Getty Images

De 10 beste hotellene i Gøteborg

Gøteborg er det perfekte reisemålet for alle, uansett alder. Her er våre anbefalinger til hotell i Gøteborg.

Enten du ønsker deg shopping og restaurantbesøk med kjæresten eller venninnegjengen, har lovet ungene en tur på Liseberg, skal følge 14-åringen på Gothia-cup eller Partille eller bare vil ta med storfamilien på tur – Gøteborg har noe for alle og skuffer aldri.

Her finner du mange butikker vi ikke har hjemme i Norge, flere hyggelige cafeer og gode restauranter, attraksjoner som Liseberg og Universeum, severdigheter i fleng (Trägårdsforeningen, Slottsskogen, Göteborg Bymuseum, Göteborg kunstmuseum, Volvomuseum), og ikke minst gode hoteller. Det er høy, nordisk standard (dvs. deilige senger, rikholdige frokostbuffeter og treningsfasiliteter) samt billig mat og godteri du kan «harryhandle» med deg hjem.

I tillegg er Gøteborg kun 3 timer med bil eller tog fra Oslo, og det har etter hvert også fått en rekke gode hoteller å velge imellom. Lurer du på hvilket du bør velge?

Her er våre topp 10 hotell i Gøteborg.

Ute etter luksushotell? Sjekk de aller beste luksushotellene i Gøteborg her

 

Her finner du flere billige overnattingsmuligheter i Gøteborg!

 

Det beste hotellet for barnefamilien: Gothia Towers Hotel

Gothia Towers Hotel, Gothenburg, Inngangsparti

Et steinkast unna fornøyelsesparken Liseberg og vitenskapssenteret Universeum finner du det populære Gothia Towers Hotel. Det fremstår som et nytt og fresht, og samtidig avslappet familie-/konferansehotell. Her er det lyse, luftige flater, god plass og hyggelig betjening som er nøkkelordene, i tillegg til den svært nære beliggenheten til barnas favoritt-severdigheter.

I tillegg til lekerom for barna, finner du svømmebasseng på taket, treningssenter, 4 restauranter, 4 barer er andre fasiliteter.

Les mer om Gothia Towers her

 

Nr 2 for barnefamilien er Clarion Hotel Post 

Nr 3 for barnefamilien er Radisson Blu Scandinavia Hotel

 

Det beste hotellet med storfamilien: Clarion Hotel Post

Clarion Post hotellet ligger litt lengre unna Liseberg, og passer dermed bedre for dere med litt eldre barn. Samtidig ligger det nyoppussede posthuset svært sentralt plassert med alle mulige andre fasiliteter i nærheten, som shoppingsenteret Nordstaden, shopping-gaten Õstra Larmgatan, jernbanestasjonen, Gøteborgs stadsmuseum og domkirken.

En utrolig frokost, en herlig restaurant og et deilig spa (Skönhetsfabriken) kan de også by på. Barne vil forøvrig elske bassenget på takterrassen, som har 360 graders utsikt over byen. Et svært godt valg for en helg i Gøteborg.

Les mer om Clarion Hotel Post her

 

Nr 2 for storfamilien er Radisson Blu Scandinavia Hotel

Nr 3 for storfamilien er Best Western Plus Waterfront Hotel

 

Det beste hotellet for damene: Hotel Flora

Hotell Flora er et sjarmerende boutique-hotell som ligger veldig sentralt plassert midt i shoppingområdet og 5 minutter unna nattlivet. Det perfekte hotellet for deg som skal på jentetur, og ønsker deilige rom, komfort, litt luksus og gangavstand til det meste.

Her finner du Hotel Flora

 

Alternativ nr 2, med flott rooftop-bar: Hotel & Ristorante Bellora

 

Det beste hotellet for herrene: Comfort Hotel Gøteborg

Comfort Hotel Gøteborg er et nytt hotell med kult design og fasiliteter som er passende for en guttehelg; treningsrom, bar/lounge, deilig frokostbuffet og gode senger.

Hotellet ligger et steinkast unna utelivet, og ikke så langt unna shopping- og cafeområdet rundt domkirken.

Her finner du Comfort Hotel Gøteborg

 

Alternativ nr 2, med flott rooftop-bar: Hotel & Ristorante Bellora

 

Det beste for kjæresteparet:

Alternativ 1: Hotel Pigalle

Hotel Pigalle, Gothenburg

Klikk her for å se flere flotte bilder av dette hotellet.

Hotell Pigalle er en perle av et hotell og et godt valg for de som skal ta med kjæresten på en romantisk helgetur, bestevennen eller mamma. Tilbakemeldinger fra andre som har bodd her lyder som følger; «For en forundringspakke av et hotell!», «Som tatt ut av en filmkulisse» og «Elsket interiøret, stemningen og den fantastisk gode servicen».

Hotellet ligger i tillegg svært sentralt til ved Nordstaden, shoppinggaten Östra Larmgatan og jernbanestasjonen, i tillegg til et steinkast unna nattelivet, cafe og småbutikkene rundt domkirken, saluhallen og flere svært gode restauranter. På Pigalle finner du også en god restaurant – ja, her har du med andre ord svært få grunner til å forlate stedet.

Les mer om Hotel Pigalle her
Les også disse hotte tipsene til kule opplevelser i Gøteborg!

 

Alternativ 2: Dorsia Hotel & Restaurant

Et annet hotell som også skrytes opp i skyene er Dorsia Hotel & Restaurant. Ta med kjæresten, bestevennen eller mamma hit for en herlig helg.

Dorsia er et eksklusive boutiquehotellet som du finner en 6-minutters spasertur unna Gøteborg sentralstasjon. Her tilbys du gratis Wi-Fi, en moderne restaurant med fransk preg, bar, rom med spennende design, sengetøy i egyptisk bomull, badekåper med tøfler og Lava Invit-TV med gratis filmkanaler og Internett.  I likhet med Pigalle koster det litt mer enn et standardhotell, men så er det også en opplevelse i seg selv å bo der.

Les mer om Dorsia Hotel & Restaurant her

 

Det beste for luksus: Upper House

Et annet hotell som er litt mer enn bare et sted å sove er luksushotellet Upper House. I tillegg til at både fornøyelsesparken Liseberg, vitenskapssenteret Universeum, konserthallen Scandinavum og Gøteborgs kunstmuseum ligger rett i nærheten, kan du her også teste ut en av hotellets 4 restauranter, 5 barer, 3 basseng eller prøve deg på en deilig spa-behandling.

Her er hotellet med alt du trenger, inkludert en fantastisk utsikt. Dette er med andre ord en helt ny opplevelse av Gøteborg.

Les mer om hotelet Upper House her

 

Det trendy og moderne hotellet: Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg, Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg, er et nytt og moderne hotell, en liten busstur/båttur fra kjøpesenteret Nordstaden og jernbanestasjonen. Selv om du må rundt en kanal er hotellet fortsatt sentralt og kan skilte med å være helt nytt og ha gode parkeringsmuligheter.

Hotellet kan by på både spa, treningssenter, takterrasse, restauranten Cuckoos Nest og bar.

Les mer om Radisson Blu Riverside Hotel her 

 

Det mest sentrale: Hotel Avalon

Etter Upper House er vel Hotel Avalon det mest luksuriøse hotellet, med sin supersentrale beliggenhet, sitt flotte basseng, takterasse med solsenger, himmelske senger og gratis sykkelutleie, gratis wifi og frokostbuffet.

Les mer om Hotel Avalon her

 

Det beste for konferanse: Elite Plaza Hotel Göteborg

Elite Plaza Hotel Göteborg, Gothenburg, Sitteområde ved lobby

Hotellet Elite Plaza er et luksushotell til en rimelig penge, som vi mener vil være det beste valget for en konferanse i Gøteborg, særlig dersom man også skal ut å spise på kvelden og nyte litt av byen.

Hotellet har 5 stjerner og kan dermed by på de fleste fasiliteter.I tillegg til konferansefasiliteter, finner du to restauranter, bar/lounge med mer. Er man en større gruppe mennesker bør man alternativt vurdere Elite Park Avenue Hotel, som har større kapasitet og som åpnet en ny restaurant høsten 2017. Alternativt kan man vurdere det nye Radisson Blu Riverside Hotel som ligger en kort båttur unna jernbanestasjonen.

Les mer om Elite Plaza Hotel Gøteborg her

Her finner du flere billige overnattingsmuligheter i Gøteborg!


Les også:

20 grunner til å besøke Gøtborg

Min guide til kule opplevelser i Gøteborg

Den perfekte helgen med familien