Foto: iStock

Norwegian med ny direkterute til Krabi i Thailand

I vinter kan du reise til solfylte Krabi direkte fra Oslo Lufthavn.

Nå kan du utforske de mange tropiske øyene i Krabi uten å stresse med å bytte fly på reisen. Fra og med oktober 2018 kan du fly direkte til Krabi med Norwegian.

Du kan kjøpe deg billetter til den etterlengtede direkteturen allerede i dag. Tidligere har det kun vært direktefly til Bangkok, mens nå blir det seks nye ukentlige avganger fra Skandinavia til Krabi, to av disse vil være fra Oslo Gardermoen fra høsten 2018. Rutene til Bangkok er tilgjengelig hele året, mens Krabi er en vinterrute.

Verdt å vite: Koh Phi Phi Leh  er stengt for turister i perioden juni til september 2018. Les mer om det her.

Søk etter billige flyreiser til Krabi her!

– Interessen for Thailand er stor blant skandinaver og vi er derfor glade for nå å kunne tilby en ny thailandsk destinasjon. Krabi vil gi reisende flere valgmuligheter, som for eksempel å kombinere storby og strand ved å reise inn til Bangkok og hjem fra Krabi. Vi ser frem til å ønske enda flere passasjerer velkommen om bord, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

Reisetiden til Krabi vil bli på 10 t og 45 min, mens returreisen blir på 12 timer.


Dette må du oppleve i Krabi

I det sørlige Thailand finner du Krabi, som har alt man ønsker seg av en ferie i Thailand. Etter Phuket er Krabi soleklar favoritt blant nordmenn. Provinsen imponerer med sine over 200 store og små øyer – mange av dem ubebodde med skjulte strandperler.

Sjekk hoteller i Krabi her

Når du først reiser til Krabi er det først og fremst byen Ao Nang du må oppleve. Ao Nang imponerer med en av de vakreste strendene, Railay Beach. Derimot er det Koh Lanta og Koh Phi Phi Leh  (stengt for turister i perioden juni til september 2018) de mest kjente øyene i Krabi, som også er verdt å ta turen til.

Bestill flybilletter til Krabi her.

iStock_000046436070_Large

Phi Phi-øyene i Krabi

På dagtid er Phi Phi en utmerket idyll med mange smågater som kryr av butikker og restauranter, mens på kvelds-og nattestid forvandles idyllen til ei partyøy. Phi Phi-øyene er en gruppe små øyer som består av seks øyer i Phang Na-bukten. Hovedsaklig er det to hovedøyer på Phi-Phi: Koh Phi Phi Don og Koh Phi Phi Ley (øya med de fineste hotellene).

Øyene tilhører som nevnt Krabi-provinsen, og er kjent som Thailands mest kjente øyer, hvor mange kjente Hollywood-filmer er spilt inn.

Blant annet ble filmen «The Beach» med Leonardo Dicaprio spilt inn på Maya BayKoh Phi Phi Ley-øya.

Maya Bay har tre strender hvor du kan tilbringe en hel dag bare på å vandre rundt. Det anbefales derimot å bo på hovedøya Koh Phi Phi Don og heller ta deg en dagstur til Koh Phi Phi Ley.

Husk at: Det er ingen biler på Phi Phi-øyene, men du kan leie deg en sykkel.

Sjekk dette hotellet på Phi Phi: Phi Phi Cliff Beach Resort

Phi Phi Cliff Beach Resort, Ko Phi Phi

Hovedøya Koh Phi Phi Don

Den største Phi Phi-øya er Ko Phi Phi Don, som er den eneste øya med fast bebodde. Denne øya er mest populær blant backpackere med tilreisende fra Krabi, Ao Nang eller Phuket. Kjent for høy musikk, vodkabøtter og full fest, så er det kanskje ikke rart at de som er i party-humør tar veien hit. Men det er også andre ting å se på øya enn dette.

Koh Phi Phi er kjent for øyas utstående muligheter for dykking – både for erfarne og nybegynnere. Det er fantastisk utvalg av fisk, vakre koraller og leopardhai på sandbunnen. Snorkling er også populært, hvor du kan leie utstyr i Phi Phi Don village.

En tur til Monkey Beach må oppleves. For å komme til denne stranda må det leies en kajakk(30 min) eller kjøre taxibåt fra Loh Dalum Bay. Her møter du selvsagt på apekatter som du kan hilse på – bare husk å ta med bananer og vær forsiktig med å komme for nær.

Restauranter: Du finner mange av Phi Phis restauranter på stranden som serverer for det meste thaimat. Bruk frasen «Mai Pet» om du ønsker mild mat – ellers kan du risikere å bli servert sterk krydret mat. Sjekk ut Thai Bird Seafood om du vil ha enkel, thailandsk mat til billig penge.Ta turen innim Captain Pongs for frityrstekte nudler og ris.

Nattlivet: Selv om Koh Phi Phi er en liten øygruppe, er nattelivet overraskende godt. Her er det mange barer å velge mellom som spiller jazz, blues og reggae. Tin Tin’s bar and club er et populært utested, mens live jazz og blues spilles på Jungle Bar fra klokken 22.

Klima: Vi anbefaler at du reiser til Phi Phi-øyene mellom mai og oktober, når prisene er lave og det er færre turister. Eneste problemet er at det kan regne litt – men det er fortsatt varmt.

Her bor du på Phi-Phi: Øya er veldig populær i alle sesonger og du finner hotell fra alt fra luksus til budsjett.  Først må du finne ut hvilken strand (eller bay) du vil bo på, deretter finner du det riktige hotellet for deg. Ton Sai Bay og Loh Dalum Bay er de mest populære.

Komme seg til Phi-Phi: Det er ingen flyplass på Koh Phi Phi, så den beste måten å komme hit på er gjennom flyplassen i Krabi. Deretter må du ta transport til fergen fra flyplassen, og ta båt fra fergen og videre til Koh Pi Pi. Reiser du derimot fra Bangkok, så er det best å ta flyet til Krabi først og deretter taxi til fergen, før du tar båten videre.

Søk flybilletter her.

Beste luksushotell i Krabi: Andakiri Pool Villa

Andakiri Pool Villa, Krabi, Pool Villa Sea View , Gjesterom

Les mer om hotellet her.


Beste familievennlig hotell i Krabi: The Shellsea

The ShellSea, Krabi, Utendørsbasseng

Les mer om hotellet her.


Beste hotell for romantiske ferier i Krabi: Beyond Resort

Beyond Resort Krabi, Krabi, Utendørsbasseng

Les mer om hotellet her.


I det kommende vinterprogrammet, mellom 28. oktober 2018 og 31. mars 2019, har Norwegian følgende avganger til Krabi:

Oslo (OSL) – Krabi (KBV)
To avganger i uken (tirsdager og søndager) med oppstart 28. oktober.

Stockholm (ARN) – Krabi (KBV)
To avganger i uken (onsdager og fredager) med oppstart 31. oktober.

København (CPH) – Krabi (KBV)
To avganger i uken (torsdager og lørdager) med oppstart 1. november.

Sjekk hoteller i Krabi her