Juleshopping i Europa: Byene for alle lommebøker

Kombiner nytte og kos, ta med vennegjengen og dra på en impulsiv juleshopping i Europa.  Vi har valgt ut noen koselige førjulsturer til byer med shopping for alle stiler og alle lommebøker.

Det er en drøy måned igjen til jul og julegavedrysset. Er du en av de mange som bytter ut norske julegater til fordel for de store avenyer, taxfreehandel og flotte julemarkeder i tiden frem til jul?

London: En klassiker

Byen som har alt. London er dedisert nordmenns shoppingfavoritt. Og ja, det anbefales å reise med tom koffert.

London er et eldorado for shopping-glade, og har alt fra unike loppemarkedfunn til såkalt «high street fashion» og eksklusiv design med det ypperste av merkeklær. Enten du rusler rundt i de kjente handlegatene som Oxford Street, Kensington High Street, Carnaby Street, Bond Street og Regend Street eller velger å ta turen til de enorme kjøpesentere som Westfield, Harrods, Selfridges osv, du finner flotte julegaver til store og små.

W London Leicester Square er det beste hotellet for shopping, men skal du finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter er ibis London Blackfriars det rette valget. Her finner du flere hotellkupp i London.

Berlin: Hottere enn noen gang

Det ser ut til at flere nordmenn har oppdaget Berlin. Byen byr på kultur og arkitektur, men også på strålende shopping.

KaDeWe er Berlins svar på Harrod’s, men det er bare starten. Enten du vil på Primark eller på Chanel så finner du det i Berlin, og prisene er også gode i forhold til London. Gjerne ofte billigere, og en ting er i hvert fall sikkert – det er mer orden i salgshyllene i Berlin enn i London. Og mindre folk. Noe som er en god kombinasjon. Det er også slik at det er mange shoppingområder i Berlin, og ikke bare ett. Du kan shoppe i kule butikker i Mitte, dra til Prenzlauer Berg for kul og alternativ shopping eller bare shoppe rundt Kürfurstendamm – det nærmeste du kommer Oxford Street.

Med fantastisk juledekorasjon i gatene og mangfoldige julemarkeder, skal det godt gjøres å ikke komme i julestemning.

Gode og rimelige hoteller er det mange av i Berlin. Ett strålende eksempel er Hotel Bleibreu hvor du kan få dobbeltrom for så lite som 571 kroner natten inkludert både gratis internett og frokost.

Manchester: En herlig shoppingby

Manchester er like bra som London, om ikke bedre. En herlig shoppingby med to enorme kjøpesentere og en shoppinggate med flere herlige butikker. Butikkene er mye tettere, og du trenger ikke ta t-banen for å komme deg rundt til de beste butikkene hele tiden. De har den største Primark-butikken i Storbritannia til og med (og vi som synes den i London var svær).

Renaissance Manchester City Centre Hotel er et veldig bra (ett av de beste i Manchester) og svært sentralt hotell med store rom og alle fasiliteter du kunne ønske deg. Mercure Manchester Piccadilly Hotel er et godt alternativ, av samme klasse, men oftere på salg.

Göteborg: Et steinkast unna

Du trenger ikke å reise lenger enn til koselige Göteborg før du finner et enormt utvalg av spennende butikker. Med fire etasjer og 45 butikker, har Sveriges ledende varehus Nordiska Kompaniet (NK) alt du måtte ønske innen mote, skjønnhet og interiør.

Handle i Skandinavias største shoppingsenter Nordstan, eller butikken på designmuseet Röhsska for trendsettende designobjekter, eller handle kunsthåndverk i Kronhusbodarna.Her er det bare å brette opp armene. Og det beste av alt, de fleste butikker holder åpent på søndager.

Clarion Hotel Post – en perle i sin klasse

First Hotel Avalon – strålende beliggenhet, og et veldig godt hotell.

Elite Plaza Hotel – ett av de beste hotellene vi har bodd på i norden, og prisen er ikke avskrekkende!