Weekendtur: Besøk magiske Krakow

Foto: Getty Images

I Krakow får du en blanding av kultur, shopping, vakker natur, god mat og ferie som ikke koster skjorta. Sett Krakow på din ferieliste, enten du har en uke eller kun en helg. Dette er en storby som er verdt et besøk!

Det er flere grunner til at Krakow kalles for magisk. Besøkt av millioner av turister, kåret til et av verdens vakreste storbyer og hjertet av polsk kultur og historie. Du blir overveldet av kulturen og historien som finnes i hver eneste bygning og gate. Arkitekturen har en harmoni over seg når du spaserer rundt gamlebyen. Du får en følelse av fortiden møter nåtiden, idet du nysgjerrig undrer på hvilke av de historiske skikkelsene du har hørt om, som har stått på de samme steinene du står på nå. Få Krakow opp på din ønskeliste nå og la oss presentere den vakre byen.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her.

Her bør du bo

Skal du sette kurset mot Krakow, bør du bo som de kongelige før i tiden. Disse hotellene gjør det mulig:

Bonerowski Palace

1790518_58_z

Hotellet ligger i en historisk leiegård med kun et par skritt unna hovedattraksjonene i Krakow. Som gjest har du tilgang til badstue og tørrbadstue. Om morgenen kan du nyte en varm og kald frokostbuffé som inkluderer ferskt brød og kaker fra Bonerowskis bakeri/kafé U LaLa. Restauranten Milano som serverer europeiske retter ledsaget av et bredt utvalg vin, tilbyr uteservering om sommeren.

Se nærmere på dette enestående hotellet.

Kanonicza 22

9635206_31_z

Hvis du ønsker å bo som en kongelig, vil du ikke bli skuffet her. Herskapelig, overdådig og luksuriøst er stikkordene som assosieres med dette praktfulle hotellet. Du er nødt til å se flere bilder av dette hotellet, for her er det luksus hele veien! Førsteklasses-hotell som vil gjøre ferien din enda bedre.

Hotel Wentzl

1669938_92_z

På Hotel Wentzl bor du midt i smørøyet. Her går du rett ut på Markedsplassen og restauranter, kafeer, attraksjoner og shoppingsentre står til din disposisjon. Drar du til Krakow før jul, har du en gyllen mulighet til å få med deg julemarkedet i gamlebyen!

Se nærmere på hotellet her

Betmanowska Main Square Residence

10639967_20_z

Liker du å bo sentralt, kan du trygt booke deg inn på dette hotellet som ligger på stortorget i gamlebyen i Kraków. Du blir ønsket velkommen med en skål med frukt og en kald flaske Prosecco, som setter en god start for ferien.

Se flere bilder av hotellet her.

Sheraton Grand Krakow

1060262_130_z

Bare utsikten fra takterrassen og rommene gjør at du får lyst til å forlenge turen noen dager ekstra. 5-stjernershotellet ligger kun et steinkast unna elven Wisla og en spasertur unna Kongeslottet Wawel. Lukseriøse rom med imponerende utsikt. Hotellet tilbyr innendørsbasseng, badstue og treningssenter. Sheraton Krakow Hotel ligger kun 900 meter fra vakre Rynek Glowny (Stortorget), og en 12-minutters spasertur fra Den jødiske bydelen Kazimierz.

Se nærmere på rommene og resten av hotellet her.

Historie og kultur på hvert gatehjørne

Den rike historien har gjort Krakow til en av Europas mest verdifulle byer. Polens tidligere hovedstad ble i 1978 lagt til UNESCOs liste over verdensarven. Markedsplassen er den eldste middelalderplassen i hele Europa og kan også menes å være en av de vakreste. På markedsplassen finnes mange kjente severdigheter som for eksempel St. Wojciech kirken fra 900-tallet, Mariakirken, Adam Mickiewicz monumentet (Polens største poet på 1800-tallet) og byens mest populære severdighet, Sukiennice. Vil du bo midt i byen med gåavstand til restauranter, shopping og andre attraksjoner? Da er Hotel Wentzl for deg

Se nærmere på rommene og sjekk priser her

iStock_000050812350_Small

Gå enda dypere og virkelig utforsk historien til Krakow. Takket være arkeologiske funn og forskning, har det åpnet underjordiske stier under markedsplassen, som igjen gir besøkende en ny måte å bli kjent med både byen og dens historie på. Den eldste av stiene dateres tilbake til det ellevte århundre! Det er en riktig god historisk opplevelse.

Her finner du de mest populære hotellene i Krakow.

Legenden om skomakeren og dragen

Er du glad i eventyr og stor fan av serier som «Game of Thrones»? Den polske byen er full av legender om prinser, prinsesser, drager og magiske krefter. Legenden om skomakeren som bekjempet den onde dragen er kjent over hele landet. Dragen som skapte frykt og uro i byen ble lurt av den kloke skomakeren, som lurte dragen ved å mate den med et lam fylt med kull. Dragen drakk så store mengder av elven Wisla, at han til slutt sprakk. Krakows beboere var reddet og skomakeren ble en helt.

iStock_000041991700_Small

Besøker du den magiske byen får du sikkert med deg legenden om kong Henrik Den Fjerde og hans hær. Kongen ville samle Polen til et rike, men manglet nok penger. Han fikk sin hær forhekset til duer. Duene hakket i veggen på Mariacki-kirken, og steinene som falt ned fra veggene ble til gull. Kongen tok med seg all gullet og reiste til Roma for å få støtte fra Paven. På veien ned brukte han alle pengene og kom aldri tilbake til Krakow. Legenden sier at hans hær fortsatt venter på at forbannelsen skal ta slutt. Derfor er ikke beboere av Krakow like ivrige på å mate duene, slik som turistene. Book deg inn på et av de mest luksuriøse hotellene i byen. Vi har funnet de beste hotellene for deg. Les mer om de lenger ned i artikkelen.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Spis og drikk godt

Du kommer ikke unna polens rike kultur uten å prøvesmake deg gjennom de utallige restaurantene som finnes i byen. Det polske kjøkkenet bør absolutt utforskes. Tips: sjekk Instagramkontoen KrakowPlaces for tips om restauranter, kafeer og barer.

Vil du nyte nydelig frokost eller en pause mellom shopping og sightseeing? Ta turen innom Charlotte. Nybakt brød i alle varianter, bagetter, kaker og en lang liste retter gjør denne franskinspirerte bistroen til en av de mest omtalte og populære i Krakow. Skal du prøve en polsk middag med en moderne vri, er 27 Porcji Slow Food, stedet å besøke. Restauranten har vunnet prisen «Beste polske restaurant i Krakow» i 2014. Amadeus er en restaurant som stadig overrasker, og til og med stamkundene blir ikke lei. Det europeiske kjøkkenet gir spillerom og kokkene får utfordret smaksløkene til alle gjestene.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Edo Fusion Restaurant er en asiatisk restaurant som gjenspeiler eierens og kokkenes kjærlighet for mat. Lokalet er dekorert i grått og grønt og ganske så enkelt, men ikke la det lure deg. Når tallerkenene med mat kommer til bordet, blir til og med de mest kresne matentusiaster imponert over både smakene og danderingen. Zazie Bistro er for deg som liker det franske kjøkkenet. Dette er byens beste franske restaurant og du kan booke en ekstra hyggelig og romantisk middag i vinkjelleren. Verdt et besøk.

Her finner du de mest populære hotellene i Krakow

Viktige attraksjoner

Du kan ikke besøke Krakow (om det så bare er en weekendtur), uten å se Wawe-katedralen og slottet. Dette er historien til hele Polen og står sterkt som både et historisk og kulturelt symbol. Saltgruvene i Wieliczka er et av byens mest besøkte og populære attraksjoner. Her får du se noe helt unikt og de 300 kilometer lange gruvegangene vil fascinere deg.

Illuminated, Underground Saint Kinga Chapel in the Salt Mine in Wieliczka, Poland

Besøk Mariakirken som er en romersk-katolsk mursteinkirke. Kirken regnes som en av verdens vakreste. Rådhustårnet ble bygget på 1300-tallet og gir deg en spektakulær utsikt over hele Krakow. Husk kamera og knips de vakreste panoramabilder! Kazimierz, det gamle, jødiske kvarteret har blitt fornyet og vokst enormt i popularitet. Restaurerte bygninger, restauranter og hoteller gir bydelen en unik atmosfære som appellerer til alle besøkende. Før du reiser er det lurt å sjekke kalenderen over happenings, eventer og festivaler som tar sted i byen. Det går ikke en uke uten at byens gater fylles opp av studenter, familier og turister som skal ta del av en matfestival, sportsbegivenhet, kunstutstillinger eller konsert. Byen som er en populær turistattraksjon blir stadig mer opptatt av miljøet og det er store satsninger på å gjøre byen mer grønn og miljøvennlig.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Lei en sykkel og følg en guide som viser deg byen på to hjul. Se noen av de vakre parkene i byen. Besøk Planty og spis en piknik i gresset omgitt av grønn oase.  Skal du besøke Krakow på høsten er dette en perfekt anledning til å ta turen innom den Botaniske Hagen. Hagen er fylt med nydelig farger, planter, blomster og trær som vil glede både store og små.

iStock_000020752308_Small

Tips: Byen er ikke bare full av turister. De store universitetene gir byen en pulserende atmosfære hvor titusenvis av studenter stadig er på utkikk etter de nye, kule stedene. Her er noen utesteder for festløvene:  Klub Pozak,  Shine Club Krakow, le Scandale, Klub Rdza.