Kleivstua: En skjult perle utenfor hovedstaden


Kleivstua hotell tilbyr en storslagen opplevelse midt i skogen.

Kleivstua
Hovedbygget. Foto: Nettavisen.

Hotell tatt ut av eventyrene

Dronningveien snor seg oppover i marka i det man passerer Sundvollen, og helt på toppen ligger Kleivstua – skogshotellet tatt ut av Asbjørnsen og Moes eventyr. For det var nettopp her de hentet inspirasjon til fortellingene sine. Kleivstua er kun en 45 minutters kjøretur fra hovedstaden, og med marka rett utenfor døra blir dette et tilfluktsted for alle som trenger et lite pusterom og muligheten til å senke skuldrene.

Kleivstua, hotellresepsjon
Det første som møter deg er resepsjonsområdet, og en blid og hyggelig resepsjonist. Foto: Nettavisen.

Badstue på hotellrommet

Rommene på hotellet er selvfølgelig oppkalt etter folkeeventyrene.Vi ble sjekket inn på rommet «Vestenfor Måne». Vi ble vist opp en trapp og inn en dør som ledet inn til to store værelser. Selv om vi var overrasket over det store fellesarealet vi hadde på deling med kun ett annet rom (Østenfor Sol), kom den største overraskelsen inne på rommet da vi gikk inn på badet.

Vi hadde fått egen badstue! Dette har vi ikke vært borti hos noe annet hotell. De siste timene av kvelden ble naturligvis tilbragt der. Kleivstua har mange rom med badstuer, så om dette er noe du ønsker, ta kontakt med dem og hør om de har noe ledig.

Kleivstua, rommet heter vestenfor måne
Foto: Nettavisen.
Bildet tatt fra inngangen til rommet «Vestenfor Måne»  Man ser diagonalt mot rommet «Østenfor Sol»
Bildet tatt fra inngangen til rommet «Vestenfor Måne» Man ser diagonalt mot rommet «Østenfor Sol» Foto: Nettavisen.

Lite visste vi at badet hadde en egen privat badstue.
Lite visste vi at badet hadde en egen privat badstue. Foto: Nettavisen.
Kleivstua: Her avsluttet vi kvelden, og det er sjeldent jeg har sovet så godt som den natten.
Her avsluttet vi kvelden, og det er sjeldent jeg har sovet så godt som den natten.

Oslomarka rett utenfor hotelldøra

Med Oslomarka rett utenfor døren, er Kleivstua det ideelle utgangspunktet for naturelskere. Om vinteren kan du glede deg over flotte skiløyper, mens sommeren byr på vakre turstier. En personlig favoritt er stien som leder opp til Kongens Utsikt, oppkalt etter Kong Karl Johan som besøkte stedet. Hvis du ikke har vært her før, bør det definitivt være på din liste over steder å besøke. Ta med deg en nistepakke og nyt lunsjen med en fantastisk utsikt når du kommer dit.

Se flere bilder av hotellet her

Stien opp er godt merket hele veien.
Stien opp er godt merket hele veien. Foto: Nettavisen.
Den majestetiske utsikten som venter deg på toppen
Den majestetiske utsikten som venter deg på toppen. Foto: Nettavisen.

Konferanser, julebord og bryllup

Kleivstua er velkjent som et konferansehotell, og det er et populært valg blant mange bedrifter for julebord og jobbfester. Hotellet har forskjellige konferanserom og mer enn nok plass.

Kleivstua: Det ene bygget er dedikert til konferanser, men det finnes flere konferanserom på hotellet
Det ene bygget er dedikert til konferanser, men det finnes flere konferanserom på hotellet. Foto: Nettavisen.
Gangen mellom konferanserommet som leder inn til kjøkkenområdet/loungen.
Gangen mellom konferanserommet som leder inn til kjøkkenområdet/loungen. Foto: Nettavisen.
Kleivstua Kjøkkenområdet/lounge.
Kjøkkenområdet/lounge. Foto: Nettavisen.

Hotellet også er et yndet sted for bryllup. Her kan man ha hele stedet for seg selv, eller være i et eget hus helt uforstyrret. Hotellet tilbyr vielse ute i det fri eller i eget bygg, ulike rom for aperitiff, middag og dans, samt 45 unike overnattingsrom.

Utsikt fra hotellrestauranten. Foto: Nettavisen


Det er også verdt å nevne at du kun trenger å forholde deg til restaurantsjef Ralitsa Vodenicharska og gjestgiver Andy Friedrichs, som begge følger alle større arrangementer fra begynnelse til slutt. Dette eliminerer flere ledd i kommunikasjonen og sikrer at du blir godt ivaretatt gjennom hele eventet.

Gjestgiver Andy Friedrichs og restaurantsjef Ralitsa Vodenicharska. Foto: Kleivstua

Les mer her.

Kleivstua er en egen stemning - det må oppleves.
Kleivstua er en egen stemning – det må oppleves. Foto: Nettavisen.

Burde vært nevnt i Michelinguiden

Jeg er ingen matekspert, men kan å sette pris på god mat. Alle rettene vi fikk servert på hotellet var «det beste vi hadde smakt». Kjøkkenet har virkelig mestret kunsten å balansere forskjellige smaker. Bare matopplevelsen i seg selv gjør det vel verdt å besøke hotellet.

Det deiligste rugbrødet du noen gang kommer til å smake. Jeg tuller ikke. Prøv det. Foto: Nettavisen.
Tunfisk carpaccio servert i ponzusaus, wasabi emulsjon. rødbetgele og fennikel- og ingefærsalat. Foto: Nettavisen

Mellom forrett og hovedretten fikk vi en sopp-lasange laget på sopp fra Krokskogen, servert med bakt jordskokk, pastinakkpuré, syltet sjampinjong og kremet soppsaus. Denne finnes det riktignok ikke noe bilde av, fordi vi slukte den i oss før tanken på å ta bilde slo oss. Den var 10/10.

Hovedretten: Hjort indrefilet servert med karamelliserte løk-kopper fylt med luftig béarnaiseskum, trøffel-rødbete. aspargesbønner, semmelknödel og viltsaus. Foto: Nettavisen
Dessertene på Kleivstua serveres med gin& tonic. Her fikk vi servert blåbærmousse med blåbærmarengsstenger, brent hvit sjokolade, og limesorbet. Foto: Nettavisen.

Om du ikke har vært her før, bør du definitivt innom, men det kan være lurt å ringe eller sende en e-post for å sjekke om det er ledig kapasitet.

Les mer om hotellet her

*Nettavisen har fått natten gratis i forbindelse med omtale av overnattingsstedet. Vi står likevel fritt til å skrive akkurat det vi mener.