Dette er det virkelige «Hotel California»

Det legendariske Beverly Hills Hotel har hatt gjester som Marilyn Monroe, John F. Kennedy og Elizabeth Taylor opp gjennom årene. Foto: Hotels.com

Det ikoniske hotellet åpnet i 1912, og er fortsatt et av verdens mest kjente hoteller.

Hotel California av The Eagles er en låt om luksuslivet svært mange mennesker levde i på 70-tallet i USA, og spesielt i Los Angeles og aller helst på ett spesielt hotell.

Don Henley har selv sagt det er deres tolkning av jetset-livet i Los Angeles på den tiden, og at de skrev sangen mens de bodde på et hotell. Hotellet ble også brukt på coveret til albumet.

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Det vakre interiøret og arkitekturen er noe av det som gjorde hotellet så populært. Foto: Hotels.com.

The Beverly Hills Hotel åpnet den 12. mai 1912, og har siden da vært et av Lenge før det var noe Beverly Hills slik man kjenner det i dag, så fantes hotellet med navnet Beverly Hills.

I og med at hotellet hadde den plasseringen det hadde, og var et gjennomdesignet hotell med høy luksusfaktor, ble det et sted de fleste kjendiser måtte innom.

John Wayne, Henry Fonda og Elizabeth Taylor er bare noen av de mange kjendisene som har bodd i lengre perioder av gangen på hotellet.

Se nærmere på hotellet her.

Filmstjernen Elizabeth Taylor bodde så ofte i denne suiten at den ble oppkalt etter henne.

Fullt av historie

I tillegg er dette hotellet, og svømmebassenget, stedet hvor The Beatles lærte Faye Dunaway crawling (svømmestilen, altså). Den 12.september 2012 ble hotellet kåret til det første historiske landemerket i Beverly Hills. Lokalt kalles hotellet for øvrig kun for «The Pink Palace».

Hotellet har for øvrig også fått en annen låt om seg: Welcome to the Jungle av Guns ‘n Roses.

Hvis du virkelig skal slå på stortromma og vil ha et uforglemmelig hotellopphold, går det an å bestille hotellrom på Beverly Hills Hotel gjennom Hotels.com.

Finn tilgjengelige rom her.