Dette er Hotel California

Denne låten omhandler ikke et hotell som heter California, men et hotell i California.

Det er en låt om luksuslivet svært mange mennesker levde i på 70-tallet i USA, og spesielt i Los Angeles og aller helst på ett spesielt hotell. Don Henley har selv sagt det er deres tolkning av jetsetlivet i Los Angeles på den tiden, og at de skrev den mens de bodde på et hotell. Hotellet ble også brukt på coveret til albumet.

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

BeverlyHills-1921
Beverly Hills Hotel i 1921

Hotellet åpnet den 12.mai 1912, og hotellet vokste opp sammen med Hollywood. Lenge før det var noe Beverly Hills slik man kjenner det i dag så fantes hotellet med navnet Beverly Hills.

I og med at hotellet hadde den plasseringen det hadde, og var et gjennomdesignet hotell med høy luksus ble det et sted de fleste kjendiser måtte innom.  John Wayne, Henry Fonda, Elizabeth Taylor og mange andre har bodd i lengre perioder av gangen på hotellet.

I tillegg er dette hotellet, og svømmebassenget, hvor The Beatles lærte Faye Dunaway crawling (svømmestilen, altså). Den 12.september 2012 ble hotellet kåret til det første historiske landemerket i Beverly Hills. Lokalt kalles hotellet for øvrig kun for The Hotel.

Se nærmere på hotellet her

For øvrig har hotellet også fått en annen låt om seg: Welcome to the Jungle av Guns ‘n Roses.