Korcula: Kroatias skjulte perle

Korcula blir kalt den grønne øy, og ligger litt nord for Dubrovnik i Kroatia.

Du har lest og hørt om Dubrovnik, Split, Trogir og Bol. På øya Korcula ferierer de som vil bort fra folkemengdene.

Selv om nordmenn har brukt litt tid på å oppdage Kroatia som feriedestinasjon, er det ingen tvil om at vi nå med glede vender nesen mot de idylliske middelalderbyene og krystallklare vannet.

Når du trenger å komme deg bort fra hverdagen, er den sjarmerende øya Korcula det perfekte stedet for en langhelg. Søk hotell på Korcula her.

Korcula Kroatias skjulte perle

Dette bør du gjøre på Korcula

En feriereise til Kroatia er en uslåelig kombinasjon av by og strand. Det skal godt gjøres å finne vakrere og renere strender, og så gjestfri befolkning. Hvis ikke synet av gamle steinhus og koselige små smug imponerer, vil utvilsomt lukten fra bakeriene og gjestfriheten til den lokale befolkningen gjøre susen. 

Ser du etter et sted hvor du og kjæresten kan lade batteriene eller hele familien kan nyte en rolig ferie, bør du besøke denne vakre øya. Om du har sett bilder av Korcula fra lufta, kan du se at de små gatene og husene som ligger tett sammen ligner på mønstret til et fiskebein. Byens struktur ble utarbeidet for å beskytte mot vind, sol og trusler som kom seilende inn fra havet.

Korkula sin sjarm er godt bevart og lokalbefolkningen lar ikke gamlebyens skatter stå ubrukte. Byens mektige tårn (datert helt tilbake til 1400-tallet), katedraler, kirker fylt med historie samt byens tykke murer har fortsatt en funksjon i dagens samfunn. Her er våre beste tips til hvordan du kan tilbringe en langhelg i denne sjarmerende byen. Søk hotell på Korcula her.


Gamlebyen

Er du glad i gotisk arkitektur, spennende historie og har lest om oppdageren Marco Polo, vil du ikke kjede deg på Korcula.

Korcula gamle byen Kroatias skjulte perle

Den vakre middelalderbyen er sterkt preget av tiden det ble styrt av Venezia. Både arkitekturen og gastronomien minner turistene om den rike historien til den sjarmerende halvøya, hvor Marco Polo ble født.

Gamlebyen skjuler flere museer, og de små, trange smugene er fylt med arkitektoniske skatter. Du kan til og med få en guidet tur om du ønsker å høre mer om den spennende historien til Korcula. Prisnivået på den sjarmerende øya er vennlig og du kan fint unne deg en guide selv om dere en en gruppe mennesker på tur. Her finner du hoteller på Korcula og området.


Gå en tur langs promenaden

Til tross for at Korcula er en liten øy med få innbyggere, mangler det ikke på restauranter, kafeer og barer. Titusenvis av turister besøker den vakre øya hvert år og du vil bli overrasket over mangfoldet og det store utvalget. Langs gamlebyens sjøside ligger en nydelig promenade full av restauranter.

promenaden i Korcula Kroatias skjulte perle

Her anbefaler vi at du setter deg ned på ettermiddagen, nyter en god lunch og tar et glass kroatisk vin. Trærne som henger nedover steinåsene, fungerer som en vakker bilderamme og utsikten er utrolig romantisk. Se om du finner et hotell du liker her.


Spis på øyas eldste restaurant

Du kan ikke besøke Krocula uten å ta turen innom en av øyas eldste, familiedrevne restaurant Adio Mare. Bortgjemt, like ved huset til Polo-familien finner du inngangen til spisestedet som har eksistert siden 1974. Restauranten har to etasjer og du kan velge mellom å sitte inne eller ute på den fine takterrassen.

Her får kokkene leke seg med lokale og sesongbaserte produkter og hver eneste rett tar deg med på en reise gjennom Korculas rike mattradisjoner.

Korcula Kroatias skjulte perle

Søk og sammenlign flybilletter til Kroatia her.

Spør om dagens fisk eller anbefalinger, da dette er en opplevelse for smaksløkene. Prøv gjerne sort risotto med blekksprut eller grillet calamari som smelter på tungen. Disse rettene vil imponere selv de mest kresne i matveiene.

Eieren kommer gjerne bort for å ta en prat og kelnere passer stadig på at glasset er fylt opp. Vinen fra Dalamatia-området er sterk, både når det gjelder smaken så vel som alkoholprosenten. Det er ikke uvanlig at den lokale rødvinen har en alkoholprosent på rundt 15%. Er du glad i søtsaker med kaffen, er det flere kafeer som frister med beliggenhet og utvalget. Kroatere har en rik og mangfoldig mathistorie og du er nødt om å ta turen innom de lokale bakeriene; cukarin.

Korcula Kroatias skjulte perle gode desserter

Hovedingrediensen i bakevarene er butterdeig i alle mulige former. Du bør prøve versjonen med remuladefyll – den er himmelsk! Gjør også plass til kakene med vaniljekrem. Lokale varer som mandler og fiken spiller sentrale roller i flere av dessertene, og alle i familien bør unne seg kjeks med myk fikenfyll eller tørkede strimler av appelsin dynket i sukker.

På grunn av at Venezia har spilt en sentral rolle på Korcula, kan du også trygt spise iskrem hver eneste dag uten å gå lei. Nydelig konsistens og smak! Finn de billigste flybillettene til Kroatia her.


Sol deg på stranden

Korcula Island Croatia steinstrand i Kroatia

Kroatia er kjent for sine steinstrender som også bidrar til det krystallklare vannet. Benytt gjerne sjansen til å dra ut med båt og nyt mange timer i solen mens dere utforsker de vakre buktene og strendene rundt omkring på øya. Ser du etter strandstrender kan du ta badebåter ut til strandområder utenfor byen, eller ta buss til Lumbarda. Søk hotell på Korcula her.


Festivaler, konserter og utflukter

Gode forbindelser med ferger og båter gjør det enkelt å oppdage småbyene rundt Krocula også. Er du en stor fan av Game of Thrones, men orker ikke tanken på å tilbringe ferien i en større by, kan du enkelt komme deg frem og tilbake fra Korcula til både Dubrovnik og Split hvor mye av serien ble spilt inn.

Ellers er den lille byens aktivitets-kalenderen fylt med eventer som vin- og mat-festivaler, maskerade karnevaler og musikk- og middelalderfestivaler. Spør i resepsjonen på hotellet eller på turistkontoret om å få en oversikt og du vil garantert finne noe spennende og annerledes å se i løpet av sommermånedene. I tillegg finnes det lokale markeder med frukt, grønt og håndlagde produkter året rundt. Vi anbefaler å dra på en tradisjonell klapa-konsert! Kroatere er stolte av sin kultur og tradisjoner, og viser det gjerne frem når muligheten byr seg.

Korcula Kroatias skjulte perle

I tillegg kan du prøve deg på fjellturer, seiling, vindsurfing og dykking i området rundt Korcula. Den vakre og dramatisk naturen byr også på utrolige bilde-øyeblikk så er du en hobbyfotograf må du ikke glemme å lade ditt kamera. Solnedgangen fra blant annet De la Ville-hotellet er magisk.


Insidertips

Blir du fort rastløs og liker å utforske steder ikke mange kjenner til, anbefaler vi å ta fergen til fastlandet og ta buss eller bil til den lille landsbyen Ston. Stons største turistattraksjon er de lange bymurene og østersoppdrett. Turister og mat-entusiaster fra hele verden, kjører lange omveier for å kunne smake på det mange omtaler som verdens beste østers. Den familiedrevne restauranten Villa Koruna som ligger rett ved havet og serverer den ferske sjømaten du kan tenke deg.

Korcula Kroatias skjulte perle mat


Her bør du bo

Igjen skal du ikke dømme Krocula på grunn av størrelsen. Det er mer enn nok overnattingsteder å velge mellom. Dette er våre topp tre hoteller midt i sentrum.

Hotel Korcula De La Ville

Korcula Kroatias skjulte perle hotell

Beliggenheten er fantastisk, du er midt i hjertet av byen meg Gamlebyens murer på den ene siden og havet på den andre. Det rene, men eksklusive interiører er en god indikator på at hotellet er nylig renovert og her er ingenting overlatt for tilfeldigheter. Hvitt, blått, grått og lilla dominerer både restauranten, lobbyen og rommene. Servicen er upåklagelig og de ansatte gir deg gjerne tips og råd om hva du bør se og gjøre. Se flere bilder av dette flotte hotellet her.


Hotel Marko Polo

Korcula Kroatias skjulte perle Hotel Marco Polo

Hotel Marko Polo byr på svømmebasseng og en fantastisk utsikt. Her kan hele familien nyte late dager ute i solen, på treningsenteret, spa-anlegget eller nyte en god middag på hotellets restaurant. Passer utmerket for deg som vil lære mer om historien og utforske mer av byen. Sjekk priser og ledige rom her.


Hotel Liburna

Korcula Kroatias skjulte perle Hotel Liburna

Moderne hotell med gode bademuligheter. Liker du å holde deg aktiv kan dette være hotellet for deg. Her kan du nemlig prøve deg på både tennis og minigolf. Utendørsterrassen bør benyttes under dagens første måltid, så vel som til en drink før middagstider. En fin utsikt over marinaen og byen vil sette en god steming. Gjestene skriver:

Stunning view. Excellent location. Love the live Jazz!

Se flere bilder av hotellet her.

Se flere hoteller i Krocula og omega HER