Høstens ultimate storbyferie

Med tidenes skyline, en uendelig gatestrekning med butikker så langt øye kan se og over 30 hvite sandstrender, er Chicago den neste storbyen du legger til på din bucketlist.

Har du alltid ønsket deg til en storby der du kan oppleve mye på kort tid? Reis til noe mer utradisjonelt enn London, Paris, New York og Amsterdam – besøk heller Chicago. Du vil falle for byens fantastiske matopplevelser, vidunderlige hotell med enestående utsikt og ikke minst byens uvurderlige relasjon til jazzmusikken. For å hjelpe deg på veien til hvordan du kan oppleve Chicago så fort som mulig har vi laget en reiseguide med tips til hotell med de mykeste senger, restauranter med utsøkt mat og service, i tillegg til de mange severdighetene du ikke kan gå glipp av.

Dette må du oppleve i Chicago

Med muligheter for å få gradestokken dobbel så høy som i Oslo, og kanskje opp til 20-gradene i september og oktober er Chicago et drømmeferiemål for mange. Med flust av plasser å besøke, ting å se på og oppleve i The Windy City, har vi plukket ut noen av det viktigste du må få med deg i løpet av tiden du er der.

Les også: Reiseguide til alle statene i USA

Unn deg en natt her

For å være sikker på at du er i nærheten av sentrum, at personellet er hyggelig og at sengene er gode nok for deg, har vi tre tips til hvor du bør tilbringe nettene dine i Chicago.

Sjekk hoteller i Chicago her.

Park Hyatt

Like ved Rush Street ligger det sentrale hoteller Park Hyatt. Med vennlig og profesjonelt personell løfter det hotellets standard enda noen hakk opp. Rommene er moderne og velholdte. Ønsker du en fullstendig opplevelse av Chicago er dette plassen å bo.

Omni Chicago

Komfortable senger, god størrelse på rommene og en fantastisk frokostbuffé er noe av det Omni Chicago tilbyr deg som gjest. De ansatte er alltid klare for å hjelpe deg. I tillegg har hotellet god beliggenhet og er svært sentralt for alle turistattraksjonene, shopping og spising.

The Drake

Tidligere gjester forteller at å bo på The Drake er som å ta et skritt tilbake i tid. Hotellet er som en historisk perle, og gir deg blant annet muligheten til å få rom med utsikt mot Lake Michigan. Rommene er renslige, pent innredet og de ansatte er hjelpsomme og forteller gjerne om forhistorien til hotellet.

 

Sjekk ut Laurel Nights!

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her.

 

The Magnificent Mile

ThinkstockPhotos-477755275

Uansett kjønn, alder og interesse for shopping vil du garantert finne noe blant de 450 butikkene som befinner seg i gatestrekningen The Magnificent Mile. Med til sammen 4 shoppingsentre, mer enn 50 hoteller og rundt 500 restauranter er der alltids noe for folk å finne på i Chicagos mest omtale gatestrekning.

 

John Hancock Center

ThinkstockPhotos-166311750

Som en av verdens høyeste bygninger er dette en av Chicagos mest berømte bygninger. Den består av både leiligheter, butikker, hotell, radio- og TV-stasjon, restauranter, postkontor og egen skytebane. Blant turistene er utsiktsterrassen en sikker vinner.

 

Lincoln Park Zoo

11_polar_bear_underwater_vi

Blant en av USAs eldste, samt mest moderne dyrehager kan Lincoln Park Zoo by på eksotiske dyr fra både tropeskog og prærier, savanner og polarområder. I tillegg er dette den eneste dyrehagen med gratis adgang i USA.

 

Chicago Cultural Center

Chicago-Cultural-Center

Denne bygningen har huset både kongelige, presidenter, diplomater og byens borgermester, og er en av Chicagos fremste attraksjoner. Bygningen inneholder en av landets største kunstsamlinger, med både litterær og visuell kunst, musikk og scenekunst.

 

En båttur forbi Chicagos arkitektur

ThinkstockPhotos-177542536

Ønsker du å se mest mulig av byens flotte arkitektur uten å slite deg fullstendig ut kan du enten leie kajak, eller ta en av de mange elvecruisene som tilbys.

 

Her bør du spise

Etter en lang dag på The Magnificent Mile eller etter en kajakktur langs elvebredden i Chicago kan det være godt å sette seg ned, slappe av og få et godt måltid servert. Blant byens restauranter er Alinea en av turistenes store favoritter. Dette er en av de kuleste og mest kreative restaurantene i hele Chicago. Det er kanskje ikke så rart med tanke på deres Michelin-stjerne, og er kåret som en av verdens beste restauranter av Tripadvisor. Michelin-stjernen tilsier at gjestene forventes å stille opp i finere plagg, men med så god service og atmosfære er ikke dette noe en biter seg merke i.

Blant de bedre plassene å spise er Avec. Kundene der forteller at maten der er helt utsøkt og svært kreativt laget. Kokkene på Avec har en evne til å mikse smaker fra øst til Europa på en veldig delikat måte. Servitørene der er vennlige, og en av restaurantens spesialiteter er flatbrød.

Er du glad i italiensk mat anbefales Quartino Ristorante. Med alt av klassiske italienske retter som pasta og pizza kan du velge å vrake i deres fantastiske meny uten å bli blakk.

Les også: Verdens 25 beste restauranter

 

Chicago i høst

yay-1771945-digital

Det er aldri stille i Chicago, og som turist trenger du ikke være redd for å kjede deg. Med noe på plakaten hver måned har vi plukket ut et par arrangement denne høsten du kanskje kan tenke deg å være med på.

Oktoberfest

Fra 25.-27. september feirer Chicagos befolkning oktoberfest. Som deltaker i denne feiringen kan du være med på ølsmaking, forsyne deg med nydelige saltkringler, samt oppleve Bayersk musikk. Festen foregår både ute og innendørs.

Hyde Park Jazz Festival

Er du Jazz fan er det virkelig et must å få med seg Hyde Park Jazz Festival fra 26.-27. september. Chicagos jazzscener vil vært fylt med artister i to dager i deres feiring av festivalens 10-årsmarkering. Som en av USAs mest kritikerroste festivaler entrer både nasjonale og internasjonale jazzmusikere scenene. Artistene vil være fordelt på 14 scener, 20 000 jazzelskere kan nyte musikken som varer i til sammen 18 timer. Er du fan av jazz, eller musikk generelt, er denne festivalen virkelig noe du bør la deg selv oppleve.

West Town Art Walk

I 2011 ble West Town Art Walk etablert. Det er et årlig arrangement som ledes av West Towns egne bedriftseiere, og er til for å feire Chicagos mangfoldige utvalg blant bedrifter, samt særlig å få fremhevet kunstnere fra byen. Feiringen inneholder både visuell kunst, musikk og kulturelle innlegg. Ønsker du en kulturell opplevelse mens du er i Chicago denne høsten er det absolutt verdt en tur innom. Arrangementet er fra 2.-3. oktober.

Les også: Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip

 

Hvordan komme seg til Chicago?

Den enkleste måten å reise til Chicago på er via direkterute. Om det ikke skulle finnes direkteruter så er SAS via København det billigste alternativet. Lavsesong-prisene ligger på ca 3500 kr, og turen tar til sammen rundt 11 timer

Søk flybilletter her.

Etter landing på en av storbyens fire flyplasser kan du enten velge å ta metroen CTA Blue Line eller CTA Orange Line avhengig av hvilken flyplass du lander på. Metroen er døgnkontinuerlig. Skulle det oppstå komplikasjoner kan du velge å bestille taxi.

Her er hoteller med gratis frokost i Chicago.