Foto: iStock

6 spennende julemarkeder

Dette er de beste julemarkedene i Norden.

Velg mellom seks spennende julemarkeder i Norden og tips til hvor du kan bo i nærheten. Nordic Choice Hotels har lagd en liste over de beste julemarkedene i Stockholm, Gøteborg, Oslo, Bergen, Helsinki og Riga.

Pepperkaker, julegløgg, håndlagde gjenstander, engler og julelys. På julemarked får du oppleve den tradisjonelle julestemningen med både store og små. Du trenger ikke reise langt for å rusle gjennom koselige juleboder, samtidig som du får en herlig weekendtur. Ikke koster det skjorta heller.

Nordic Choice Hotels guider deg gjennom de beste stedene i Norden, samt de aller beste hotellene du kan bo på i nærheten av julemarkedene. Husk at julen er rett rundt hjørnet!

Se kampanjen her.

Trenger du å leie bil? Slik får du billigst og best leiebil.


1. Bergen: Pepperkakebyen og juleglede på Bryggen

Er du i Bergen, er julestemningen bare en herlig spasertur unna, uansett om du skal til Pepperkakebyen, verdens største pepperkakehus bygget av barn og lokale innbyggere, eller Schøtstuene hvor de heilnorske tradisjonene står side om side med den moderne opplevelsen. Smykker, lamper, klær og billedkunst kan beundres og blir du sulten kan du nyte en førjulsmatbit fra Bondens Marked, også det på Brygga.

Dato: 29.november til 22.desember 2018

Hotelltips: Clarion Hotel® Admiral med utsikt over vannet, 5 minutter fra Bryggen og Clarion Collection® Hotel Havnekontoret, utsikt over vannet fra den andre siden, 5 minutter fra Bryggen

Les vår guide til Bergen HER!


2. Oslo: Norske juletradisjoner på Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum ligger idyllisk til på Bygdøy og enda mer stemning blir det når markedsbodene åpner, nissebarn danser, dufter og mat inviterer til ekte jul. Over 100 boder frister med førjulsstemning. Julemarkedet kan du få med deg to helger, fra 2. til 3. desember og 9. til 10. Desember.
Vil du se hvordan vi feirer jul de siste 100 årene, er Jul i OBOS-gården en julereise gjennom generasjoner. Utstillingen er åpen hver søndag fra 1. søndag i advent til 13. dags jul.
Dato: 17.november-30.desember

Hotelltips: Clarion Collection Hotel Gabelshus på Frogner, en 25 minutters deilig spasertur langs småbåthavna eller 10 minutter med buss og Comfort Hotel Grand Central, 15 minutter med buss direkte til Oslo sentrum.

Les vår guide til Oslo HER!


3. Stockholm: Gammeldags jul i Gamla Stan og på Skansen

Sveriges hovedstad er utrolig vakker i vinterskrud og byr på ikke mindre enn to store og klassiske julemarkeder. I idylliske Gamla Stan er det julemarked hver helg.

Dato: 24.november-23.desember

Hotelltips: At Six eller Hobo på Brunkebergs torg i Stockholm by.

Les vår guide til Stockholm HER!


4. Jul på Liseberg

Göteborgs mest populære turistmål gjør stor suksess også i juletider. Jul på Liseberg passer for alle aldre og holder åpent fra 16. november og nesten hver dag helt frem til jul.

Se åpningstider her.

Hotelltips: Quality Hotel Panorama, et steinkast fra Liseberg og Korsvägen.

Les vår guide til Gøteborg HER!


5. Tivoli i København

Vil du oppleve en ekte dansk jul skal du ta en tur til København og Tivolis julemarked fra 18. november til 31. desember. I år er temaet Lysets fest. Kombiner julefølelsen med litt dansk hygge for å få den rette stemningen.

Dato: 17.november – 31.desember

Hotelltips: Comfort Hotel Vesterbro, 5 minutters spasertur fra Sentralstasjonen og Tivoli. Sjekk også Tivoli Hotel.

Les vår guide til København HER!


6. Ekte julestemning i julenissens hjemland

Helsinki lokker med storslått julestemning. På Senatstorget finner du byens eldste og mest berømte julemarked – Helsinki Christmas Marked. Med over 100 boder med julepynt, delikatesser og perfekte julegaver kan juleelskeren virkelig bruke timer på dette markedet. Hver dag kommer julenissen på besøk og i de gammeldagse karusellene får alle kjøre gratis.

Dato: 1.desember – 22.desember

Hotelltips: Designhotellet Hotel F6, 5 minutters spasertur unna, og nye Clarion Hotel Helsinki, med utsikt over hele Helsingfors.

Les vår guide til Helsinki HER!


Bonus: Baltisk jul i Riga

Nyt julekrydret te, ristede mandler og alt annet som hører julen til i en av Norden- og Baltikums vakreste og mest velbevarte steder! Julemarkedet på Domkirketorget i Riga er åpent mellom 1.desember 2018 og 16. januar 2019.

Hotelltips: Clarion Collection Hotel Valdemars, med 10 minuters spasertur fra Domkirketorget i Gamla Stan.

Les vår guide til Riga HER!


Les også:

De beste høyfjellshotellene for hele familien

 

 

Kilder: Nordic Choice Hotels