Ikke la jetlag ødelegge ferien

Råd til hvordan du skal takle jetlag

De fleste av oss har opplevd jetlag i løpet av vårt liv. En langdistanseflyging  kan ofte by på trøtthet, mageknipe, kvalme, søvnproblemer og kanskje konsentrasjonsproblemer. Dette er symptomer på jetlag. Men enkelte ikke merker til reisen mellom tidssoner, kan jetlag ødelegge en del av ferien for andre. Her er noen enkle tips til hvordan du skal takle jetlag!

Happy young family walking on the beach

Selv om forskerer mener at de snart vil kunne kurere jetlag, finnes det fortsatt ikke en mirakelkur som på 1-2-3 hjelper med å minimalisere din tid som levende zombie, men det er enkelte triks du kan gjøre selv, som kan hjelpe deg med den tunge tilstanden.

Ta testen: Hva slags turist er du?

Det om du reiser østover eller vestover og om du er et A- eller B-menneske. Det er nemlig slik at B- mennesker har lettere for å forlenge natten, mens A-mennesker vil ha problemer med å holde seg oppe.

Reiser østover oppleves ofte som vanskeligere enn reiser som går motsatt vei.

Ikke la jetlag ødelegge ferien, reisen eller veien hjem.

Har du booket ferie eller hadde du håp om en norsk sommer?

tc

Søk og sammenlign flypriser fra fler enn 800 nettsider

Nettsiden Laurel Nights gir deg oversikt over de mest eksklusive og beste hotellene i verden. Har du lyst å unne deg det lille ekstra i år, kan kanskje et femstjerners hotell på verdensberømte Saint- Tropez være tingen i sommer?

AAAAA

Sjekk ut flere luksuriøse hoteller på Laurel Nights

Kanskje det er på tide med en eksotisk og spennende reise til Japan? Les om Japans mest spennende by fra høyden

Nok søvn

Det er faktisk utrolig viktig å få nok søvn før avreise. Enkelte tror de er lure og vil døgne før flyreisen. Sørg for å få nok søvn slik at du ikke sitter og stresser på flyet og ødelegger reisen for deg selv.Det sies at du skal legge deg litt tidligere om du reiser østover og heller finne sengen litt senere om turen går vestover.

Her er det også viktig å lytte til kroppen og den biologiske klokken. Lytt til signalene kroppen sender deg fordi jetlag er svært så individuelt.

Les også: Hodetelefonene som redder ferien

Vann og mat

Næringen du får i deg har mye å si på formen. Slik er det i hverdagen, så hvorfor skal det ikke gjelde på reise.Set of food on plane

Det beste tipset her er å spise lette og næringsrike måltider. Styre unna store måltider like før avreise. Koffein og alkohol er dessverre ikke særlig gunstig hvis du vet at du på turen hjem vil slite med tidsforskjellen.

Alkoholens stesøster, også kjent som dehydrering, spiller en stor rolle i å forsterke din jetlag. Derfor kan det kanskje være lurest å droppe vin til maten og heller velge en stor falske med vann.

Ta en titt på disse hotellperlene. De visste du neppe fantes.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Beveg på kroppen

Det finnes nesten ingen begrensinger over hvor mye fysisk aktivitet kan hjelpe oss med.

Stå opp og gå litt rundt på flyet. Strekk på beina.

Les også: Slik får du Wifi på reisen

Har du søvnproblemer eller føler deg svimmel og kvalm: ta deg en tur ut i frisk luft. Ikke bare har kroppen godt av å bevege litt på seg, men du tilfører lungene frisk luft. Det kan få deg til å senke skuldrene, nok oksygen kar ofte hjelpe deg med  bedre søvn. Sliter du deg litt ut på tur, vil det hjelpe med å sovne.

 Lys

Sørg for at det er helt mørkt rundt deg når du skal sove. Enten du vil bruke øyemaske når du er på fly, eller om du har gode persienner og gardiner når du kommer hjem. I tillegg kan ørepropper være lurt å ha med. Ved å stenge både lys og lyd vil du enklere kunne finne roen og sovne.

Søk og sammenlign flypriser fra fler enn 800 nettsider

Passenger Sleeping in an Aircraft Cabin Interior

Planlegg reisen

Hvis du har planlagt å reise til New York, kan det kanskje være lurt å ta seg en eller to dager ekstra ferie fra jobb. På den måten kan du både komme på plass hjemme, og samtidig ikke stresse og slite deg ut på jobb når du ikke har fått nok med søvn. Ferien burde begynne og avslutte med et smil. Lys kan hjelpe deg med å snu døgnrytmen mye raskere.

Husk at det fortsatt ikke er for seint å booke reise. Viktigste er å vite hvor og når. Her gir vi deg oversiktene over alle hotellkuppene du kan gjøre nå!

Her er våre beste langdistanse feriedestinasjoner. Sjekk ledige hoteller og planlegg din neste ferie nå:

1. Dubai

2. New York

3. Los Angeles

4. Singapore

5. Mexico

6. Australia

 

Lyst å holde deg litt nærmere hjem, kan du søke din utvalgte fly+hotell her.

Sjekk hoteller i noen av de mest populære sommerdestinasjonene hvor du slipper all form for jetlag:

1. Italia

2.Spania

3.Portugal

4. Frankrike

5. Kroatia

 

Har du enda ikke planlagt ferien kan du finne inspirasjon her:

Hawai: Ferieparadiset alle må oppleve

Bli med på en matreise gjennom Italias gatekjøkken

Dette må du aldri gjøre i London

Kroatia: Et av verdens aller vakreste land

Hvorfor reise til Italia? Fordi italienere gjør dette bedre enn oss