Dra på juleshopping i Gøteborg

Enten du er ute etter julegaver, julebordantrekket som skiller seg ut, eller du bare trenger et lite avbrekk fra hverdagen før den hektiske julestria setter inn – da er Gøteborg det perfekte reisemål! Byen, som er Sveriges nest største, er akkurat passe stor nok til at man får følelsen av storbyliv, samtidig som det er lett å ta seg rundt i de ulike bydelene og å bli kjent med byen. Det bugner av særegne nisjebutikker, kafeer og deilig mat på hvert hjørne, og sliter du med å komme i julestemning så kan vi anbefale deg en tur på julemarkedet på Liseberg. Og det beste av alt – byen er bare en tre-timers svipptur unna Oslo enten du reiser med bil, tog eller buss. Kom og bli med til et yrende Gøteborg!

julmarknad_131125_bodar_35

Foto: Liseberg.se

Opplev julen på Liseberg

16. november ringes julen inn på Liseberg. Over fem millioner julelys lyser opp fornøyelsesparken, og er med på å skape den fortryllende julestemningen. Julen på Liseberg bugner av muligheter for både de små og de store. Her kan man gå på skøyter og øve seg på piruettene, men er man av den litt mer forsiktige typen kan man nøye seg med å se på det årlige isshowet – i år er det fortellingen om Hans og Grete som skøytes frem. På både Lisebergs design- og tradisjonelle julemarked kan du finne de helt spesielle julegavene, og i restaurantene kan de friste med deilig julemat, både tradisjonel og vegetarisk. Barna kan få besøke nissen i Tomtehuset, og kanskje tør de å ta de vintervåkne karusellene også? På Liseberg finner du og dere garantert julestemningen!

Og forresten, visste du at Liseberg ligger sentralt i Gøteborg? Det gjør det lett som en plett å komme seg dit!

Bo i nærheten av Liseberg 24747_167_z

Gothia Towers Hotel

Gothia Towers hotel ligger bare et stenkast unna Liseberg og Universeum, og kan skimte med en fantastisk utsikt. Hotellet har en luksuriøs og moderne stil, og huser selv hele 4 restauranter. Her får du spa med full service, treningssenter, betjent parkering med mere. Og ikke er det langt til selve sentrum heller. Her booker du hotellet.

525572_102_z

Scandic Rubinen

I sentrale Kungsportsavenyn finner vi Scandic Rubinen som byr på et spennende og moderne interiør. Rett utenfor døren finner du flere kjente butikker og restauranter. Med trikken er du på Liseberg på omtrent 5 små minutter. Hotellet har en restaurant og to barer, og en stor takterasse med utsikt over byen. Her finner du både romslige hotellrom til deg og barna, eller reiser dere kanskje på kjærestetur? Uansett hva er Scandic Rubinen perfekt. Klikk her for å gå til hotelletSjekk ut flere hoteller i nærheten av Liseberg her.

Shoppingperler du bør besøke

Gøteborg byr på et stort utvalg av butikker, både på bakkeplan og oppover i etasjene. I sentrale Gøteborg kan du sjekke ut shoppingsenteret Nordstad som regnes å være et av Skandinavias største med sine rundt 200 butikker. Fra Nordstad spaserer du videre til handlegatene Södra Larmgatan, Vallgatan, Kungsgatan, Kyrkogatan og Magasingatan. I disse gatene finner du et bredt utvalg av kjedebutikker, men også en mengde små nisjebutikker med alt fra interiør til klær. Men det yrer også flere steder rundt om i byen – spaser bort til bydelen Haga, og oppleven den lange, koselige handlegaten som har vært en del av byen siden 1800-tallet. Det er vanskelig å bare velge ut noen få perler, men se under for et knippe butikker du ikke vil misse på turen!

https://instagram.com/p/8OGrJxF2dw/

Artilleriet er fylt til randen av vakre interiørting og møbler. Her finner du garantert noen unike julegaver. Men du herved er advardt: det er fare for at du kommer til å få lyst på omtrent alt selv!

https://instagram.com/p/8AfoGlD3qN/

Butikken, eller konseptet snarere, med samme navn som sin gateadresse byr på både klær, interiør, kunst, blomster, kaffe og mat. I første etasje tar du deg en kjapp, god kaffe, mens du i andre etasje shopper eller spiser deres «veldig hjemmelagde lunsj» som de selv beskriver den. I selve butikken finner du både kjente og ukjente merker, noe som resulterer i et bredt og unikt varesortiment. Her finner du garantert julebordsantrekket som skiller seg ut! I Haga Nygata finner du omtrent like mange butikker som du finner muligheter for å ta en «fika» (altså svenskenes uttrykk for en kaffepause). Her får du alt fra design, håndverk og vintage. Er du først innom Haga Nygatan må du legge inn et besøk hos Café Husaren. Husaren er kjent for sine enorme (ingen underdrivelse) kanelboller, som faktisk er like gode som de ser ut til å være også!

IMG_1398

Like i nærheten av Artilleriet finner du butikken Grandpa. Butikken selger både skandinaviske og internasjonale merker innenfor mote, innredning og vintage. Butikken er inspirerende til tusner med utradisjonell styling, særegne ting og tang, og ikke minst morsom skilting. Er du i Gøteborg bør du også sjekke ut butikker som Room21, Whyred, Hope, Artilleriet the kitchen, Beyond Retro (for den vintage-interesserte) og Grandma’s, bare for å nevne noen.  

Her bor du i sentrale Gøteborg

Elite Plaza Hotel Göteborg

Elite Plaza ligger midt i smørøyet av Gøteborg. Her går du rett fra shoppingen og inn på hotellet, som altså ligger i krysningen mellom de mest sentrale shoppinggatene nevnt over. Elite Plaza har en klassisk, men samtidig moderne og luksuriøs stil. På hotellet finner du også to restauranter samt to barer/lounger. Her finner du både den deilige hotellroen, samtidig som det yrende bylivet er rett utenfor. Det er fare for at du ikke har lyst til å sjekke ut fra Elite Plaza. Her finner du hotellet

598664_132_z

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel ligger rett ved Gøteborgs sentralstasjon, og gjør det dermed svært lett å finne frem om du kommer med tog eller buss. Her finner du hotellrom i mange forskjellige fasonger, og flere fasiliteter som restaurant, bar/lounge, innendørs basseng og badstue. Supersentralt hotell som fungerer like godt som bosted for en helg som for en forretningsreise. Klikk her for å gå til hotellet

9397_76_z

Hotel & Ristorante Bellora

Hotel Bellora tar deg med på en reise til Italia, midt i Gøteborg. Allerede i entreen møter du deres italienske bistro, som byr på hjemmelaget mat kokkelert frem i et åpent kjøkken. I den hyggelige restauranten serveres det også frokost for hotellgjestene, og om kveldene kan du som hotellgjest eller ei spise middag her, eller ta deg et glass i baren. Hotellrommenes interiør forsterker følelsen av å være i Sør-Europa med sine mørke farger og deilige materialer. Hotellet ligger sentralt til nederst i Kungsportsavenyn, som gjør at selve bykjernen bare er en liten spasertur unna. På Hotel Bellora vil du absolutt like deg! Klikk her for å gå til hotellet

Her tar du deg en pust i bakken

Det er ingen tvil om at shopping tar på (og burde kategoriseres som en sport). Etter noen timer må batteriene lades, og i Gøteborg finnes det flust av deilige muligheter til å gjøre nettopp det.

https://instagram.com/p/7YCo2ip_ce/

Smörgåsbaren er et relativt nytt sted midt i sentrumskjernen av Gøteborg, og stedet har fort blitt tatt inn i varmen hos lokalbefolkningen – det med god grunn! Her serveres det digge sandwiches (eller smörgåsar som det da så fint heter på svensk), fra lunsjtider til kveld.

https://instagram.com/p/6Uf9sFKFnI/

daMatteo har i dag flere kafeer rundt om Gøteborg, og ble i år kåret til «Årets Café» i White Guide Cafés prestisjefylte pris. Her er den selvrøstede kaffen skikkelig god, og maten og bakevarene like så. Perfekt pausested i shoppingen! I et stort lokale med god høyde under taket, marokkanske fliser på gulvet, store vinduer og vegger fylt til randen med kunst, serveres det deilig italiensk mat. Dette stedet er perfekt enten du skal spise lunsj eller middag, og passer både for en date eller en vennemiddag.

Mere mat

Er du først i Tredje Långgatan kan du sjekke ut enda flere restauranter. Faktisk er det så mange i samme gate at de alle er samlet på en egen nettside. Den finner du her. De siste årene har det skjedd mye i Gøteborg, og da spesielt på restaurantfronten – Gøteborg har nådd verdens matkart! Her har hele 6 restauranter fått en stjerne i Michelins restaurantguide, og vil du slå til med en helaften er det disse restaurantene du gjør det på: Bhoga, Koka, Restaurant 28+, Sjömagasinet, SK Mat og Människor og Thrörnströms

Flere hotelltips 5331150_103_z

Radisson Blu Riverside Hotel

Klikk her for å sjekke ledige rom

4673519_30_z

Hotell Barken Viking

Klikk her for å sjekke ledige rom

1564391_107_z

Hotel Opera

Klikk her for å se ledige rom

Klikk her for å finne ledige hotell

Klikk her for å bestille fly

Les også:

20 grunner til å reise til Gøteborg Her kan du få en magisk julefeiring