Kjente hoteller fra filmens verden

Det finnes mange muligheter for de som vil rømme fra hverdagen og inn i fantasiens verden – om enn kun for en natt eller to.

Et slikt hotellopphold vil garantert være med på å løfte hele reiseopplevelsen.

“Fifty Shades of Grey” | The Heathman Hotel, Portland, USA

De som har lest “Fifty Shades of Grey” kjenner igjen The Heathman Hotel. Her hadde Christian og Ana et av sine første møter. Hotellet har spesielle tilbud for par som vil krydre oppholdet, perfekt for de som ønsker seg noe litt utenom det vanlige. Med «Charlie Tango No Limits»-pakken kan gjestene skru opp luksusen ytterligere. Alt fra drinker til private middager på utvalgte restauranter, og en helikoptertur over byen, vil kunne sørge for en opplevelse som tatt ut av den berømte historien.

Sjekk flere bilder og les mer

«Lost in Translation» | Park Hyatt Tokyo, Japan

Den prisbelønte filmen der Bill Murray og Scarlett Johansson møtes i en hotellbar og danner et usannsynlig vennskap, ble spilt inn på Park Hyatt i Tokyo. Hotellet opptar de 14 øverste etasjene av Shinjuku Park Tower, og byr på en spektakulær utsikt over Tokyo og Kanto-sletten, hele veien til Mount Fuji. Gourmetmat står høyt på listen med et bredt utvalg av serveringssteder, som den sofistikerte New York Grill og New York Bar, japanske Kozue og det franske brasseriet Girandole.

Se mer her

«Scarface» | Fontainebleau Miami Beach, USA

Fontainebleau Miami Beach

De som har sett kultfilmen med Al Pacino i hovedrollen, kjenner sikkert igjen bassengområdet til Fontainebleau, kulissene til flere av filmens scener. Men dette luksuriøse hotellet har også hatt en rolle i James Bonds «Goldfinger» og «The Bodyguard» med Kevin Costner og Whitney Houston. Fontainebleau ble åpnet i 1954 og er stedet å se og bli sett i Miami. Mektig havutsikt, seks utendørsbassenger, en nattklubb og en rekke førsteklasses barer og restauranter gjør hotellet til en eksklusiv livsstilsdestinasjon.

Les mer her

“Hobbiten” | The Inn At Honey Run, Ohio, USA

The Inn at Honey Run

Selv om alle filmene i Hobbit-triologien endelig har hatt sin premiere på det store lerretet, betyr det ikke at vi har fått nok av Tolkiens berømte historie. Om du er nysgjerrig på hvordan det er å bo underjordisk som ekte hobbiter, har hotellet rom som er bygd akkurat som husene i deres hjemby. Hotellet ligger i Holmes County i Ohio, som har verdens største konsentrasjon av Amish-folket. På de mange verkstedene i hotellets nabolag kan du kikke på de fine Amish-teppene og -møblene. I utkanten av byen er det mulig å besøke en Amish-gård eller ta en kjøretur med den tradisjonelle vognen.

Sjekk flere bilder her

“Ondskapens hotell” | Stanley Hotel de Colorado, USA

Stanley Hotel Colorado

Verdens mest kjente skrekkforfatter – Stephen King – ble inspirert til å skrive en av sine største bestselgere, «The Shining», etter et opphold på Stanley Hotel i Colorado. Han bodde på rom 217, og ingen vet nøyaktig hvilke paranormale opplevelser han var vitne til under oppholdet, men resultatet ble en av de skumleste filmene noensinne. Ryktene sier at det var barnestemmer og pianospill i hotellets andre etasje som inspirerte ham til å skrive et av sine mest berømte verk. Et opphold på dette hjemsøkte hotellet er ikke for pingler. De tøffeste som tør å sove på rom 217 kan kanskje forfatte sine egne skrekkhistorier.  

Les mer her

“Heksene” | The Headland Hotel, Fistral Beach Newquay, Storbritannia

The Headland Hotel

På dette storslåtte hotellet i England ble “Heksene” av Roald Dahl filmet i 1987. Anjelica Huston spilte Storheksa, og flere av scenene ble spilt inn på rom 223, 227 og 205. Tusenvis av mennesker fra hele verden har besøkt det kjente hotellet etter å ha sett filmen, og mange barn leter fortsatt etter mus på området. De idylliske omgivelsene bidrar til at hotellet er perfekt for en familieferie litt utenom det vanlige.

Se mer her