Kleivstua hotell tilbyr en storslagen opplevelse midt i skogen.
Hotell tatt ut av eventyrene
Dronningveien snor seg oppover i marka i det man passerer Sundvollen, og helt på toppen ligger Kleivstua – skogshotellet tatt ut av Asbjørnsen og Moes eventyr. For det var nettopp her de hentet inspirasjon til fortellingene sine. Kleivstua er kun en 45 minutters kjøretur fra hovedstaden, og med marka rett utenfor døra blir dette et tilfluktsted for alle som trenger et lite pusterom og muligheten til å senke skuldrene.
Badstue på hotellrommet
Rommene på hotellet er selvfølgelig oppkalt etter folkeeventyrene.Vi ble sjekket inn på rommet «Vestenfor Måne». Vi ble vist opp en trapp og inn en dør som ledet inn til to store værelser. Selv om vi var overrasket over det store fellesarealet vi hadde på deling med kun ett annet rom (Østenfor Sol), kom den største overraskelsen inne på rommet da vi gikk inn på badet.
Vi hadde fått egen badstue! Dette har vi ikke vært borti hos noe annet hotell. De siste timene av kvelden ble naturligvis tilbragt der. Kleivstua har mange rom med badstuer, så om dette er noe du ønsker, ta kontakt med dem og hør om de har noe ledig.
Oslomarka rett utenfor hotelldøra
Med Oslomarka rett utenfor døren, er Kleivstua det ideelle utgangspunktet for naturelskere. Om vinteren kan du glede deg over flotte skiløyper, mens sommeren byr på vakre turstier. En personlig favoritt er stien som leder opp til Kongens Utsikt, oppkalt etter Kong Karl Johan som besøkte stedet. Hvis du ikke har vært her før, bør det definitivt være på din liste over steder å besøke. Ta med deg en nistepakke og nyt lunsjen med en fantastisk utsikt når du kommer dit.
Se flere bilder av hotellet her
Konferanser, julebord og bryllup
Kleivstua er velkjent som et konferansehotell, og det er et populært valg blant mange bedrifter for julebord og jobbfester. Hotellet har forskjellige konferanserom og mer enn nok plass.
Hotellet også er et yndet sted for bryllup. Her kan man ha hele stedet for seg selv, eller være i et eget hus helt uforstyrret. Hotellet tilbyr vielse ute i det fri eller i eget bygg, ulike rom for aperitiff, middag og dans, samt 45 unike overnattingsrom.
Det er også verdt å nevne at du kun trenger å forholde deg til restaurantsjef Ralitsa Vodenicharska og gjestgiver Andy Friedrichs, som begge følger alle større arrangementer fra begynnelse til slutt. Dette eliminerer flere ledd i kommunikasjonen og sikrer at du blir godt ivaretatt gjennom hele eventet.
Burde vært nevnt i Michelinguiden
Jeg er ingen matekspert, men kan å sette pris på god mat. Alle rettene vi fikk servert på hotellet var «det beste vi hadde smakt». Kjøkkenet har virkelig mestret kunsten å balansere forskjellige smaker. Bare matopplevelsen i seg selv gjør det vel verdt å besøke hotellet.
Mellom forrett og hovedretten fikk vi en sopp-lasange laget på sopp fra Krokskogen, servert med bakt jordskokk, pastinakkpuré, syltet sjampinjong og kremet soppsaus. Denne finnes det riktignok ikke noe bilde av, fordi vi slukte den i oss før tanken på å ta bilde slo oss. Den var 10/10.
Om du ikke har vært her før, bør du definitivt innom, men det kan være lurt å ringe eller sende en e-post for å sjekke om det er ledig kapasitet.
*Nettavisen har fått natten gratis i forbindelse med omtale av overnattingsstedet. Vi står likevel fritt til å skrive akkurat det vi mener.