Gjør julehandelen her i London

Vi anbefaler disse handlegatene og julemarkedene for deg som liker en mer avslappende shopping (og ja, det anbefales å reise med tom koffert!): London er dedisert nordmenns shoppingfavoritt, men du trenger ikke å vandre rundt i overfylte Oxford Street for å handle julegaver. Juleshoppingen her kan være fryktelig slitsomt og hektisk med mennesker som dulter borti deg hele tiden. Søk fly til London her.


Carnaby Street

I hjertet av Londons West End finner du Carnaby Street, som helt siden 1960-tallet har blitt kjent som «Swinging London». Det var her de «hippe» kom for å få skreddersydd dress hos John Stephen – som var kjent som «kongen av Carnaby Street» med sine kule butikker på 60-tallet. The Rolling Stones, The Beatles og Jimi Hendrix sies å ha vært noen av Stephen’s kunder. Gjennom 70-og 80-tallet begynte butikkene å stadig vokse og flere strømmet til for å handle på disse butikkene. I dag har butikkene skiftet til flere kjedebutikker som Levi’s til Dr.Martens. Her er det også flere kafeer, restauranter og puber for den som vil lunsje eller ta en kopp kaffe for å lade opp til shopping.

Nærmeste t-banestasjon: Oxord Circus(5 minutter å gå fra stasjonen og til Carnaby Street)

Beste hotell i nærheten av Carnaby Street: The Nadler Soho

Regent Street

Om du er ute etter den beste leketøysbutikken, finner du den velkjente Hamleys på Regent Street. Dette var verdens største med 6 etasjer frem til 1990-årene. Like ved finner du Liberty’s, som er et av det eldste varehusene i London. Ellers florerer det av kjedebutikker som H&M, Topshop og Zara, samt flere eksklusive butikker som Jaeger, Gant og Burberry. I tillegg er det godt utvalg av elektronikk-og interiørbutikker som Apple og Zara Home.

Nærmeste t-banestasjon: Picadilly Circus

Beste hotell i nærheten av Regent Street: every Hotel Piccadilly

Westfield

Dette er et av de beste shoppingsentre, og om skal du gjøre handlingen effektivt i London er dette stedet. Her er det godt utvalg med hele 313 butikker. Du kan spare mye tid og slitne føtter ved å ta shoppingen på Westfield. Alle merker er representert her, både fra det billige til det veldig dyre. Med over 60 spisemuligheter så blir også den sultne tilfredsstilt.

Nærmeste t-banestasjon: White City eller Shepard’s Bush

Beste hotell i nærheten av Westfield: Dorsett Sheperds Bush

Kensington High Street

Opplev en mer avslappende shopping på Kensington, som tilbyr alt av kjedebutikker til mer eksklusive butikker. Her finner du butikker som Gap til River Island og Zara. Rett til høyre for Kensington High Street undergrunnsstasjon, finner du designerbutikker fra Kurt Geiger og Karen Millen. Du finner også en av de beste Marks & Spencer-butikkene som selger alt fra mat, undertøy, interiør, klær og mye mer.

Nærmeste t-banestasjon: Kensington High Street

Beste hotell i nærheten av Kensington High Street: Holiday Inn London

King’s Road

Denne handlegaten tilbyr mye av de samme butikkene som Kensington High Street, men med flere designerbutikker. Her finner du også flere unike butikker, samt flere koselige kafeer som er perfekt for  et lite avbrekk fra juleshoppingen. Veien er betydelig smalere, slik at det er bare å traske over gaten til neste butikk. Vi anbefaler at du tar turen innom kjøpesenteret Peter Jones – her finner du alt du trenger av klær, interiør, sminke, leker, sportsutstyr og mye, mye mer. King’s Road ligger i Chelsea-området i det sentrale London.

Nærmeste t-banestasjon: Sloane Square

Beste hotell i nærheten av King’s Road: The Kensington Hotel

Harrods

Englands mest kjente varehus i Knightsbridge i den vestlige delen av sentrale London. 330 butikker fordelt på 7 etasjer som tilbyr merker fra blant annet Alexander Mcqueen, Balmain, Oscar De La renta og Diane Von Furtenburg. I juletider kan du oppleve Harrods «Christmas Grotto», hvor barna kan møte julenissen og bli med på juleverksted. Dette er en «pakke» du bestiller med julemiddag og andre juleaktiviteter.  Bestill billetter her.

Nærmeste t-banestasjon: Knightsbridge

Beste hotell i nærheten av Harrods: Millenium Hotel London Knightsbridge

Opplev julemarkedene i London

London florerer ikke bare av shoppingsentre og flotte handlegater, men rundt juletider er det mange julemarkeder du bør oppleve. Her kan du få tak i unike julegaver samtidig som du opplever en herlig julestemning. Disse bør du få med deg:

Julemarkedet Tate Modern

Et tradisjonelt julemarked som ligger mellom Tate Modern( Storbritannias nasjonale museum for moderne kunst) og elva ved Themsen. Her er det små trehytter med håndlagede treleker, unike smykker, og mye mye mer. Alt dette kan nytes med ristede mandler og crepês eller varm kopp med gløgg. Dato: 20.november

Nærmeste t-banestasjon: London Bridge, Waterloo

Beste hotell i nærheten av Tate Modern: Novotel London Blackfairs

Vinterland i Hyde Park

Du får en herlig julestemning når hele Hyde Park blir forvandlet til et vinterland. Et flott marked som passer til alle aldre og med gratis adgang. Det blir ordentlig julemoro med en stor skøytebane, to sirkus, en pariserhjul og Magic Ice Kingdom. De voksne kan oppleve temabarer, deriblant Ice Bar hvor til og med glasset ditt er lagd av is. Å spasere forbi julenissens Santa Land eller gjennom julemarkedene er en skikkelig opplevelse for de som vil ha en herlig julestemning. Skøytebanen er den største i Storbritannia og glitrer med over 10 000 julelys. Dato: 20.november

Nærmeste t-banestasjon: Queensway/South Kensington/Hyde Park Corner/Lancaster Gate

Beste hotell ved Hyde Park: London Hilton Hyde Park


Det beste hotellet for shopping i London: W London Leicester Square

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe ved Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring. Herfra er det enkelt å komme seg til de andre handlegatene og kjøpesentre.Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square. De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv. Et virkelig design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar.

Se flere bilder og les mer om hotellet her


Alternativ 2: Radisson Blu Edwardian Sussex Hotel – perfekt plassert ved Oxford Street med alt du trenger bare kort gåtur utenfor hotelldøra. Tilgang til t-banen er kort gåtur unna.

Alternativ 3: Om du skal finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter er ibis London Blackfriars det rette valget. Her finner du flere hotellkupp i London.


Les også:

https://reisetips.nettavisen.no/6-spennende-julemarkeder/ https://reisetips.nettavisen.no/de-beste-hoyfjellshotellene/