Italiensk påske – festlige opptog, fyrverkeri og pavens Roma

Påsken har alltid vært en helt spesiell høytid for italienerne. Hvis du reiser til Italia for å feire påske får du oppleve arrangementer som du ikke finner maken til andre steder.

 Futt og fart i Firenze

firenze_påskeI Firenze holdes det hvert år en særegen fest med bulder og brak og røyk på domkirkeplassen midt i byen. Scoppio del Carro, eller festen med den eksploderende vogn, går av stabelen 1. påskedag og er absolutt verdt å få med seg. Da blir en stor vogn full av fyrverkeri trukket av okser gjennom gatene i Firenze, med et opptog av folk i fargerike middelalderkostymer i kjølvannet.

Målet for opptoget er plassen foran byens store katedral, Santa Maria del Fiore, og når det er fremme tennes fyrverkeriet i vognen. Et inferno av røyk, ild og brak bryter løs til glede for alle tilskuerne som får seg en uforglemmelig opplevelse.

Arrangementet har vært en tradisjon helt siden middelalderen og hyller en korsfarer fra Firenze som hadde to flintstein fra Jesu grav med seg hjem fra Jerusalem.

 

Påsken er selvfølgelig høysesong for flyreiser, men du kan fremdeles finne flybilletter Oslo – Firenze t/r fra ca. 3.200 kroner

 

Hvis du i stedet flyr til Pisa og først drar hjem tirsdag etter påske kan du akkurat nå finne direktefly fra Oslo t/r for ca. 1.850 kroner – se her

 

Hotelltips:

Hotel Ville sull’Arno

hotell_1

Villa Cora

hotell_2

 

Påske i pavens Roma

10.3706469yDet mest opplagte stedet å feire påske må være Roma hvor paven, Guds forlengede arm på jorden, holder til. Pavens julemesse kan oppleves enten i selve Peterskirken eller på Petersplassen, men det er ikke bare å troppe opp på dagen.

Det kreves billett for å komme inn, og du må sende ønske om billett i svært god tid. Billetter er gratis, men garanteres ikke – les om hva du må gjøre på papalaudience.org. Det Sixtinske Kapell og Vatikan-museet er lukket 1. og 2. påskedag, men mange andre populære severdigheter i Roma er åpne da.

Hvis du finner deg i litt lang reisetid kan du fly Oslo – Roma t/r fra rett under 2.000 kroner.

 

Vil du ha direktefly begge veier skal du opp i rundt 3.600 kroner akkurat nå.

 

Hotelltips:

 

Hotel Eden

34079756

Rome Cavaieleri

hotell_2

 

Mange opptog

sicilia_easter

Mange steder i Italia holdes det forskjellige opptog i løpet av påsken. Deltakerne har tradisjonelle drakter på og en del kirker bærer spesielle statuer eller bilder, blant annet av Jomfru Maria, gjennom byene på langfredag og påskeaften.

Påsken er en fin tid å besøke for eksempel Sicilia på, for da er klimaet virkelig behagelig og du får oppleve noen av de flotte opptogene der. I byen Enna kan du for eksempel overvære to tusen munkers opptog på langfredag, og i Trapani holdes det flere opptog i løpet av påskeuka.

I tillegg kan du selvfølgelig finne mange andre morsomme og spennende begivenheter rundt om i Italia i påsken.

 

Hotelltips:

Hotel Mea- Lipari

hotell_3

Grand Hotel Villa Igiea

hotell_4

Noen tips til slutt

Uansett hvilken del av Italia du velger å reise til vil det gå opp for deg hvor stor påskehøytiden er for italienerne. Hvis du får sjansen bør du overvære en påskegudstjeneste for å virkelig fornemme stemningen.

I påsken er mange restauranter enten stengt eller fullbooket, så huske å bestille bord i god tid hvis du har spesielle ønsker.

Det er under ”Reisesøk” i Nettavisens reisetips-seksjon at Reisesøkemotoren travelmarket.no  stiller sine søketjenester til rådighet for deg. Husk at prisene vi oppgir over bare er et øyeblikksbilde fra tirsdag 3. februar 2015, de kan ha endret seg når du søker.

 

Søk fly til Italia her

 

Søk hotell her

 

(Kilde: Travelmarket)