Hvem har overnattet her?

Bli med på en rundreise gjennom historiske hoteller.

Noen ganger er det kult å vite hvilke berømte personer rom har bodd på nettopp ditt hotell. Da snakker vi ikke Justin Bieber eller Rihanna, men virkelige historiske ikoner som tydelig har etterlatt spor.

Kanskje har du bodd på et av disse hotellene før? Nå har du en kul historie å fortelle neste gang du velger å bo på et av disse hotellene:

 

Oscar Wilde

Cadogan Hotel, London

 Historisk hotell fra 1887 som blir gjenåpnet i høst 2016! Hotellet hadde mange historiske personer på besøk i sin tid, men den som utmerket seg mest var den irske forfatteren Oscar Wilde (1854-1900).

Totalrenoveringen vil koste 48 millioner dollar og vil ha inspirasjon fra nabolagets rike karakter i Kensington og Chelsea-området. 54 hotellrom med egen gourmet restaurant og klassisk interiør som beholder hotellets sjarm.

Det sies at Wilde bodde på rom 118 i 1985 da han ble arrestert for  «uanstendighet» og tilbrakte 2 år i fengsel etter hendelsen. Cadogan hotell tilbyr en egen «grønn pakke» oppkalt etter Wildes favorittknapp(!?) som blant annet tilbyr champagne og andre goder.

 

Coco Chanel

Hotel Ritz, Paris

p

Glamorøse Hotel Ritz har fungert som et luksushotell for mange kjendiser opp gjennom tidene, men den mest kjente personen som har overnattet her er legendariske Coco Chanel. Her bodde hun hyppig før hun faktisk flyttet inn på hotellet i 1937 og bodde på sitt «private sted» i 34 år. Under innflyttingen tok hun med seg sine møbler, inkludert en beige sofa i semsket skinn og en sammenleggbar skjerm. Forresten, så åpner verdens første Chanel-spa sine dører på The Ritz snart! The Ritz Paris er foreløpig stengt og åpnes igjen på slutten av året, men The Ritz London er et annet luksushotell med samme standard som The Ritz Paris:

«Just the basics are enough, when tasteful, to make even the most banal room personal. Mademoiselle Chanel who has been staying at the Ritz for several months is at home with a folding screen and a few flowers» sitert fra Vogue Magazine fra mars 1937.

 

 Ernest Hemingway

Hotel Ambos Mundos, Havana

Havana fugerte som en lekeplass for de rike og berømte tidlig på 1900-tallet. Den amerikanske forfatteren flyttet til Cuba i 1928 og bodde på Hotel Ambos Mundos i to år. Rom 155 med balkong over vakre Havana var hans hjem. Det var også her han begynte å skrive sin novelle, For Whom the Bell Tolls. I dag er rommet bevart som et museum for å hylle Hemingway.  Hans skrivemaskin og regning fra hotellets bar er fortsatt å finne. På hans favorittbar, Floridito , kan du fortsatt bestille en Papa Doble; en dobbel styrke daiquiri uten sukker. Den ble designet av forfatteren selv.

 

Agatha Christie

Para Palace, Istanbul

 Agatha Christie skrev mange bøker mens hun overnattet på hotell, men hennes favoritthotell var Pala Palace i Istanbul fra 1882. Her bodde hun sammen med sin mann, arkelogen Max Mallowan. Her bodde de sammen når mannen skulle på utgraveringer i Irak og andre land i Midtøsten i 1930. Orient Express (1934) skrev hun mens hun bodde på Para Palace i rom 411.  Mysteriet med Hercule Poirot starter nettopp på et hotell i Istanbul. 

Se til å besøke hotellet mellom 22. til 24. oktober – hotellet skal nemlig arrangere en litteraturfestival i ære for Agatha Christies bursdag (hun hadde blitt 125 år). Barnebarnet Mathew Prichard skal være spesiell gjest, i tillegg til andre krimforfattere som Leslie Klinger, Petros Markoris, Christopher Rudin and Alexander McCall.

 

Elvis Presley

Hilton Hawaiian Village, Honolulu Hawaii

Elvis enjoyed the expansive views from the 14th-floor Mahele Suite in the Hilton Hawaiian Village Hotel's  Ocean Tower.

Dette hotellet har ligget idyllisk på Waikiki Beach helt siden 1928. Kongen av rock & roll bodde her i 1957 da hotellet først var kjent som Hawaiian Village Hotel, og reiste tilbake i 1961 da hotellet ble renovert og tatt over av Conrad Hilton. Elvis spilte inn i den verdenskjente filmen Blue Hawai’i  mens han bodde på Hilton Hawaiian Village. Her nøt han den spektakulære utsikten over det turkise havet fra hotellets 14. etasje.

 

LES OGSÅ:

Kjæresteparet som elsker å henge sammen

Utforsk Skandinavias kuleste by på sykkel

 

Kilde: Biography.com, oscarwilde.com, theritzparis.com, wikipedia