Foto: iStock

7 reisemål for deg som vil reise med barn

Disse reisemålene passer ekstra godt for de som skal reise med barn.

Det er mange reisemål som ikke er egnet til barn, og kriteriene for en vellykket familieferie er mange. Å reise med barn krever litt mer planlegging og barnas hensyn er svært viktig!  Vi har valgt ut 7 reisemål med hoteller som passer perfekt for barnefamilier.

Syden-hotellet skal helst ha barneklubb og barnevennlig basseng, mens storbyene må ha mange barnevennlige aktiviteter og trygge gater. Barna vil jo ha god tid til å utforske, leke og løpe. Morsomme aktiviteter kan for eksempel være lekeplasser, akvarier, tekniske museer og fornøyelsesparker. Og flyturen skal aller helst være kort og behagelig. Her er 7 reisemål vi anbefaler:Gran Canaria

Gran Canaria er noe for hele familien med varmt vær, lange strender og mye å gjøre. Du som reiser med barn har selvfølgelig andre krav – hotellet skal ha barnebasseng med vannsklier, mange barnevennlige aktiviteter som barneklubb, lekeplass og underholdning som gjør hele familien fornøyd. Av byer har du mange valg. Du har for eksempel Puerto Rico, som har Aquapark, Angry Birds Activity Park og mange barnevennlige hoteller, eller Maspalomas med kamelsafari og Aqualand. Sanddynene i Maspalomas er en fantastisk opplevelse for store og små. Selve stranden er på ca 6 kilometer før den forvandles til en vidde med sandbølger. Her kan dere ri sammen med kamel inn i indre Lawrence of Arabia Gran Canaria.

Fornøyelsesparken Holiday World er populært blant både lokale og turister, med stort utvalg av utendørsunderholdning. Fugleparken Palmitos Park er en annen slager for barna i Maspalomas. Om du vil ha litt variasjon kan du ta en tur til westernparken Sioux City i byen San Augustin. Her er det gjenskapning av den amerikanske Ville Vesten med skyteoppgjør, countrymusikk, saloonkvinner og sheriffer.

Familiehoteller på Gran Canaria:


Khao Lak, Phang Nga, Thailand

Thailand er et familievennlig reisemål, selv om reisen kan være lang på 11,5 timer. Men det er fullt mulig å få til en behagelig flytur. Ta med kosedyr, høretelefoner, skjerm, aktivitetsbok og skift.

Landsbyen Khao Lak passer ekstra fint til de som vil på ferie med barn. Khao Lak ligger rett nord for Phuket i provinsen Phang Nga, og består av mange barnevennlige strender, hoteller og aktiviteter. Dere kan for eksempel dra på jungelutflukt  til Surin Islands og møte på fargeglade fisker og havskilpadder. En annen populært utflukt er jungeltur der man tar seg frem med kano, til fots eller på elefantryggen. Khao Lak-stranda er 20 mil lang, og er ganske populær for hele familien med uberørte strender og vennlige lokale.

OBS: Husk å ta en prat med helsesøster eller lege før avreise, for generell råd om hva som er best for barnet før man reiser til sydligere strøk.

Reiser dere med små barn, kan dere bo på et skandinavisk hotell med barneklubb, hvor barna kan treffe på nye venner. Er du med litt eldre barn, kan dere for eksempel dra på thailandsk matlagingkurs, som er morsomt for hele familien. Maten i Thailand har noe for alle ganer. Smak for eksempel på de thailandske pannekakene som de selger på de fleste gater! Restaurantene gir mye oppmerksomhet til barna, slik at foreldrene kan spise maten sin i fred og ro mens barna leker med de ansatte. Når det gjelder hoteller, har du mange å velge mellom.

Familiehoteller i Khao Lak:


Wien, Østerrike

Det kan være morsomt å være barn i Wien. Bykjernen er ikke så stor og med mange gågater, blir det mindre bilveier å passe seg for. I tillegg er det mange parker som er perfekt for et avbrekk. Dyreparken er alltid en slager og har en fin beliggenhet ettersom den ligger i keiserens tidligere sommerpalass på Shönbrunn. Her kan barna hilse på dyr som nesehorn, elefanter, pandaer, løver og tigre.

På det interaktive museeet Haus der Musik kan du se og høre om forskjellige komponister – et fint museum for de musikkinteresserte. Utstillingsområdet er på 54 000 kvadratmeter og presenterer en rekke høyteknologiske interaktive og multimedie presentasjoner av musikkverdenen, fra tidligste menneskelig bruk av instrumenter til dagens musikk.

På den spanske rideskolen kan hele familien se verdensberømte Lipizzanere utføre deres imponerende rideskole. Det er den enste institusjonen i verden som har praktisert i over 460 år. Andre familieaktiviteter kan være dukkemuseet Puppen & Spielzeugmuseum, som ligger i en barokkbygning i gamlebyen.

Flytid: 2 t og 25 min

Familiehoteller i Wien:


Berlin, Tyskland

Berlin har noe for hele familien, med billig fly og hotell.  Ikke minst tar det kun 1,5 time med fly fra Oslo, og med kort vei inn til byen. Korte flyturer er jo det beste for alle sin del. Det å slippe trange, lange flyturer, og slippe å sitte stille time etter time. For barnefamilier har dere en god del å spare på på hotell. Den gjennomsnittlige standarden er også relativt høy.

De fleste veier i Berlin er brede og store, med god plass til fotgjengere, bilister, syklister og busser. I motsetning til for eksempel London, er ikke sentrumsgatene i Berlin overfylt med mennesker. Man kan lett komme seg fram med transport i Berlin, uten at folk dulter bort til deg hele tiden. Lekeplasser er det mange av. En sterk anbefaling er den som ligger helt nederst i Kastanienalle, der Weinbergsweg møter Fehrberliner Strasse. Zoo Berlin i Tierpark er et paradis for barn. Dere kan sette av minst en halv dag for å oppleve dyr, fugler og fisk fra hele verden. Med over 1400 forskjellige arter og 14000 dyr, er Zoo Berlin den største dyrehagen i verden. Topp for barn kan være å hilse på de to kjempepandaene, Meng Meng og Jiao Qing. Andre severdigheter barn liker, er East Side Gallery. En vegg med historie, men som barna syns er morsom.

Kindercity er en innendørs opplevelsessentrum for barn på over 6000 kvadratmeter. Her kan ungene lage eget TV-show, besøke dinosaurgrotten, eller utforske verden gjennom øynene til en insekt. Andre fornøyelsessentre for barn i Berlin er: Jack’s Junior World, Tropical Islands og Legoland Discovery Centre.

Flytid: 1 t og 35 min

Familievennlige hoteller:


Orlando, Florida, USA

Orlando er kjent for noe av verdens beste fornøyelsesparker i verden. Faktisk ble Island of Adventure kåret til verdens beste fornøyelsespark i 2015 av Tripadvisor. Med «Live the adventure» som motto, så gjør du bokstavelig talt det. Du reiser i utforskning og eventyr. I det du entrer porten får du en opplevelse for livet med myter,dinosaurer, tegnefigurer, superhelter og barnefortellinger, fordelt på 7 forskjellige øyer. Deretter finner du Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continenet og Seuss Landing.

Eventyrlandet er ikke bare for de små, men det er også en perfekt tur for alle aldre. Du kan vandre gjennom hele fornøyelsesparken og utforske alle de spennende butikkene og restaurantene i området.

En tur til et av verdens mest kjente fornøyelsesparker er noe alle barn drømmer om. Ta med barna, kjæresten eller vennegjengen – man er aldri gammel nok for store opplevelser! Og hva er vel kulere enn å ha opplevd verdens beste fornøyelsespark? Fra Orlando kan dere leie bil og kjøre videre til Miami.

Les også: Den store guiden til Miami Beach

Flytid: Du kan fly direkte til Orlando på 9,5 timer med Norwegian. Søk flybilletter her.

Familiehoteller i Orlando:


London, Storbritannia

London er en populær storbytur for alle aldre, selv om det kan være hektisk i gatene. Det kommer an på hvor i byen dere holdere til! Bare hold dere langt unna Oxford Street, så går det nok bra. Maddam Tussaud’s Vokskabinett, Tower of London og Piccadilly Circus er få kjente severdigheter for hele familien. På Britisk Museum kan de lære litt om Egypts mumier og dinosaurer. En tur på de røde toetasjers bussene er absolutt et must. Også matkulturen kan bli et eventyr, med en haug av restauranter å velge mellom.

For de litt større barn er musikal den perfekte aktiviteten – slik som «Løvenes Konge», «Annie» eller «Charlie og sjokoladefabrikken». Winter Wonderland i Hyde Park fra 17.november og til 1.januar arrangeres det populære julemarkedet i Hyde Park. Bortsett fra markedene, kan barna kose seg med skøytebane, karuseller, et stort pariserhjul og en isbar. Parkene i London er store og eventyrlige.

Les også: Juleshopping i London

I den japanske hagen i Holland Park kan man se flere påfugler som spankulerer rundt. I St.James Park kan man se pelikanene bli matet hver dag klokken 14:30. I Regent’s Park i Nord-London finnes mange fantastiske fontener, restauranter, hager og utendørs teater. London Zoo er en utrolig fin park med vanvittig stor utvalg av dyr. Hva med en tur til et spennende marked? Borough Market er et populært matmarked, eller er det hippe markedet Brick Lane i Shoreditch kult å oppleve. Her har de alt fra rare små ting, til vintage skatter .

Flytid: 2 timer og 15 min

Familiehoteller i London:


Gøteborg, Sverige

Det å ta bil til Göteborg har blitt super opplevelse, og du kjører stort sett i 100 og 110 hele veien. Litt basert på fra hvor du starter er det ikke alltid nødvendig å stoppe på veien ned, men gjør du det er Uddevalla og deres köpcentrum utenfor byen et fint sted. Der finner du McDonalds, matbutikker og bensinstasjoner. Smartest er det kanskje å ta rasten på Ikea med barna. Det er vanskelig å finne barn som ikke liker Ikea-maten…

Det finnes knapt noen by i Skandinavia hvor du kan gjøre så mye med barna som i Göteborg. De aller fleste vet om Liseberg, men det er bare en av veldig mange ting man kan gjøre.

Liseberg har for øvrig åpning 26.april, og stenger igjen tidlig i oktober. Det er greit å ha med seg at det utenom hovedferiene så er parken stengt mandag-onsdag/torsdag.

På Alber Åbergs Kulturhus kan dere få et innblikk i Åbergs liv, samtidig som dere kan ta en liten lunsjpause. En vindushoppingtur i Haga, er en god idé. Biltrafikken er stengt, og det yrer av små butikker her og der. I Haga kan dere også kjøpe verdens største kanelboller. På Universeum er det nok opplevelser for å en hel dag. Her er det både botanisk, zoologisk og teknisk museum satt sammen til ett.

Reise med bil: ca 3 timer. Her leier du bil.

Flytid: 1 time

Tog: Ca. 3 timer

Familiehoteller i Gøteborg:


Søk flybilletter her.

På Laurel Nights finner du kun de beste hotellene.

Slik får du billigst og best leiebil.


Les også:

De beste familiehotellene i København

9 familievennlige hotell i London

Dette er verdens beste reisemål 2017