Københavns skjulte skatter

Vi har fått danske venner i København til å guide oss til deres best bevare hemmeligheter.

Vi vet alle hvor deilig det er å være norsk i Danmark. Enda deiligere er det når danskene hjelper oss til å guide oss til de beste stedene. Danske Stine Holmgaard, sekretariatchef i KulturERhverv har guidet oss til det hun sier er nogle af de steder i KBH, som får hjertet til liiige at slå et slag ekstra og smilet til at gro. 

Her bør du bo:

 

Hotel Fox

Dette hotellet er en veldig annerledes og rimelig hotellopplevelse. Gratis vin mellom 17 og 18, lokal produsert organisk mat, unike kunsterdesignede rom og en litt annerledes hotellopplevelse på et hotell med sjel.

Les mer om hotellet her

Tivoli Hotel

Et supert, stort hotell med mange fasiliteter. Plasseringen er også selvfølgelig god, og det topp moderne nye hotellet har det aller meste. Skybaren er veldig fin, og hotellet har også et finfint badeanlegg.

Sjekk hotellet her

Restauranter

At danskene vet å nyte et godt måltid er det ingen tvil om, og vår danske venner har valgt ut følgende restauranter du bør vurdere:

Spiseloppen

En restaurant som ligger i fristaden Christiania og blir drevet av christianittene selv. Et helt unikt sted med svært god mat. Sjekk hjemmesiden her.

Congo

Bushmeat? Ja, det kan du også få i Køben. Relativt unikt og spennende sted å spise. Sjekk hjemmesiden her. 

Andre tips

Hvis du vil ha skikkelig god pizza bør du vurdere Huset i Magstræde , restauranten på Torvehallerne er også meget gode. Italiensk får du på Cofoco. Og, du kan selvfølgelig ikke være i København uten et skikkelig smørrebrød. Det får du på Aamans.

Kaféer

Du kan jo ikke gjøre noe annet enn å elske en kafé som heter KAFFE. Den ligger i Istedegade 90, og serverer også frokost og brunsj. Sjekk deres side på Facebook her. Og, det er selvfølgelig bare dansker som kan nevne en ølbar når det snakkes om kaféer. Ølbaren vi snakker om er også en av de aller beste i Skandinavia: Nørrebro Bryghus.

PS! Hvis du har lyst til å finne på noe mens du er i København utover mat og drikke (akkurat som det ikke skulle være nok!) så stikk innom Billettlugen.

Barer

Som de gode nordmenn vi er så lukket vi øynene til baroversikten som Stine hadde laget til oss. Eller, sagt på en annen måte: Vi glemte det til hun påpekte det. Dansker er fine slik, de påpeker gjerne at det mangler en lille en til det du driver med.

Salon 39 er en cocktailbar som serverer god mat og har et stort utvalg av whiskey. Bremen (Natbar) er stedet som selv omtaler seg som en privatfest med offentlig adgang. Hver lørdag feirer de i hvert fall natten. Billige bajere og god stemning får du også på Lidkoeb, hvor du også kan få god mad i en sjov kontekst (det er et gammelt apotekerlaboratiorium, som er lavet om).  Kung Fu Bar laver fantastisk mad fra østen og har en unik stemning.

Ellers anbefales Escobar, The Jane og Bras Monkey.

 Sjekk billige billetter til København her