Her bodde verdens rikeste mann i Norge

Da det ble kjent at verdens rikeste mann, Jeff Bezos, landet på Alta Lufthavn en lørdag i april 2018, begynte det å gå rykter om hvor han hadde overnattet, skriver mediehuset Nordlys. Gründer og eier av nettstedet Amazon.com har vært gjest på Sorrisniva Igloo Hotel i Alta. Vi har tatt en titt på hotellet.

Helt utenom det vanlige

15 kilometer fra Alta sentrum finner du Norges største og verdens nordligste ishotell. Sorrisniva Igloo Hotel imponerer både norske og utenlandske turister med sine unike opplevelser under polarhimmelen. Tåler du ikke kulde, bør du styra unna. På rommene kan du nemlig forvente fem til sju minusgrader. Mens rommet er like kaldt som resten av hotellet, skal selve soveposen og senga du sover i tåle inntil -25 grader.  Hele hotellet er lagd av is og snø – og for å overnatte her må du punge ut omtrent 2500 kroner per person for dobbeltrom. Hotellet tilbyr også familierom, enkeltrom og suite. I tillegg er det eget kapell for de som vil gjennomføre dåp eller vielser.

Se flotte bilder av Sorrisniva Igloo Hotel her

Nytt tema hvert år

Hvert år er det nytt tema og lokale kunstnere og byggere kommer for å bygge alt fra rom til nydelig iskunst og skulpturer. Temaet varierer fra det arktiske, det nære og det norske. Isen hentes ut fra Skjæravannet, snø produseres fra vann fra Altaelva og hotellet bygges på omtrent fem uker. Vil du heller ta et dagsbesøk, er det fullt mulig det også. Da betaler du kun for inngangsbilletten, guidet visning og høydepunktet om du vil; isbaren med isdrinken Igloo Blue. Er du her er det selvfølgelig et must å oppleve snøscootersafari på Finnmarksvidda, isfisking, nordlysturer, reinraid og samiske opplevelser. Sorrisniva Igloo Hotel åpner for sesongen i desember, og holder åpent til april.

Les mer om ishotellet her

Les også: Nordlyset: Hvor, når og hvordan se aurora borealis