Hotellene som lar deg reise i tid

Vi har funnet hotellene som tar deg tilbake til fortiden. 

esterni-061

Sextantio Albergo Diffuso (Italia)

camere-061

En time og førti minutter fra flyplassen (Termini) i Roma (2 timer fra Flumicino) finner du dette Sextantio Albergo Diffuso, eller albergo diffuso (hotell med soverom i forskjellige bygninger). Leier du en bil vil du kjøre gjennom et vakkert landskap, og vil ha rask mulighet til å reise til strendene ved Pescara (1 time i bil)- om du ønsker.

Et sted med historie

Likevel, mest sannsynlig vil du bli her, i Santo Stefano di Sessanio. Har du noen gang hatt en oppfattelse av hvordan klassisk italiensk liv er så finner du det her. Byen var en gang eid og styrt av Medici-familien, og ligger midt i nasjonalparken  Gran Sasso e Monti della Laga. Mange av bygningene i den lille byen stammer fra det 15.århundret, og hele byen virker som å litt leve i fortiden.

Unike rom

3624005_25_y

Selve hotellet er av typen man må se for å kunne skjønne hvor magisk det egentlig er. Her er det historiske blandet med moderne luksus. Conde Nast Traveller kåret hotellet til det beste landlige hotellet i Europa tidligere i år, og hvert eneste rom er unikt der det er plassert rundt omkring på et lite område. Maten er som oftest laget av innbyggerne i byen og består av lokale spesialiteter som serveres på ett av verdens mest unike restaurantområder. Dette hotellet er virkelig annerledes, og en tidsmaskin tilbake til middelalderen.

Her finner du hotellet

Alternativ:Sextantio Le Grotte Della Civita – grottehotell sør for Napoli

4774015_52_z

Castello Banfi – Il Borgo (Italia)

4774015_64_z

Dette hotellet er bygget opp fra en gammel  festning i en festningsby. Man har bevart så mye man kan fra den gamle byen i det nye, og moderne luksushotellet. Hotellet ligger en time og førti minutter sør for Firenze, eller 2,5 time nord for Roma. Byen, Montalcino, har en utrolig utsikt over de vakre områdene i Toscana, og byen har den meget gode vinen Brunello di Montalcino. Denne gamle festningsbyen har festninger som er bevart fra det 13.århundret, og hotellet har bevart den historiske magien fra byen. La Taverna, restauranten på hotellet, gir deg en matopplevelse for alle sanser. Med kun 14 gjesterom er dette også en eksklusiv opplevelse.

Sjekk ut hotellet her

Hôtel de la Cité, Carcassonne (Frankrike)

Carcassonne er en festningsby, og et slott i seg selv. For deg som har spilt brettspillet så er dette altså byen som har inspirert det. Sør i Frankrike, med elven Aude midt i byen. Byen ligger nesten midt mellom Marseille og Barcelona, inn i landet fra Narbonne mot Toulouse.

Dette hotellet i festningsbyen ble åpnet i 1909, og er et luksushotell virkelig fra A til Å. En magisk vinkjeller, hvor man også kan spise, en restaurant med Michelin-stjerne, en svært koselig bibliotekbar og rett og slett en kongelig opplevelse. Festningsbyen Carcassonne stammer fra rundt 120 f.Kr., og det var ikke overraskende romerne som befestet byen først. Tre tårn fra romersk tid gjenstår.

Se nærmere på hotellet her

Shieldhill Castle Hotel (Skottland)

Dette slottet i Biggar i Skottland stammer fra 1199, og er ett av de eldste stedene man kan overnatte i Storbritannia. I dag er det et luksushotell med 16 rom i hovedbygningen og 10 rom i stallen. Sistnevnte er for øvrig det sist oppussede, og ligner ikke veldig mye på en stall lenger. Familien som bodde på slottet kom til Storbritannia noen år før normannerne invaderte (man har sporet familien tilbake til 1066), og bodde der slottet ligger i over 750 år. Det hele ble omgjort til et hotell i 1959.

Familienavnet er Chancellor, og det var Hugh Chancheller (skrivemåten forandret seg senere, etter det som nok opprinnelig var Chansellour) som bygget slottet etter å ha fått området av William I av Skottland. Det franske navnet til familien var for øvrig Gaultier. Familiens motto var Que Je Surmonte (jeg overvinner). Hotellet har en god restaurant, en prisvinnende vinkjeller, en super bar og har aktiviteter som leirdueskyting, golf og fiske på slottet og like ved.

Les mer om slottet her

Chateau Hotel & Spa Grand Barrail, Saint-Emilion (Frankrike)

Dette hotellet befinner seg i Saint-Emilion sørvest  Frankrike. Kommunen er 3,5 mil nordøst for Bordeaux. Vinmarkene dekker for øvrig nesten 70 prosent av kommunens areal… Dette luksusslottet gir deg som navnet sier både et spa og et kongelig opphold. Den svært gode restauranten er kjent for å kunne gi deg noe av den beste lokale vinen som det er mulig å få tak i. En virkelig luksusopplevelse for deg som er frankofil og liker rød vin…

Les mer om hotellet her 

Inverlochy Castle, Skottland

Det aller ypperste innenfor luksus du kan finne i Skottland. Alt fra å bli hentet på flyplassen i en Rolls Royce Phantom til et luksusliv ellers du knapt kan forestille deg. En helt utrolig beliggenhet, restaurant med Michelinstjerne, golf, fiske, leirdueskyting og rafting(!). Luksus som dette er sjeldent. Svært sjeldent.

 Les mer om hotellet her