La Manga – Europas Key West

Annonsørinnhold i samarbeid med LaMangaBooking.com

La  Manga er ofte omtalt som Middelhavets Key West, med blått hav, nydelige sandstrender, og behagelig klima. Halvøya er et tynt stykke land som ligger på den varme kysten Costa Calida. Det som derimot kjennetegner La Manga best, er at det er «et paradis mellom to hav» med saltvannslagunen Mar Menor på innsiden, og Middelhavet på utsiden. Her finner du noen av Middelhavets beste strender i et herlig ferieparadis hvor sola skinner året rundt. La Manga passer til alle aldre – og er kun 50 meter bred på det smaleste med flotte strender på begge sider av halvøyen. Dette er noe av det du må oppleve på denne ferieøya:

Magiske Mar Menor

Mar Menor blir ofte omtalt som «det største svømmebassenget i verden» og er totalt hele 70 kilometer med kystlinje, og et areal på hele 170km2. Dette er perfekt for barnefamiliene på grunn av de flotte langgrunne strendene, og mange barn har tatt sine første svømmetak på sommerferie på La Manga. Strendene har nemlig varmt og krystallklart vann som har en maksimum dybde på ikke mer enn syv meter. Det salte og mineralrike vannet er også kjent i Spania som naturens eget spa. Vannet og den spesielle leiren, virker positivt på en rekke hudplager, i tillegg til en generell helseeffekt. Leiren kan være vanskelig å finne, men f.eks. på Mar Menor-stranden ved urbanisasjonen Los Miradores og Seychellene, er det mulig å finne denne leiren. Smør leiren på hele kroppen, og la den tørke i solen, før du vasker den av deg i havet igjen.

Saltvannslaguen er kåret til en av de beste vannsportdestinasjonene i Spania – uansett om du er ekspert eller nybegynner, så er La Manga et paradis for vannsport! I og med at vannet er et trygt sted for familier med barn, er det store muligheter for aktiviteter med hele familien, med alt fra kajakk, surfing, SUP(stående padling) til snorkling og dykking. Her kan man også leie vannscooter, dra på havfiske turer, chartre seilbåt m.m..

La Mangas velsmakende mat

yay-5344472-digital

La Mangas Paella må prøves. Foto: Yayimagaes

Å spise i Spania er en av hverdagens høydepunkt. Spania har en lang og god mattradisjon, og spanjolene elsker å sitte lenge ved bordet. Matgleden gjenspeiler seg i det store utvalget av gode matretter med stor lokal variasjon. En av delikatessene i det spanske kjøkken er Paella, i tillegg til ulike former for den spanske spesialiteten Tapas. Hver region i Spania har sine spesialiteter og Murcia-regionen er kjent for sine gode salater, med Russisk salat, og ikke minst Murcia-salat som de mest kjente. Spania har også tradisjon for gode fiskeretter, mest kjent er kanskje Bacalaoen. La Mangas restauranttilbud er enormt. Det sies at du kan spise på forskjellige restauranter hver dag i ett år, altså mer enn 365 restauranter! Noen forsvinner og nye kommer til, men her har vi trukket frem tre som vi anbefaler:

1. Escuela De Pieter

escuela de pieter

Escuela De Pieter Foto: LaMangaBooking.com

er kanskje La Mangas beste og mest romantiske beliggenhet, ved en av Mar Menors fineste strender. Restauranten var fra gammelt av en seilskole med lunsjservering, men i dag er restaurant delen hovednæring, og seilskolen er blitt binæring. Kommer du sjøveien er det perfekt å ankre opp rett utenfor restauranten og vasse i land. Kommer du kjørende ligger Escuela de Pieter omlag 17 km ut på La Manga halvøyen. Her kan du nyte god vin og mat mens solen går ned i Mar Menor. Kjøkkenet er internasjonalt og holder god standard, og vi kan spesielt anbefale en av de mange gode fiskerettene. Har også åpent til lunsj. Pris: hovedretter fra vel 14 Euro.

2. I havneområdet Tomas Maestre langs havnepromenaden finner man en rekke restauranter og barer, men vi anbefaler spesielt Sugar and Spice. Populær restaurant i yachthavnen Tomas Maestre, med et fransk inspirert kjøkken. Restauranten er en av de eldste i yachthavnen, og er svært populær, slik at i sesongen bør man reservere bord. Flott beliggenhet, med fantastisk utsikt over Mar Menor. Pris: hovedretter fra 15 Euro.

3. Liker du god biff, er Gregorys’ for deg. Ekte argentinsk biff på menyen, og nydelig tilbehør. Restauranten ligger ved Plaza Bohemia ved La Mangas eneste høydedrag. Restauranten har egen utegrill og tilbereder biffene der. Liten og intim når det kun er servering inne, men med stort uteområde. Anbefaler at man bestiller bord på forhånd. Husk å bestille tilbehør, ellers får du bare biff. Pris: hovedretter fra 20 Euro.

Spennende shoppingmuligheter

cartagena romersk teater

Få et avbrekk fra sol og bad og utforsk det romerske teateret i Cartagena. Foto: LaMangaBooking.com

Få et avbrekk fra sol og strand og opplev La Mangas mange gode shoppingmuligheter. Fra La Manga er det kort vei til byene i området, Cartagena og Murcia som kan friste med meget bra shopping, til en langt rimeligere pris enn i Norge. Det største shoppingutvalget finner man på søndagsmarkedet i Cabo de Palos, hvor de ulike markedsbodene bl.a. tilbyr frukt, grønnsaker, klær og sko. I 2010 ble det også åpnet ett nytt marked i parken utenfor Marinesco II ved yachthavnen Tomas Maestre. Foruten markedene, kan vi også anbefale et av skoutsalgene til Salvador Artesano, Dette er et av Spanias største skofabrikk som har flere utsalg på La Manga.

Cartagena spain

Ta en tur langs vannet i Cartagena og nyt den nydelige solnedgangen. Foto: LaMangaBooking.com

Gamlebyen i Cartagena er ett glimrende utgangspunkt for spennende shopping og sightseeing, og ligger bare 15 minutter fra starten av La Manga. På havnen er det flott friluftsområde med en rekke barer og restauranter, og her starter også gågaten i Cartagena, hvor butikkene ligger på rekke og rad. Her finner du de fleste kjente spanske motebutikker som for eksempel Zara, Desigual og Bershka. Ved gamlebyen ligger også det romerske teatret som vi anbefaler deg å besøke dersom du ønsker noe mer enn bare shopping. Like utenfor Cartagena ligger også områdets største kjøpesenter Espacio Mediterraneo med omkring 50 butikker!

La Mangas pulserende uteliv

TL sunset

The Lounge er La Mangas beste cocktailbar. Foto: LaMangaBooking.com

Det spanske nattelivet er kjent for å starte sent og avslutte tidlig på morgenen. La Manga er intet unntak, og selv om La Manga er kjent som et flott familiested, er det også et godt utvalg av barer og utesteder. Men på La Manga finner du ingen bar/diskotek gate som på andre kjente ”syden steder” som forstyrrer nattesøvnen. Her ligger stedene mer bortgjemt, og diskotekene ligger langt utenfor boområdene.   Besøker du La Manga kan du velge mellom mange forskjellige barer og restauranter, og i sommer månedene kommer det mange mennesker fra stedene rundt La Manga for å oppleve La Manga by night! Her følger en oversikt av noen plasser som er verdt å legge turen innom:

The Lounge og ZM La Mangas beste cocktailbar heter «The Lounge» og ligger i båthavnen Tomas Maestre. Med et bra utvalg av kvalitetsdrinker, en flott terrasse og hyggelig betjening er dette stedet man møtes. Baren stenger normalt klokken 03.00 om sommeren, og for de som vil videre er dette den perfekte plassen å starte. Det er ordentlige gode sofagrupper både inne og ute. Besøk Facebook-siden her.

En annen nattklubb som må oppleves er den som ligger helt nede ved vannkanten innerst i Mar Menor, diskoteket ZM. Litt vanskelig å finne frem til, men ta av ca. 500 meter inn på La Manga mot Mar Menor, kjør så tilbake mot skolen på La Manga. Her kommer man sent, men festen fortsetter gjerne til ut på formiddagen. ZM er et stort diskotek med et stort uteareal. Veldig populært i høysesongen!   Andre tips: La Manga er ett perfekt utgangspunkt for en golfferie. La Manga Club er av Europas beste golfanlegg, og ligger bare 10 minutter fra La Manga. Golfklubben har flere ganger blitt kåret til en av Spanias beste golfresorter, og har tre 18-hulls golfbaner. I Murcia-regionen er det nå en rekke flotte golfanlegg, alle i kort avstand fra La Manga.

Bo i en feriebolig og få en helt annen ferieopplevelse

las velas pool view

Bo på Las Velas. Bestill ditt feriehus på LaMangaBooking.com

Setter du sammen din egen ferie med fly og feriebolig, kan du spare opptil 40% sammenlignet med vanlig charterferie. Leier du egen feriebolig fremfor et hotell i år, får du en helt annen ferieopplevelse – og du sparer penger! Mye mer plass, fullt utstyrt kjøkken, slik at du kan prøve noen av de lokale råvarene, privat terrasse og man slipper følelsen av å bo i en koffert i hele ferien.

Noen priseksempler:   Ett soverom, fra kun €325* pr. uke Vi har flere flotte leiligheter med fasiliteter som norsk TV, Internett og privat terrasse. Noen av leilighetene har sovesofa i stuen, slik at det er plass for inntil 4 personer i leiligheten.

To soverom, fra kun €445* pr. uke Vi har flere flotte leiligheter med fasiliteter som norsk TV, Internett og privat terrasse. Noen av leilighetene har sovesofa i stuen, slik at det er plass for inntil 6 personer i leiligheten.   *Kun sluttvask, med sengetøy og håndduker kommer i tillegg.

Slik reiser du til La Manga

Alicante(ALC) – Direkte fly hele året fra de fleste større norske flyplasser, med Norwegian, SAS eller Ryanair. Ca. en time fra flyplassen til La Manga. Alicante/Murcia(MJV) – Direkte fly med Norwegian i sommersesongen fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Ca. 20 minutter fra flyplassen til La Manga. Fra flyplassen til La Manga, reiser du enkleste med leiebil, taxi eller forhåndsbestilt transport.   Bestill ferien din til La Manga på LaMangaBooking.com.   LaMangaBooking.com er La Mangas største utleieportal, med mer enn 115 flotte ferieboliger for utleie. Her finner du alt fra moderne 1-soveroms leiligheter til hus med 5 soverom, private hage og svømmebasseng.