Kappadokia – ferieperlen du ikke har hørt om

Rik på historie, rik på natur og stappet med muligheter for turister; Kappadokia har kanskje ikke stått øverst på dine ferieplaner, men det bør det nå.

Se de beste hotellene i Kappadokia her!


Byen Kayseri

Denne byen har en lang historie, og var også en gang hovedstaden i kongeriket Kappadokia. Man tror at området byen ligger i har vært bebodd i over 5 000 år, og den var en del av Silkeveien.

Midt i byen ligger i dag et 1 500 år gammelt slott, mens de mange gamle restene av bymurer også er godt over 1 000 år gamle.  Kayseri ble en muslimsk by rundt 1 200 e.kr, men var en svært viktig by i tidlig kristendom.

Klimaet i byen er varme somre og kalde vintre, noe som skyldes at byen ligger 1 000 meter over havet. De tørre somrene med relativt kalde netter er en av de viktigste grunnene til at Kayseri og Kappadokia-området rundt har blitt ekstremt populære turistmål.

I byen kan du blant annet finne restene av en av verdens første medisinskoler, seljuk-monumenter, rester fra armensk og kristen innflytelse og et fint arkeologisk museum.

Innbyggerne i byen hevder selv at kebap (kebab, altså) stammer herfra. Den diskusjonen trenger du ikke å ta, men det er ingen tvil om at du her får mat som tar det beste fra alle de handelsreisende som gjennom årene har besøkt byen.


Kappadokia

 Vi er partere og medere og elamitter, folk som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, i Pontos og Asia.

Apostlenes gjerninger, 2:9

Området Kappadokia har vært kjent i historiske kilder siden 600 år før Kristus, og som man ser av sitatet over var det ett av de første viktige stedene for de første kristne. Navnet skal visstnok bety «hvite syrere,» men det er noe omstridt.

Det som er sikkert er at de første som bosatte seg i disse områdene laget noen utrolige huler eller steinhus i det som er et unikt naturlandskap. For turister er ballongferder det mest populære.

Selskaper som Royal Balloon lar deg få noen relativt utrolige opplevelser. Liker man seg bedre på landjorda kan man leie hest, gå turer med guide eller sykle. Blir det for fysisk kan du leie firhjulinger.

Sjekk hoteller i Kappadokia her!

Anbefalt er også de tyrkiske kveldene med dans, underholdning og så mye mat og drikke man ønsker for en så lav sum med penger at du knapt vil tro det. De lokale massasjene, tyrkiske badene og barbersalongene er også svært anbefalt.

For et stykke gammel kristen historie kan du besøke Goreme, undergrunnsbyen Derinkuyu er en unik opplevelse og den lokale vinen er mye bedre enn du kunne ane. Både lokale og besøkende sier det beste er å ha en leiebil tilgjengelig for å kunne oppleve alt. Det er et stort område med svært mye å se.


De utrolige hotellene i Kappadokia

Det er ikke mange steder i verden du kan finne ti-tolv hoteller som alle har full pott på TripAdvisor. Det kan du her, vi har plukket ut de fem største perlene.

Museum Hotel – Special Class – virkelig en perle av et luksushotell, rett og slett en utrolig opplevelse.


Kale Konak – en litt annen opplevelse, men like vidunderlig og spesielt uten den samme luksusen rundt.


Safran Cave Hotel – navnet sier vel hvordan hotellet er, ligner en del på det over – en opplevelse dette også.


Kayakapi Premium Caves – finnes det noe slikt som luksushuler? Ja, det gjør det.


Capadoccia Cave Resort & Spa – et fullservicehotell med alt du kan drømme om med en helt sinnssyk utsikt.