Velkommen til Miami: Her er alt du trenger å vite om solskinsstaten. Foto: iStock

Den store guiden til Miami Beach

Miami er en storby med palmkledte gater, hvite sandstrender, gode shoppingmuligheter og eksotiske restauranter. Slik får du den beste ferien i Miami Beach.

Det er ikke uten grunn at Miami og Miami Beach har fått kallenavnet Magic City. Miami Beach er en by som aldri sover, med en historie som får deg til å drømme deg tilbake til 60-tallet da Marilyn Monroe hang i barene og Frank Sinatra spilte på fasjonable Fontainebleau hotell.

Men det betyr ikke at den magiske byen har mistet sin sjarm i dag – her finner du fortsatt de legendariske hotellene, de ville festene, de lekre strendene og de dyre bilene. Les vår guide til hva du bør gjøre, hvor du bør spise og hvor du bør bo under Miami-ferien din, og gjør deg klar til å oppleve den eksentriske byen på sitt beste.

Finn flybilletten til Miami hos Momondo.

Følg @Na_reisetips på Instagram!


Hotellene du velger i Miami

Vår største anbefaling er å bo på et hotell som har svømmebasseng og tilgang. Disse hotellene ligger gjerne i Ocean Drive fra 5th street til 15th street, og defineres som Miami Beachs  “Syden-område”. Her er de råeste hotellene.

Vil du leie bil i USA? Slik får du billigst og best leiebil.

Fontainebleau Miami Beach, Miami Beach, Standard rom, Gjesterom

Historisk sus

Skal du til Miami Beach én gang, og har et relativt høyt budsjett så er spesielt ett hotell du bør se nærmere på. Vi snakker selvfølgelig om legendariske Fontainebleau, hotellet som har vegger fulle av historie og stadig er stedet å befinne seg hvis du vil være der det skjer.

Du møter kanskje ikke Sinatra i gangene, men det er relativt høy sannsynlighet for at du møter en av nåtidens superstjerner på hotellet som var blant inspirasjonskildene bak tv-serien Magic City. Fontainebleau er nemlig luksus på høyt nivå, og det er ikke overraskende at hotellet på 60-tallet var kjent for å holde lobbytemperaturen så lav at de fine fruene kunne gjøre entré iført sin favorittpels.

Har du planer om å få med deg utelivet i Miami Beach er heller ikke Fontainebleau et dumt sted å være – hotellet huser nemlig nattklubben LIV, et av byens desidert hotteste steder som vi kommer tilbake til senere.

Se mer av Fontainebleau og bestill ditt opphold her.

Like ved Fontainebleau finner du hotellet Eden Roc, et hotell laget av samme arkitekt og med mye av den samme, rike historien. Eden Roc hadde til og med en feide med Fontainebleau i 1962, da Fontainebleaus eier valgte å bygge en ny del av hotellet som direkte blokkerte solen for et av nabohotellets bassenger. I likhet med  Fontainebleau, vil et opphold på Eden Roc lett få deg til å føle deg som en superstjerne.

Shore Club, Miami Beach, Basseng

Midt i smørøyet

Shore Club er et forholdsvis nytt hotell, og har raskt opparbeidet seg et rykte som et av de hippeste i Miami Beach. Hotellet er lyst og delikat, har et eget spa, solstoler som tilhører hotellet til fri bruk og ikke minst en beliggenhet rett på stranda. På Shore Club har du alltid mulighet til å ta en fest i SkyBar eller ved de to bassengene, men du kan også fint få fred og ro på rommet takket være lydisolerte dører. Vi kan av egen erfaring anbefale Shore Club på det varmeste hvis du vil ha stil og komfort, og ikke minst bo i kort avstand til det meste.

Les mer om hotellet her.  


Delano, Miami Beach, Hotellbar

I likhet med Shore Club og en rekke andre luksuriøse hoteller, ligger Delano plassert direkte på stranda, i kort gangavstand til shoppingområdet ved Lincoln Road. Her får du med andre ord den perfekte beliggenheten! Delanos rom er delikate, helt hvite og stilrene, med innslag av grønt i form av planter. På hotellet er det også alltid en fest, så det passer nok bedre for de som setter pris på dette enn for barnefamilien.

I nærheten ligger også Sagamore og SLS – begge flotte hoteller med et godt rykte.

SLS Hotel South Beach, Miami Beach

Prisvennlig ved Ocean Drive

Vil du fortsatt bo der det skjer, men har et litt strammere budsjett, skal du ikke fortvile. Mens Fontainebleau og Delano er i det øvre prissjiktet, finner du også svært bra hoteller til en billigere penge.

Et hotell vi absolutt kan anbefale, er sjarmerende Essex House som ligger sentralt plassert på Collins Avenue ved 10th street. Hotellet ligger i gangavstand til både shoppingdistriktene i både Collins Avenue og Lincoln Road, og er plassert rett ved stranda og berømte Ocean Drive. Her får du ikke egne hotell-solsenger som på Shore Club og de andre hotellene som ligger rett på stranda litt lenger nord, men du får med gratis strandhåndklær og en flaske vann hver dag hvis du ønsker det.

Betjeningen på Essex House er både hyggelige og hjelpsomme, og du vil garantert føle deg velkommen. Husk å benytte deg av Happy Hour, hvor du daglig får et glass gratis vin og et brett sushi.

Se nærmere på hotellet her.

Mens Essex House er stille og rolig, kan søsterhotellet Clevelander rett ved siden av alltid by på en fest. Begge hotellene er i art deco-stil, og gir deg garantert den spesielle Miamifølelsen.


Sjekk også disse hotellene:

The Setai, Miami Beach, Utendørsbasseng

Setai

Les mer om hotellet her.


W Miami, Miami, Gjesterom

W

Bestill hotellet her.


Nautilus, a SIXTY Hotel, Miami Beach, Junior-suite, 1 kingsize-seng, Oppholdsområde

Nautilus, a SIXTY

Litt lavere i pris enn de andre hotellene, men minst like fint (kanskje til og med finere). Litt mindre hotell, men rimeligere fordi de nettopp åpnet (i fjor høst) hadde renovering av hele hotellet.

Bestill hotellet her.


Mondrian South Beach, Miami Beach, Basseng

Mondrian South Beach

Bestill hotellet her.


The Betsy - South Beach, Miami Beach

Biff, burger og meksikansk

Det er ingen hemmelighet at du får mye godt kjøtt i USA, og Miami Beach er intet unntak. Vil du ha en skikkelig god, saftig biff midt på Ocean Drive, er BLT Steak som tilhører The Betsy hotel stedet for deg. Her får du Angus-biff servert i rykende jernpanner, og kan velge mellom tilbehør som stekte cherrytomater og gratinerte poteter. Absolutt verdt et besøk!

Når du er i Miami må du selvfølgelig også spise den amerikanske nasjonalretten hamburger. Billige, saftige burgere og gode milkshakes får du på Shake Shack ved Lincoln Road, og på Five Guys i Washington Avenue. På sistnevnte velger du selv hva du vil ha på burgeren, og du kan knekke dine egne peanøtter mens du venter på maten.

Hs kaféen Segafredo på Lincoln Road får den beste kaffen på Miami Beach.

Finn ditt Miami Beach-hotell her.

Er du i pizzahumør bør du ta turen innom Frankie`s pizza. Denne gamle favoritten er en sikker vinner for deg som er ute etter en god pizza.

Frister det med meksikansk, er Rosa Mexicano stedet for deg. Her lager kokken guacamole ved bordet ditt, og tro oss – du bestille guacamolen. Den er verdt et besøk i seg selv.

Du finner også mye sunn mat i Miami Beach, da det bugner over av både juice/smoothiebarer og steder med gode salater. Gå innom Juice & Java for gode frukt- og grønnsakssmoothies, og Paul for salater med blant annet laks og jordbær (for ikke å glemme megamakroner og andre bakevarer).


Dette må du få med deg

Ligge på stranda, se cubanske menn spille ludo i Little Havana og gå en tur langs Ocean Drive – visse ting må du bare få med deg når du er i Miami.

Idylliske Española way

Española Way er en gate i Miami Beach du er nødt til å ta turen innom når du er i byen. Her ligger restaurantene på rekke og rad, og når gaten stenges for biler og uteserveringen åpner for fullt på kveldstid, er stemningen helt magisk. På tross av navnet er det ikke bare spanske vibber i Española Way – maten du kan nyte her er alt fra spansk og meksikansk til fransk og italiensk.

For gode crepes og fransk stemning, kan vi anbefale sjarmerende A La Folie Café. Her får du mat, ikke noe tull og en avslappet betjening. Sjekk også ut Havana 1957 og Grillfish når du er i området.

Sightseeing

Jada, sightseeing er veldig turistaktig, men du får med deg utrolig mye på en dag ved å sette av litt tid til god, gammeldags sightseeing. Det er flere firmaer som tilbyr dette i Miami, og vi kan absolutt anbefale turene til Big Bus. Ved å bli med på en runde med Big Bus får du både morsomme og engasjerte guider, og ikke minst en bra rute med mange spennende stopp både på Miami Beach og i Miami. Billetter kan du kjøpe online, på bussen eller i Walgreens.

Et av stoppene er området Little Havana, som er et must å besøke enten du tar en sightseeingtur eller kommer deg rundt på egenhånd. Her kan du spise kubansk mat, se de eldre mennene spille Ludo i Maximo Gomez Park eller kjøpe en håndrullet cubansk sigar. Stikk også innom iskremsjappa Azucar, som kanskje har verdens beste is. Du må så klart også spise cubansk mat når du er i området – El Cristo like ved Maximo Gomez Park er et godt alternativ for nettopp det.

En tur med Big Bus gir deg også den perfekte muligheten til å beundre husene i Coral Gables – nabolaget hvor alt er så strigla at du får bot for å ikke klippe gresset.


Downtown Miami

Det er flere steder enn Little Havana og Coral Gables du bør sjekke ut når du er i Miami. Ved Bayfront like over broa fra Miami Beach finner du restauranter (inkludert Hooters for de som har en forkjærlighet for trange t-skjorter og store…hooters), butikker og et marked. Litt lenger inn i byen, ved Coconut Grove, finner du flere butikker, og ikke minst den kjente restauranten Cheesecake Factory.

Museer i Miami

Du kan også få kulturelt påfyll når du er i Miami Beach – stikk for eksempel innom The Wolfsonian FIU, et kombinert museum, bibliotek og forskningssenter der du ofte finner spennende utstillinger. På Miami Children’s Museum kan du ta med barna,  mens de voksne kan ta turen til World Erotic Art Museum.


Shopping i Miami

Hvis du vil, kan du fort ende opp med å gå flere dager i butikker når du er i Miami-området. I selve Miami Beach er det to shoppingområder hvor du finner det meste – Lincoln road og Collins Avenue. I Lincoln road finner du Lincoln road mall, et utendørs kjøpesenter med en hel del butikker. Her kan du handle i butikker som Guess, All Saints, Victoria’s secret og Apple Store.

Victoria’s Secret finner du også i shoppingdistriktet i Collins Avenue, sammen med blant annet Sunglass Hut, Kardashian-butikken Dash og Adriano Goldschmied. For å komme deg fra shoppingområde til shoppingområde, er det ett fremkomstmiddel som er helt genialt i Miami. Nei, vi snakker ikke om taxi (selv om det selvfølgelig også funker bra), men om byens smarte Decobikes. Disse kan du leie fra sykkelstativer ikke ulike våre egne bysykler rundt omkring på South Beach for en billig penge, og enkelt komme deg rundt fra gate til gate. Sykkelen leverer du tilbake ved å plassere den i et stativ i nærheten av der du skal.

Du kan også ta turen litt utenfor Miami Beach, til store kjøpesentere som Sawgrass Mills, Aventura Mall eller Dolphin Mall. Det tar litt tid med buss til Sawgrass Mills, men da kommer du også til et gigantisk kjøpesenter med flere store outletbutikker. Du kan reise med for eksempel Viator eller Sawgrass express.


cabin on the beach, Miami Beach, Florida, USA

Let’s go to the beach

Strendene i Miami Beach er legendariske. De strekker seg langs hele kysten, og er med sine fargerike livvakthus og yrende liv blant byens mest særegne kjennetegn. Enten du vil slappe av, drikke, høre på musikk eller se og bli sett, kan du være sikker på at du finner deg en flekk på stranda som passer helt perfekt til deg.

Lengst sør finner du South Beach med sitt hav av muskelmenn, babes og klubbpromotører, like ved verdenskjente Ocean Drive. Har du sett på Dexter, Miami Vice eller andre kjente serier og filmer med handling fra Miami, kjenner du deg garantert igjen. Central-delen av stranda som begynner ved 21. street er litt mer rolig – her kan du finne deg en solseng, slappe av og for eksempel gå deg en tur langs vannkanten til du kommer til Fontainebleau og de andre ikoniske hotellene. Bor du på et hotell i dette området, er det stor sjanse for at hotellet ditt har egne solsenger til fri bruk på sin del av stranda.

Hoteller som ligger perfekt plassert i sanddynene til Miami Beach , inkluderer 5-stjernershotellet The Setai, Soho Beach House med sin private sandstrand og anerkjente The Ritz-Carlton.


Uteliv

Miami Beach er en by med mye liv, og det er ingen overdrivelse at moroa aldri slutter. Klubber som Cameo, Icon Miami, Mynt Lounge og LIV har blitt verdenskjente for sine DJs, store folkemengder og sin eklektiske atmosfære, og hvis du tar turen innom en av disse er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det kan være vanskelig å komme inn på noen av disse stedene, men hvis du møter opp før midnatt eller en stund etter, bør det ikke være noe problem å komme inn uten noe særlig kø. Husk å kle deg bra, ettersom vaktene gjerne er nøye på nettopp det.

Blant de største og hotteste klubbene, er LIV som hører til Fontainebleau. Her er det gjerne kjente DJs som spiller, det er alltid mange mennesker og liv til langt på natt. Her har Kim Kardashian feiret bursdag, prins Harry har festet og Paris Hilton har steppet inn som DJ.

Det er ikke bare Fontainebleau som har en populær klubb og skilte med – selv om de kanskje ikke er like store er også Delanos FDR, SkyBar (og søndagenes poolparty) på Shore Club og Martini Bar på The Raleigh Hotel verdt et besøk. På sistnevnte hotell pleier også det årlige undertøysshowet til Victoria’s Secret å finne sted.


6 ting du må gjøre i Miami

Leie sykkel: Se Miami Beach på to hjul.

Key Biscayne: Svøm med delfiner.

Tur til Everglade’s sump og se krokodiller fra luftbåt.

Se Miami Heat spille kamp på deres hjemmearena! En stor opplevelse å se amerikanernes engasjement, og glede rundt idretten.

Wynwood Art District: Et utrolig flott område preget av små grafitti-kunst på vegger, små kunstbutikker, designbutikker, kule kafeer og spisesteder.

Pool Party: Miami beach er kjent for sine eksklusive og livlige pool partys i helgene. Disse festene finner sted på de ulike hotellene på Miami Beach, hvor SLS hotels sin pool party er kanskje mest kjent.


Pilot boat sailing next to South Miami Beach

Når og hvordan

Miami Beach er et perfekt feriemål sommer som vinter. Når det er vinter for oss er det høysesong i Miami – da er det behagelige sommertemperaturer, svært lite regn og mye som skjer. Selve høysesongen er fra januar til april, mens mai og oktober til desember er en mellomsesong.

Det betyr ikke at det er dumt å dra i lavsesongen juni-september – det er enda varmere enn i høysesongen, men kan regne litt nå og da. I disse månedene er også luftfuktigheten svært høy, så du må regne med å være ganske svett. Tåler du det, er det ingen ting i veien for å besøke Miami Beach i sommerferien.

Det går direktefly fra Oslo til Miami med Norwegian og nå SAS, eller du kan fly til Fort Lauderdale og ta tog, taxi, buss eller leie bil derfra.

Her finner du leiebil til turen.

Finn flybilletter og sammenlign priser her.