Foto: BullsPix

Jessie J sine beste shoppingtips i London

British Airways har vervet artist og stil-ikon Jessie J til å fortelle moteinteresserte hvor i London de bør shoppe klær før jul.

Jessie J gjennomførte nylig en eksklusiv konsert i Abu Dhabi for å markere lanseringen av British Airways’ nye 787-9 Dreamliner-rute mellom London og Abu Dhabi og Muscat. I den forbindelse ba British Airways henne dele hennes beste tips om hvor i London man bør kjøpe julegaver i år.

Søk flybilletter her.

Jessie J, som slo gjennom med hiten Price Tag, sier London er et unikt sted å besøke når det gjelder å oppdage de nyeste trendene:

– Jeg har reiste over hele verden og folk tror London er en forvirrende labyrint, men det er nettopp det britene elsker. Du kan ha bodd i hovedstaden i 25 år, gå på bussen en dag og kjøre to stopp lengre enn du vanligvis gjør og dermed oppdage et sted du ikke visste eksisterte. Hvis du bare tar til venstre i stedet for å gå rett frem du kan finne en kul ny motebutikk som gjør noe annerledes. Det er det jeg elsker ved London, sier Jessie J.

Under deler Jessie J sine favorittbutikker og -steder for å hjelpe besøkende til London med å finne alt fra vintageklær til designermerker denne julen:

Jessie J doing a live performance at the British Airways launch event in...

Jessie J under lanseringsfesten til British Airways i Abu Dhabi. Foto: British Airways

 

Dover Street Market

Dette er en av mine favorittsteder å gå i hele byen. Hvis du ønsker å få en fin shoppingopplevelse, hvor det er stille og har forskjellige vibber, så dra hit. Stedet har positiv energi og de har ulike designere som Junya Watanabe for Comme des Garçons. Det er fullt av ting her som du ikke finner i gjennomsnittsbutikken. I tillegg er det mange gode spisesteder her.

Camden

iStock_000015885247_Small

Camden er et av favorittstedene mine å handle og å opptre. Det er en fantastisk atmosfære her. Dra til Camden Market, som jeg er ganske sikker på er det største utendørsmarkedet i byen. Hvis du elsker mote finner du massevis av forskjellige stiler her, og du trenger ikke betale mye for ting heller.

Selfridges

Det kan virke som et opplagt valg, men Selfridges er en institusjon i London, og det er alltid bra der. Det er en helt enormt stor butikk på Oxford Street. Selve området er verdt et besøk i julen for å se de fantastiske lysinstallasjonene langs hele gaten. Det er bokstavelig talt tusenvis av lyspærer og det får deg i god julestemning.

Covent Garden

iStock_000051798700_Small

Jeg elsker å handle der ved juletider. Covent Garden er et av de stedene hvor du får tak i high street merkenavn, men det er også mange mindre designere der hvis du tar deg tid til å lete. I tillegg er det alltid masse gateartister der, så du får garantert med deg en opptreden av et slag.

I sidegatene til Carnaby Street

Du kan finne mange designere som ikke er så altfor kommersielle dersom du tar en tur i sidegatene til Carnaby Street (nær Oxford Circus). Alle kjenner til Carnaby Street – men du er nødt til å gå av hovedgaten og finne de små steder rundt på baksiden av leketøysbutikken Hamleys. Jeg sier det fordi jeg pleide å jobbe der, så jeg kommer alltid til å shoppe i området.

Shoreditch (Øst-London)

Shoreditch, London, UK - April 18 2015: Three hipster girls walking in front of a wall covered in graffiti with the writing "No Good". Shoreditch is one of London's most distinctive areas, home of some of the world's best street art.

Dette er stedet å gå hvis du ønsker vintage fashion. Det er også et bra sted å titte på folk ettersom det er et av områdene hvor alle hipsterne går, så har kan du knabbe enn mote-idé eller to.

Nordmenns favoritt

Vi nordmenn elsker weekendferier til London. Den travle storbyen byr på bra shopping, koselige kafeer, puber og ikke minst et pulserende uteliv vi aldri blir lei av. Det finnes en rekke hoteller å velge mellom i den britiske hovedstaden, og det er flere kriterier vi velger etter. Det vi mener er de aller viktigste kriteriene er blant annet gratis trådløst Internett, gjesteomtaler og beliggenhet. Vi anbefaler to hoteller som oppfyller disse kriteriene, men i to ulike prisklasser:

 

Det beste hotellet for luksus: Park Plaza Westminster

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg.

Svært sentralt plassert vil du finne dette hotellet, noen få hundre meter fra London Eye. Hotellet har også et glitrende spa, Mandara Spa, om kroppen skulle trenge litt pause etter de mange opplevelsene som London har å by på. En strålende sushi-restaurant, et fransk brasseri og en god kafé finner du også. Samt strålende Primo Bar der du kan nyte en forfriskende drink.

Rommene har et moderne og svært tiltalende design, og det innendørs svømmebassenget er også noe som er vel verdt å sjekke ut. Westminster t-banestasjon ligger kun en kort gåtur unna.

Les mer om hotellet her.

På utkikk etter flere luksushoteller i London? Sjekk ut Laurel Nights!

 

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter, er ikke enkelt. Ett av de virkelig få hotellperlene er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellet har moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger.

Les mer om hotellet her.

 

Les også:

Slik får du tidenes London-tur

Her er de 3 beste spa-hotellene i London

Den virkelig store London-guiden

 

Kilder: British Airways