Hobbitlandet har laget verdens beste sikkerhetsvideoer for fly

Dette er både morsomt og effektivt.

Da den første Ringenes Herre-filmen hadde premiere i Norge koblet man Peter Jackson direkte inn fra New Zealand. Bakgrunnen var at han ville unnskylde for at filmen ble tatt opp i hans hjemland, istedenfor i Norge. At Tolkien ble inspirert av norsk natur (og språk, han studerte norsk og dansk en periode) er det ingen tvil om.

Nå har det nasjonale flyselskapet laget det som må være tidenes sikkerhetsvideoer. Du ser dem nederst i denne saken!

459980447

New Zealand. Uten filmtriks.

hho8ZnXDet er likevel i New Zealand hvor filmene basert på bøkene ble spilt inn.

Nå kommer den tredje Hobbit-filmen, i det som har totalt blitt seks filmer fra Tolkienuniverset.

Besøker du dette nydelige landet på andre siden av verden kan du besøke Hobbiton fra filmene med egne turer. Ellers besøker man Tongariro National Park, som ligger rett ved turistbyen Taupo. Der er det mange supre turisthoteller, slik som dette: Hilton Lake Taupo. Vulkanene du finner i området er Mordor!

For kampene mellom Saurons styrker og styrkene fra Gondor og Rohan så var det Mackenzie County som var stedet. Du kan bo på et sted rett ved Lord of the Rings Twizel Tours starten på MacKenzie Country Inn.

Det er likevel Wellington som bør være startstedet for alle som vil oppleve Ringenes Herre og Hobbiten. Her finner du Weta Cave, Hobbitkinoen Roxy Cinema og mange turer starter i Wellington som gir deg mange av filmenes lokasjoner.

186550026

… og, du, skulle du ikke like filmserien har New Zealand ganske mye annet å by på. Slik som den 7.største fossefallet i verden (Browne Falls).

Wellington er New Zealands hovedstad som befinner seg enda litt lengre sør i verden enn Melbourne i Australia, og byr på sol helt til klokken 21.00 om kvelden de to siste ukene i desember og først i januar. På denne tiden er det altså s0mmer her og siden landskapet er så likt det norske, kan du som nordmann få gjenoppleve norsk sommer på New Zealand.

180912515

Noen små forskjeller er det jo allikevel, som palmer og bambus, aktive vulkanene og sprutende geysirene i nord. Floraen mer urørt og faunaen byr mange fuglesorter vi ikke har her, men heldigvis ingen slanger. At prisnivået er lavere enn i Norge er jo også verdt å få med seg.

Museum Art Hotel

Museum Art Hotel er et hotell som overrasker. Med sin litt kjedelige fasade men et spennende interiør utsmykket med berømt kunst blir opplevelsen også deretter. Hotellet ligger nær sentrum men også nær stranden, og byr også på både innendørsbasseng, boblebad og badstue.

En berømt restaurant med sjøutsikt, cafe og bar finner du på stedet, og ellers en super service fra personalet inkludert consiergetjeneste og putemeny. Klikk her for å bestille

Amora Hotel Wellington

Er du ute etter et nytt og moderne hotell med de ordinære fasilitetene kan vi anbefale Amora Hotel Wellington. Hotellet har 4,5 stjerner, restaurant og bar, og den beste romutsikten til sjøen om man er heldig.

Hotellet ligger sentralt til i hjertet av Wellington og byr på både consiergetjeneste og putemeny. Klikk her for å bestille