016. Vi har sett noe av veksten allerede i vinter 2015, hvor Norwegian blant annet åpnet nye direkteruter til Puerto Rico fra Oslo. Mange nye direkteruter og langdistanse flyreiser betyr lavere priser, så det er bare å glede seg! Det har også påvirket våre ønsker for 2016, i tillegg til nye reisetrender og spennende reisemål for oss som vil ha nye impulser. Hit vil vi reise i 2016:

 

Laos

Vang Vieng in Laos - morning view over the small village that's a popular destination for backpackers

Laos er et av Sørøst-Asias mest vakre land, som grenser til Vietnam i øst, Kambodsja i sør, Thailand i vest og Myanmar og Kina i nord og nordvest. Laos er kjent for sine vakre fjelltopper, omringet av frodige, grønne lunder hvor du føler som du er i en Indiana Jones-film. Det er økoturismen som virker å være gullkortet som drar inn turistene. Den avslappende atmosfæren i kombinasjon med vennlige innbyggere gjør dette til et avslappende reisemål som du lett kan kombinere med andre. Hva med en reise til Vietnam i samme slengen, og deretter til Thailand og Kina? Om du har planer om å reise på backpacking i 2016, anbefaler vi at du begynner i Laos og deretter tar turen videre til nabolandene.

Laos er også kåret til et av lavbudsjettsferiene i 2016, som gjør det veldig rimelig for deg som vil spare penger.

Hotelltips: Le Bel Air Boutique Resort & Villa

Reise hit: For å komme seg til Luang Prabang har man mange muligheter. Det enkleste er åpenbart å fly inn, for eksempel fra Bangkok eller Hanoi. Søk på  Momondo eller vårt eget reisesøk eller lignende etter de billigste flybillettene fra Norge.

Hawaii

Water fun on Waikiki beach

Alle drømmer om å reise til Hawaii. Dette er paradisøya alle bør oppleve i løpet av livet. Med blant annet perfekte temperaturer, voldsomme vulkaner, turkisblåe strender og susende palmetrær hvor enn du er, blir du bare forelsket. Honolulu er det perfekte reisemål hvor du får både storby og strender i ett. Honolulu ble faktisk kåret til en av USAs beste storbyer i 2015 med Readers choice awards. Honolulu arrangerer noen av de mest kjente surfekonkurransene, og det er her du lærer deg best å surfe på de beste bølgene og strendene.

Om du vil på oppdagelsesferd har du mange muligheter til å gå hiking, se fossefall, hilse på delfiner, snorkle på det klareste vannet og mye mye mer.

Les vår guide til Hawaii her.

Hotelltips: Halekulani i Honolulu

Reise hit: Du må fly gjennom New York eller San Francisco. Flyturen totalt tar omtrent 21 timer (uten ventetid). Søk billetter her eller her.

Maldivene

iStock_000017979750_Small

Turist-svikt har ført til dumping av prisene opptil 30% både på hotell og flybilletter til Maldivene. I skrivende stund kan du gjøre røver-kjøp på flybilletter til 5000 kroner tur/retur! Maldivene er perfekt for bryllupsreiser og par som er på utkikk etter et øyparadis. Krystallklart vann, hvite strender, palmetrær, varme solfylte dager, og mange dykkermuligheter – nærmere paradis kommer du ikke. Opplev hovedstaden Male, som faktisk er en liten by med mange overraskelser. Her er det mange museer og moskeer å besøke, hvor den største og eldste moskeen er fredagsmoskeen Hukuru Miskiiy, som dateres tilbake til 1656. Maldivene er et land som består av 1200 små øyer, og er naturligvis mest kjent for sine fargestrålende koraller, og alt som har med vann å gjøre, egentlig. Bading, snorkling, dykking, windsurfing og fisking.

Hotelltips: Lily Beach Resort & Spa

Reise hit: Reisetiden til Maldivene tar ca 14 timer. Det finnes flere flyselskaper som flyr til Maldivene, alt fra Qatar Airways, Emirates, Sri Lankan Airways og fl. Søk flybilletter her.

Kroatia

iStock_000020219794_Small

Kroatia er et av de mest rimelige landene å bo i, og var definitivt et av de mest populære reisemålene i 2015. Her var det idylliske Dubrovnik og Split som utmerket seg.

Denne tendensen kommer til å forsette, men med nye ruter fra Oslo i 2016 med Apollo, kommer du til å få øynene opp for nye destinasjoner, som Pula, Porec, Rovinj og Makarska. I Makarska åpner det nye dører for det splitter nye hotellkonseptet for familier: Romana Beach Resort.

Hotelltips: Romana Beach Resort

Reise hit: Flytiden tar omtrent 6 timer, og det flyr direkteruter fra mange flyplasser i Norge. Søk flybilletter her.

Puerto Rico

Old San Juan ocean view with buildings in red tone

I vinter åpnet Norwegian ny direkterute fra Oslo og til San Juan, og med det blir spår vi at ferier til Karibien og særlig til Puerto Rico blir enda mer populært. Puerto Rico er et av Karibiens mest mangfoldige reisemål, og er i dag en sjarmerende blanding av afrikansk, amerikansk, spansk og indianer-påvirkning. Hovedstaden San Juan omtales i dag ofte som en time capsule, en mulighet til å ta et skritt tilbake i en verden som man ikke trodde tidligere fantes. Værmessig er karibien, og Puerto Rico, klart best fra januar til juni med deilig, tropisk klima. Fra Puerto Rico er det utmerkede forbindelser til resten av Karibia med cruise.

Les vår guide til Puerto Rico her.

Hotelltips: Hotel El Convento

Reise hit: Flyreisen tar omtrent 10 timer med direktefly fra Oslo til Puerto Rico med Norwegian. Søk flybilletter her.

Den polske kysten

Top view on Gdansk old town and Motlawa river, Poland at sunset. Also known as Danzig and the city of amber.

Polen har shopping, matopplevelser, kultur og lange kritthvite strender. Og alt dette til en svært rimelig pris. Enten du velger å ta fergen eller å reise med fly, er Gdynia, Gdansk eller Sopot en kort tur unna og absolutt verdt et besøk. De tre nabobyene Gdansk, Gdynia og Sopot går under navnet Trojmiasto, på norsk kalt Trippelbyen. Denne regionen med over en million innbyggere deler havskysten og betraktes som de største havnbyene i Polen. Sveriges svar på Chartertur!

Alle tre byene i Trojmiasto tilbyr unike turistopplevelser og en enestående ferie for deg og resten av familien. Våre naboer i øst har forstått hvor lettvint og nærme det er med billig hotell, shopping og matopplevelser. Ja, rett og slett en flott ferie til en billig penge. Avstanden mellom de tre byene en minimal og alle tre har noe annet å tilby. På en ferie i trippelbyene vil du ikke kjede deg og mulighetene er enorme.

Hotelltips: Hilton Gdansk

Reise hit: Du kan kjøre med bil til Sverige og ta fergen videre til Polen fra Karlskrona. Her kan du leie en bil. Ellers kan du ta flyet. Søk flybilletter her.

St. Croix, De amerikanske jomfruøyene

panoramic view of Carambola Beach, St.Croix, US Virgin Islands

St. Croix er den største øya av De amerikanske jomfruøyene med Christiansted som hovedstad. Fra 1754 var den sammen med øyene St. Thomas og St. John en del av den dansk-norske kronkoloni Dansk Vestindia. Øya er ganske romantisk og som tatt ut av et postkort med sine hvite sandstrender og tropiske jungler som bare tar pusten fra deg. Her får du et annerledes øyparadis med mange skjulte skatter. Du vil ikke finne folkemengder som mange andre karibiske destinasjoner kan ha, og du får en vennlig og avslappende atmosfære med imøtekommende innbyggere. Fra St.Croix er det bare 30-minutters flytur til den internasjonale flyplassen på San Juan, Puerto Rico.

Hotelltips: The Bucaneer

Reise hit: Direktefly til St.Croix med Norwegian fra København den 9.november(ca. 12 timer). Søk flybilletter her. På veien fra København til St. Croix lander flyet  i San Juan i Puerto Rico i 2 timer, hvor alle skal ut av flyet og igjennom US Immigration. Herfra er det ca. 1 times flyvning til St. Croix.

Fra St. Croix bør du ta flyet videre til Saint John, som er kåret til en av verdens beste øyer i 2015. Saint John er den minste av de tre hovedøyene i De amerikanske jomfruøyene og er virkelig ferieparadis som alle bør oppleve. Les mer om Saint John her.

Sør-Afrika

iStock_000069039027_Small

Magiske Sør-Afrika er landet som har alt. Her kan du få et afrikansk eventyr til billig valuta. Sør-Afrika lokker med fantastiske safariopplevelser, gode golfbaner og Afrikas sørligste punkt, Kapp Det Gode Håp, og er derfor blant nordmenns mest populære reisemål. Den sør-afrikanske rand har blitt veldig billig for mange de siste årene, noe som betyr gode priser for nordmenn. I 2005 var 1 rand litt over 1,20 norske kroner, nå er den på 60 øre! I 2015 var det tidenes billigste flybilletter til Sør-Afrika med priser ned til 4000 kroner tur/retur. I skrivende stund får du tur/retur til Cape Town til kun 6000 kroner.

Hotelltips: Grootbot Nature Preserve

Reise dit: Det er ingen direktefly fra Norge, men du kan for eksempel ta flyet fra London eller Istanbul. Det billigste alternativet derimot er å stoppe i Doha. Søk flybilletter her.

Iran

TEHRAN, IRAN - APRIL 1, 2014: Milad Tower and Navvab buildings in front of Alborz Mountains on a clear day. Milad Tower is the second most important landmark of Tehran.

Mange reiseeksperter har trukket frem Iran som det neste trendy reisemålet i 2016, og det kan vi være enige i. Iran er et land det er store forventninger til som et spennende turistmål, med sin gamle persiske historie, 19 verdensarvsteder og naturattraksjoner. Det kommer til å bli enklere å få tilgang på turistvisum, i tillegg til at du kan forvente store hotellsatsninger og AirBnb. Ja, Midtøsten sliter med et dårlig rykte, men Iran er på vei inn til å bli på lik linje som Dubai og Abu Dhabi med fredelige oaser med mange spennende opplevelser i vente. Iran venter på å bli oppdaget av de som tør å se bort fra avisoverskriftene. Her er det mange skattekister å oppdage, og du får en kulturreise som presenterer både det gamle Persia og det moderne Iran.

Hotelltips: Espinas

Reise hit:Ta flyet først til Istanbul (03:55 t) før du reiser videre til Teheran(03:10 t). Bestill flybilletter her.

Cuba

iStock_000059131634_Small

Cuba er den største av de karibiske øyene, og her møter du hele den vestindiske sjarmen: musikken, maten, strendene og livsgleden. Her kan du bade og sole deg, eller velge blant de mange sportsaktivitetene om du vil ha en mer aktiv ferie.

En utflukt til Havanna er obligatorisk men du kan også få med deg en spennende dyphavsfisketur i Den meksikanske gulf. På kvelden kan du danse salsa natten lang. Kulturen på Cuba er rik og blomstrende – en tur til Cuba byr på mange spesielle opplevelser og er noe som sent vil glemmes.

Du kan finne ferdige pakkereiser til Cuba hos Apollo her.

Hotellene på Cuba er veldig billige om man sammenligner det med øyene rundt, og prisene vi er vant til i Norge. Et femstjerners luksushotell koster som regel godt under tusenlappen per natt.  Det er også svært billig med all inclusive-hoteller, noe som også ofte anbefales for førstegangsturister til Cuba.

Det å skaffe seg en billig tur til Cuba er ikke bare lett. På de store internasjonale hotellsøkemotorene vil du faktisk ikke finne Cuba. Bakgrunnen er at de største er amerikanske, og amerikanerne har ikke lov til å besøke landet uten tillatelse, og kan heller ikke drive business direkte med Cuba.

Slike hindringer har ikke Apollo.

Reise hit: Med Ving flyr du behagelig og direkte til Cuba med Thomas Cook Airlines om vinteren fra Oslo Lufthavn. Bestill flybilletter her.

Jamaica

iStock_000049489198_Small

Jamaica er en av Karibias vakreste øyer med gnistrende sandstrender, fantastisk natur, massevis av opplevelser og avslappende atmosfære. Montego Bay lokker turister med kritthvitt sand og turkisfarget vann. De fleste hotellene tilbyr all inclusive og ligger ved nydelige sandstrender. Fra Montego Bay kan du kjøre videre til storbyen Kingston, men besøk også havnebyen Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley.

Les mer om sjørøverbyen her.

Sjekk hoteller i Port Royal her (sjekk Terra Nova!)

Sjekk ut dette hotellet i Montego Bay, Grand Palladium Jamaica Resort med all inclusive

Hotelltips: Jamaica Inn

Reise hit: Direktefly fra Oslo Lufthavn med Ving til Montego Bay fra  29.november(Ca.11 timer)

Las Vegas

iStock_000069394649_Small

Vegas er som et land i en by, og har fått store forandringer fra da det var kun en ørken for litt over 100 år siden, til å bli en av verdens mest populære reisemål.  Her bor du på noen av de mest glamorøse hotellene i verden, du spiser på de beste 5-stjernersrestaurantene og du opplever en av verdens mest fargerike og livlige byer. Du blir blendet av Vegas – det er altfor mye å se og ikke minst glitrer det hvor enn du går.

Les også: De legendariske hotellene i Las Vegas

Hotelltips: Caecers Palace

Reise hit: Nye direkteruter med Norwegian, gjør det mye enklere å komme seg til Las Vegas på kun 13 timer.