Foto: Unsplash

Hit vil vi reise i 2018

Topp 10 reisemål du må besøke i år.

Gjennom reiseundersøkelser, magasiner og reisenyheter har vi samlet en liste på de mest trendy reisemålene i 2018. Her er ti spennende ferier for reiseglade nordmenn!

Vi står ved inngangen til et nytt år med nye muligheter og impulser. Autentiske reiser og jakten på genuine og lokale opplevelser er noen av de største reisetrendene i 2018. Opplevelsene blir viktigere enn reisemålet, og kombinasjonsreiser sier vi ja takk til. Vi jakter på det unike – og alt skal selvfølgelig deles på sosiale medier. Geografisk beliggenhet er det viktigste ved valg av bosted, og wifi er viktigere enn basseng.  Men hvor er det man bør reise i 2018? Disse reisemålene bør du sette opp på din liste.

1.Boa Vista, Kapp Verde

Kapp Verde har blitt mer populært i og med at flere søker seg til et mer sol- og varmesikkert alternativ til Kanariøyene. At det i tillegg ikke er like langt å reise som til Thailand, samt at man befinner seg i samme tidssone bidrar også til den økte interessen.

Les også: Reiseguide Kapp Verde: En øyperle i Atlanteren

TUI er en av reiseaktørene som har begynt med direktefly til øya Boa Vista fra Oslo med en flytid på ca 9 timer. Kiteboarding, kritthvite strender, skilpadder, brettseiling og badeby er noe av det som venter deg på Boa Vista. Og om du vil besøke mer enn én øy under samme reise er det ingen problem. Alle bebodde øyer har nemlig fly- og fergeforbindelser.

Her kan du søke fly til Boa Vista!

Her finner du hoteller på Boa Vista

Beste hoteller på Boa Vista: ClubHotel Riu Karamboa, Hotel Riu Touareg, Iberostar Club Boavista

2.Viñales, Cuba

I 2017 var det hovedstaden Havanna som var på alles «bucket-list», mens i 2018 skal du oppdage de andre perlene på Cuba. Den lille landsbyen Viñales er et skjult jungelparadis på vest-Cuba, med mange flotte sandstrender, vakker natur og 50-tallsbiler som suser forbi. Dog er det flere hester enn biler på veiene, med svaiende palmer og grønne jungler langs veien!

Viñales er kjent for sitt unike fjell-landskap som reiser seg fra den frodige dalbunnen. Det dyrkes også tobakk i den frodige jorden, slik at du kan få et innblikk i hvordan de gror tobakken, høster den og tørker den. Viñales ligger ca 2,5 timers kjøretur fra Havanna, så det kan du lett kombinere med en ferie i Havanna først.

Her søker du fly til Cuba!

Her finner du hoteller i Havanna.

Søk hoteller i Viñales her.

3.Det nye Kroatia: Montenegro og Albania

Kroatia var årets hotteste reisemål, med over 200 000 norske turister på besøk i 2017. Faktisk var Kroatia nummer tre på topp 10-listen over charter ferieland nordmenn reiser til, etterfulgt av Spania og Hellas. Aktiv turisme, kritthvite strender, varmt klima og et trygt reisemål er det som lokket nordmenn til ferieparadiset. Nå er det nabolandene som frister oss. Her kommer Montenegro og Albania inn. Disse to landene grenser til hverandre og er et sommerferiemål for deg som vil oppdage det nye Kroatia. Du kan gjerne starte ferien i Kroatia, før du reiser videre til Montenegro og Albania. Det er greit å leie en bil, og det tar under 20 minutter å kjøre fra grenseovergangene.

Les også: Reiseguide Montenegro: Et herlig ferieparadis for alle

Gjennom reisen vil du oppdage krystallklare innsjøer og mektige fjellområder. Avslutt gjerne ferien på den greske øya Korfu, som ligger kun 30 minutters båttur fra byen Sarandë i Albania. Sarandë kalles for den albanske rivieraen og ligger på sørkysten av Albania. Her er det turkisaktig badevann så langt øyet kan se og kritthvite strender som strekker seg milevis langs kysten. Hotellene og restaurantene ligger som perler på en snor, og innbydende strender og svaiende palmer er ikke til å unngå.

Av byer er det Kotor i Montenegro som trekker seg flest turister. Et du må sjekke ut er det nye «kjendishotellet» Forza Terra.

Les også: Albania: Den nye, hotte sommerferiedestinasjonen

Her finner hoteller i Montenegro

Her finner du hoteller i Albania

4.Populært med cruise til Karibien

Etterspørselen etter cruise til Karibien har vært stor, og fortsetter å øke i 2018, ifølge tall fra reiseselskapet Ticket.no. Miami og Fort Lauderdale er de mest populære avreisehavnene. Å kombinere en kortere cruise med en ferie i for eksempel Florida (Fort Lauderdale) er en ny trend som fortsetter å øke i 2018

Les også: Den store guiden til Miami Beach

Nye skip blir lansert både i vinter og senere i 2018. Det mest populære blir Royal Caribbean International, som lanserer nytt skip i våren 2018 – Symphony of the Seas (verdens største cruiseskip) med Barcelona som hjemmehavn.

Her kan du søke cruise!

På Travelbird får du en god del pakkereiser til Karibien.

5.Game of Thrones-reiser

«Set-jetting»  – å reise til steder hvor TV-serier og filmer blir spilt inn, er en trend som har tatt av den siste tiden. Og er det én serie som har virkelig skapt turistboom, så er det HBO-serien Game of Thrones. Det er særlig land som Island og Kroatia som har blitt veldig populært. I Dubrovnik hvor seriens fiktive hovedstad King’s Landing ligger, er GOT-feberen høy året rundt! På Island er det Sagaøya, og turistattraksjoner som nasjonalparken Skaftafell og isbreen Vatnajøkull som heter «north of the wall». Husker du der Jon Snow og Ygritte elsket hverandre? Det var på Island – nærmere lavagrotten Grjótagjá.

Du kan også være på andre Game of Thrones-reiser i Irland, Skottland, Malta og winterfell i Nord-Irland. Er du ikke en GoT-fan? Disse er fortsatt sjarmerende reisemål med vakre innspillingssteder du bare må se. Det arrangeres GoT-utflukter av flere reiseoperatører – ta kontakt med hotellet du bor på.

Her finner du flybilletter.

6.Sri Lanka – perlen i det indiske hav

Sri Lanka har fort blitt et av de mest trendy reisemålene i 2017, men nordmenn har ikke oppdaget turistperlen helt enda. Vi spår at det blir flere bestillinger til Sri Lanka i 2018! Flere prestisjefulle reisemagasiner som The Guardian, Vagabond og Condé Nast Traveller nevner Sri Lanka som landet du må besøke.

På Sri Lanka kan du oppleve frodige landskap, kritthvite strender og grønne fjell dekket med teplantasjer. Det er enkelt å reise rundt på øystaten, i og med at fleste byene er knyttet med jernbanenettverk. Togturene gjennom de vakre landskapene er et stort trekkplaster i seg selv. Hit reiser du for å koble helt av og oppleve et annerledes land med stor gjestfrihet. Ikke minst er det billig å feriere på Sri Lanka. Dette er virkelig en perle i Det indiske hav alle bør oppleve.

Sri Lanka er kjent for å ha fantastiske hoteller til svært lave priser. Bare sjekk her.

Noen flotte hoteller på Sri Lanka: Buckingham Place, Cape Weligama, The Fortress Resort & Spa

7.Eventyrlige Marokko

Vi erstatter europiske strender og storbyturer med eksotiske reiser når som helst. La deg fascinerende av fargerike markeder, fjell-landskap i ørken og late dager i kysten. Marrakech har blitt det store trendy reisemålet i Marokko, men det nord-afrikanske landet er mer enn Marrakech. Surfestrendene i kystbyen Agadir, eller den fortryllende blå byen Chefchaouen, er noen av de fineste reisemålene i Marokko.

I Marokko drar du på en sansemessig reise gjennom labyrintaktige gater, fargerike krydder, søte delikatesser, Saharas solbrente farge og travle medinaer. Frister det? Norwegian har flere direkteruter til en billig penge. Og for å gjøre hele 1001-natt opplevelsen bedre, anbefaler vi at du unngår de amerikanskeide hotellkjedene denne ene gangen, og prøver i stedet en tradisjonell marokkansk riad i Medinaen.

Se hoteller i Agadir her.

De 10 beste hotellene i Chefchaouen

De 10 beste hotellene i Marrakech

8.Mest for pengene i Tallinn

Estland er kåret til et av verdens billigste land å feriere i av både Lonely Planet og Forex Bank. Derfor mener vi at Estland kommer til å være aktuell som reisemål i 2018. Det er hit du reiser for billig spaluksus, og da snakker vi spasteder av høy kvalitet. Ellers kryr det av kultur, spennende mat og sjarmerende shoppinggater i Tallinn. Med en flytid på under 2 timer, og flybilletter til under 1000-lappen tur/retur, er Tallinn absolutt en weekendfavoritt alle bør reise til i 2018!

Her finner du flere spahoteller i Tallinn.

De beste spahotellene i Tallinn: Hilton Tallinn Park, Hotel Telegraaf, Rocca al Mare

9.Vietnam – Asias neste Thailand

Vietnam øker stadig i popularitet og lokker med fantastiske kulinariske opplevelser, herlig natur og spennende historie. Landet virker mer eksotisk enn velkjente Thailand. Vietnam har noe for alle – alt fra den kaotiske hovedstaden Hanoi, til paradisstrender i Halong Bay til risåkre i Sapa. Ferierende nordmenn som velger Thailand år etter år, søker seg videre på jakt etter nye opplevelser, og Vietnam vinner lett. Det anbefales å reise rundt i Vietnam for å få med seg et bredt utvalg av de viktigste attraksjonene. Vietnam er langt og smalt, slik at reiseruten er kortere enn du tror.

Hoteller i Vietnam kan du finne her.

Beste hotell i Hanoi: Serene Boutique Hotel & Spa

Beste hotell i Halong: Paradise Suites Hotel

Beste hotell i Ho Chi Minh: Park Hyatt Saigon

Du kan bli med på en eventyrlig reise rundt i Vietnam. Her kan du finne mange spennende pakkreiser til Vietnam.


10.Sør Korea – vinterlekene i 2018

Tenk deg et land med Tokyos kultur og underholdningstilbud, men mindre hektisk og mer behagelig for lommeboka. Hovedstaden Seoul er kanskje best kjent som en by der enorme kjøpesentre, høye skyskrapere og eldgamle palasser kjemper for plass i en av de mest tettbygde urbane sentre i verden. Det sies at New York er byen som aldri sover, men det virker en smule utmattet ved siden av Seoul. I 2017 fikk byen en oppløfting med Seoul-lo 7017, som er en høytliggende park med kafeer, biblioteker og barer langs en ubrukt høy motorvei.

Seoul en myldrende, men organisert og effektiv by.

Hvorfor reise til Sør Korea? Maten her er en fest for sansene, og det yrende nattelivet er en god mulighet å vise frem dine danse- og sangtalenter. Dessuten har Sør Korea vinterlekene i byen Pyeongchang i 2018. Både Travel & Leisure og Lonely Planet kårer Sør-Korea som landet du bør reise til i neste år. Forresten har de åpnet nytt hurtigtog fra Seoul til Pyeongchang, som er klar for å transportere reisende på kun 69 minutter.

Beste hotell i Seoul: The Westin Chosun

Fly til Seoul tar omtrent 14 timer med mellomlanding. Søk fly til Seoul her.


Les også:

Billige reiser til Syden i januar

Her får du mest verdi for pengene

 

Kilder: Lonely Planet, Ticket.no, Travel & Leisure