Foto: iStock

Julemarked i København: Opplev julemarkedet på Tivoli

Få tidenes julestemning og gjør unna julegavene i sjarmerende København!

Det er mange grunner til hvorfor du bør oppleve København før jul. København oser av dansk hygge, god stemning og en spesiell julefølelse du ikke finner i andre byer. København skuffer ikke – uansett årstid.

København har for lengst blitt en storfavoritt hos oss nordmenn, og det er ikke uvanlig at vi velger oss en helgetur i København. Mellom 18.november og 31.desember kan du gjøre unna julehandelen, samt få tidenes julestemning i København. Se åpningstider for jul 2018 her.

Her søker du fly til København.

De populære attraksjonene i København blir pyntet med glitrende lys, restaurantene serverer julespesialiteter og Københavns museer byr på koselige arrangementer. København er også en populær by å feire nyttårsaften. Vi tipser deg om de beste julestedene, shoppingmulighetene og hotellene.

Les også: De 10 beste hotellene i København


Opplev det glitrende tivoliet i København

Den velkjente sommerklassikeren byttes ut med et fantastisk julemarked mellom 17. november og 31.desember. Verdens nest eldre fornøyelsespark (grunnlagt i 1843) passer til barn og voksne i alle aldre.

På Københavns Tivoli får du en herlig atmosfære som skapes med nisser, juletrær og ren nostalgi. Enten du er på jakt etter julegaver eller komme i ordentlig julestemning, bør du ta turen innom. Tivolis mange spillboder og karuseller holdes fortsatt åpent, samtidig som det kommer over 60 juleboder. Her kan du handle alt fra søtsaker, gløgg, julepynt, håndlagede varer og delikatesser. De yngste kommer til å elske å vandre gjennom julemarkedene, så vel som kjærestepar og vennegjengen.

Les også: De beste familiehotellene i København


Her roper du «godt nyttår!» i København

Flere og flere nordmenn velger å ta nyttår i København – den danske byen har mye liv og anbefales på det sterkeste. Du kan oppleve nyttårsgalla i Konserthallen, se fyrverkeri på rådhusplassen og oppleve flere nyttårsfester i sentrum. Det er mange hoteller som arrangerer årets siste fest med velkomstdrink, middagsmeny champagne kl. 24:00 og full fest til langt på natt. Her er noen hoteller som arrangerer nyttårsfester i København:

Imperial Hotel: I hjertet av København

Tivoli Hotel: For hele familien

D’Angleterre: Nyttårsfest og Michelin

71 Nyhavn Hotel: Nyttår på Nyhavn

Admiral Hotel: Historisk

Phoenix Copenhagen Hotel: Sjarmerende

Radisson Blu Scandinavia Hotel: Byens flotteste utsikt fra taket


Hoteller til juleshopping eller nyttår i København

Av hoteller i København anbefaler vi at du velger The Square med byens beste utsikt over Københavns havn og byens tak. D’Angleterre står også høyt på favorittlisten over hoteller i København. Vi garanterer at nyttårsfeiringen blir magisk og uforglemmelig. Sjekk vår liste:

Beste hotell for nyttår i København: The Square

The Square, Copenhagen, Balkongutsikt

Klikk HER!


Beste hotell for juleshopping i København: Skt.Petri

Klikk HER!


Best for romantikk i København: D’Angleterre

Hotel D'Angleterre, Copenhagen, Gjesterom

Klikk HER!


Et trendy valg i København: Hotel SP34

Hotel SP34, Copenhagen, Lobbylounge

Klikk HER!


Familiehotell i København: Nimb Hotell

Nimb Hotel, Copenhagen, Utvendig

Klikk HER!


Juleshopping i København

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en miks av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade.

Her søker du fly og hotell til København.

Konsert og uteliv i København

Utelivet i København byr på noe for enhver smak, og det er ikke vanskelig å finne en brun pub eller bodega med øl til 30 kr. På Den Glade Gris får du både billig drikke, stand-up, fotball og live musikk – alt etter når i uka du tar turen innom. Er det hovedsakelig musikk du er ute etter bør du også sjekke ut spillestedet VEGA på Vesterbro, hvor både kjente og mindre kjente band spiller de fleste dagene i uken. Her kan du få en konsertopplevelse til rundt hundrelappen, og god stemning følger garantert med på kjøpet.

Her søker du fly og hotell til København.

De beste kafeene i København

Før du er klar for middag, er kanskje et kafébesøk på sin plass etter en lang dag med byliv. København har ikke få kafeer, men det er allikevel noen som skiller seg ut fra mengden og gir smaksløkene det lille ekstra. På Riccos kaffebarer får du både god kaffe, en matbit om du ønsker det og byens beste brownies – au naturel eller med kremost. Ricco selv kaller konseptet en hippie-virksomhet, og fokuset er på kunden og kjærlighet for kaffe.

Les også: Slik drikker du kaffe som lokale

En særegen kaféopplevelse får du også hos Sort kaffe og Vinyl, Vesterbro-kaféen som kan by på vinylplater i tillegg til kvalitetskaffe og italienske forfriskninger. Det er også verdt å ta turen til Siciliansk is på andre siden av gaten – der kan du gode, italienske pastaretter når vinteren melder sin ankomst.

Her søker du fly og hotell til København.

På Laurel Nights finner du verdens aller beste hoteller.

Her søker du flybilletter til København.


Les også:

Hit drar du på skiferie med vennegjengen