Hvilket land i VM-gruppe D bør få tittelen «beste feriested»?

Eksotiske Uruguay, spennende Costa Rica, royale England eller romantiske Italia? Du bestemmer.

VM er sparket i gang, og spenningen knyttet til mesterskapet er til å ta og føle på. Har du et favorittland du håper vinner, eller er du kanskje heeeeelt sikker på hvem som går av med seieren? Uansett om du er veldig fotballinteressert eller ikke, bør du se av et minutt eller to til å lese mer om de ulike landene som er representert i VM – det er nemlig en rekke helt utrolige flotte reisemål som du virkelig bør vurdere å legge ferien til. Her får du landene fra VM-gruppen D.

Uruguay

Sør-Amerikas godt bevarte hemmelighet.

494391097

Som turistdestinasjon er Uruguay en godt bevart hemmelig. Landet, som gjerne omtales som Latin-Amerikas svar på Sveits, er et av de rikere landet på kontinentet, med lav kriminalitet og generell høy standard – mil eller mil med moderne motorveier, rent vann fra springen og stabil elektrisitetsforsyning- samt et svært gunstig prisnivå på kost og losji.

453015465

I landets spennende byer, som f. eks i hovedstaden Montevideo, kan du nye alt et godt turistmål bør inneholde; sol, varme og flotte hvite sandstrender, et pulserende natteliv, en avslappet atmosfære, bra shoppingmuligheter, eksotisk mat og drikke, en livlig og inkluderende kultur, samt en rekke spennende severdigheter.

178424247

Ønsker du oppleve andre byer enn hovedstaden Montevideo, bør du vurdere Punta del Este (Sør-Amerikas svar på Monte Carlo, pakket med rike og berømte fra hele verden i sommermånedene) eller Punta del Diablo (fiskebyen med en deilig avslappende atmosfære).

I hovedstaden Montevideo bør du bo på et av disse hotellene:

111

Sheraton Montevideo Hotel, Sofitel Montevideo CasinoEsplendor Cervantes Montevideo

Her kan du lese mer om hvorfor Uruguay er et av de riktige feriemålene i 2014.

Costa Rica

Et magisk reisemål for deg som ønsker nye opplevelser.

452366559

Lokalisert i Mellom-Amerika, mellom Panama og Nicaragua og vest for Karibia, ligger det praktfulle landet Costa Rica. Costa Rica er kjent for å være et fredfylt land, med fantastisk natur og kanskje kontinentets beste badestrender. Ved siden av dyrking og eksportering av kaffe og bananer, er turistnæringen i dag en av landets viktigste inntektskilder.

158433081

Eventyrlige Costa Rica er landet for de som er ute etter et allsidig reisemål som dekker ethvert behov. Landet har over hundre nasjonalparker som kan by på både sol og bad på fantastiske strender langs den karibiske kyst, surfing og kiting, riding, vandring, guidede trackingturer med fuglespotting, fossefallrappelering, samt turer der man tar seg frem på hengebroer i jungelen. Costa Rica er også et av de beste stedene i verden for å oppleve tropene, uten å forårsake noen skade på naturen.

PicMonkey Collage

I landet er det en rekke steder du bør vurdere å ta turen til. Sjekk for eksempel ut den spennende hovedstaden San José, Monteverdes grønne daler og vakre fugler, Manuels Antonios fantastiske nasjonalpark med nydelig strender, eller et av landets beste steder for surfing, Jacó.

Disse hotellopplevelsen bør du får få med deg i Costa Rica:

222

InterContinental Real Costa RicaHotel Grano de OroSan Jose Grand Tara Hotel

Her kan du lese mer om hvorfor Costa Rice er et av landene som fortjener dine turistpenger

England

Et royalt, pompost og usannsynlig vakkert land.

494391197

Reiser du til den gamle stormakten England vil du kunne oppleve en interessant variasjon av pulserende byliv og øde landskap, gammeldagse skikker og avant-garde kultur, flotte strender og røffe fjell. Ikke minst, er dette landet for deg som digger fotball og skikkelig øl.

ioå

Uansett kjønn og aldergruppe, er London byen de aller fleste vender tilbake til. Grunnet til dette er enkelt: byen har alt! Over syv tusen puber, yrende natteliv, utallige shoppingmuligheter og ikke minst mange severdigheter og historiske særpreg gjør London til et populært reisemål for nordmenn som ønsker en spennende og opplevelsesrik storbyferie. 

Her finner du den virkelig store London-guiden

494394671

 

Men England er ikke bare metropolen London. Ute på landet finner du et dramatisk landskap med innsjøer, åkere og grønnemarker, bakker, slott, og spektakulære kystlinjer – som definitivt er verdt opplevelsen. Det er få nordmenn som forbinder England med flotte strender, men det er mest fordi de fleste nordmenn ikke vet. Reiser du for eksempel til Bournemouth får du det britene kaller «7 miles of pure gold».

493764917

På en rundttur i landet bør du ta turen innom et av landets mange nasjonalparker og velholdte middelalderbyer som for eksempel York, samt fotballbyene Manchester, Liverpool og Blackpool. Eller hva med å sette kursen sørover og oppleve Shakespeare’s fødested Stratford? I sør vil du også finne Winchester og Salisbury med sine katedraler og korte avstand til de velkjente og mystiske Stonehenge.

Dette er London aller råeste hotellet:

333

Sofitel London St JamesThe Ritz LondonThe Savoy, A Fairmont Managed Hotel

Les hvordan du kan overleve i London uten en penny

Italia

Den langstrakte støvelen som har alt du drømmer om.

494391077

Italia forbindes gjerne med pasta, pizza og fotball – men landet er så mye mer! Italia er landet med overflod av kulturelle severdigheter, flotte byer, kystlinjer, øyer, vindistrikter, fjell og innsjøer. Uansett formål med ferie, Italia har alt du drømmer om. La Docle Vita!

482407777

Ønsker du en storbyferie har du en rekke alternativer å velge i mellom. Italias hovedstad, Roma, er byen som byr på blant annet historiske Colosseum, Fortum Romanum og Vatikanet, samt en rekke andre historiske monumenter spredt over byen. Det kan bli rimelig varmt i byen på sommerstid, så da er det godt at det serveres gelato (fantastisk italiensk is) på nesten hvert eneste gatehjørne i byen. Er du ute etter en shoppingopplevelse uten om det vanlige, da bør du ta turen til motemetropolen Milano. Andre storby-klassikere er Firenze, Siena, Pisa, Bologna, eller romantikkens hovedkvarter – Venezia. Hva venter du på?

Her er 20 grunner til at du bør reise til Italia 

465637711

Når du gjelder landets kystperler og øyparadiser, er det tre steder man ikke kan unngå å trekke frem. Det første er Amalfikysten som strekker seg på sydsiden av landet, som er oppført på listen over verdensarven, og ikke uten grunn: det er så utrolig vakkert!

Det andre stedet som spesielt utmerker seg er området Cinque Terre, som består av fem små fiskelandsbyer. Også oppført på listen over verdensarven, er dette området preget av bilfrie, tradisjonelle landsbyer og turstier langs den praktfulle kystlinjen og den urørte naturen.

Sist, men ikke minst, må vi trekke frem Sardinia. Dette er et er populært sted for dykking i krystallklar sjø, men også kjent for sin nydelige natur med lange, hvite sandstrender og stupbratte klippesteiner som brer seg hundrevis av meter helt ned til havet.

158956432

Italia er stedet for velsmakende mat og vin, og er landet som garantert vil tilfredsstille alle dine sanser. Reiser du til vindistrikter som Lazio, Piemonte, Toscana, Veneto eller Sardinia, vil du garantert få vinopplevelser du sent kommer til å glemme.

Les mer om de 5 ulike matferiene du bør reise på i Italia

Hotellet i Italia for deg som vil virkelig vil nyte ferien:

444

Waldorf Hotel i RomaAtahotel Capotaormina SiciliaSanta Caterina Amalfikysten

Her finner du de 20 grunnene til hvorfor du bør reise til Italia