Laax – Alpenes magiske vinterparadis

Få vinterdestinasjoner er så idylliske som Alpene, og vi har vel alle en drøm om å besøke Europas største fjellområde, som strekker seg over syv land (Frankrike, Østerrike, Italia, Slovenia, Tyskland, Liechtenstein og Sveits, om du lurte). Når du skal planlegge vinterferie, påskeferie eller skiferie, er det med andre ord et hav av steder å velge mellom. Vi har falt pladask for det sveitsiske skistedet Laax, som er et fantastisk sted som passer perfekt til både vinteraktiviteter og trening til afterski og festing, til avslapping med god mat og vin i fantastiske omgivelser. I nærheten finner du også Flims, Sagogn, Trin og Falera, som alle har et hav av muligheter for ski – både nedover og bortover.


Hos alpereiser.no får du en rekke pakkereiser til Alpene. Sjekk tilbudene her.


Med 220 kilometer utforløyper til sammen, med vanskelighetsgrader som passer alle, samt milevis med preparerte langrennsløyper, er det med andre ord «the place to be» for den perfekte skiferien. SAS har daglige direkteflyvninger til Zürich, som tar ca 2,5 timer. Derfra er det i underkant av to timer med buss eller bil opp til de hvite toppene.


Dette må du oppleve

Er du i Alpene bør du selvsagt komme deg opp i bakken. Ski- og snowboardmulighetene er enorme, og det finnes løyper for alle aldersgrupper og nivåer. Er du snowboard-frelst, kan Laax skilte med den lengste sammenhengende halfpipen i verden! Det er også fire snøparker der, og en egen innendørs øvingsbane (med egen halfpipe!), hvor du kan prøve nye triks, pusse på gamle, eller få kurs av en av de mange instruktørene. Alpebyen frister også med to spesial-akebakker, og ikke minst har området 55 kilometer med preparerte skiløyper for langrenn. Laax avholder en av verdens største snowboard-konkurranser, Laax Open, i samarbeid med Burton. Du kan også leie både utstyr og klær på stedet, så du slipper å pakke en ekstra koffert.

2d79bd7dd0

En tur i de enorme gondolene er en opplevelse i seg selv, og tar deg nærmere tre kilometer opp i høyden, med en uforglemmelig utsikt over hele dalen.

iStock_000001399986_Medium

Hvis du heller vil ha en rolig dag i Laax, kan du enten sette deg på en av restaurantene på toppen (også med fabelaktig utsikt), eller vandre rundt i landsbyen og besøke butikker, restauranter og barer. Det er ofte konserter og andre arrangementer der.


Her bor du i Laax

Hotel Signina er et moderne 4-stjerners hotell med alle fasiliteter. Det har et nyoppusset interiør, fine og rene rom og super service. Les om restauranten lenger ned i artikkelen. Et steinkast unna (vi klarte ikke dy oss) ligger Rocksresort. Det minner om et futuristisk James Bond-filmsett, og er en samling av moderne og stilige leiligheter, perfekt om man er en liten gjeng. Du har også mulighet til å benytte deg av spaanlegget til Signina. Riders Palace er også et godt alternativ, og passer ekstra godt om du er på partytur. Hotellet har en lekker bar i 1. etasje, og en helt VILL klubb i kjelleren (den kommer vi til senere)

Galleribilde av overnattingsstedet


Restaurantene du må oppleve

Sveitserne er verdensmestere på ost, og når du er i Sveits må du helt klart prøve de lokale spesialitetene raclette og fondue, men Laax tilbyr også mat fra alle verdenshjørner. Restauranten Nooba serverer asiatisk fusion-mat og har en egen avdeling i Laax. Vi anbefaler de deilige kyllingspydene, med sushi-spesialiteter til forrett. Prøv også biffsalaten eller den enormt spicy curryen, om du tør. Restaurant-hytten Tegia Larnags har helt nydelig, sveitsisk mat. Vi delte en stor kjele fondue, og de har selvsagt sin egen osteblanding. Den klassiske varianten er å dyppe brød i den varme osteblandingen, men vi prøvde også med poteter og ananas (ja), som igjen ble rullet i bittesmå biter med saftig bacon og løk. Den samme restauranten serverer også (kanskje) verdens beste hvitvin, Clos du Roche. (Vi møtte en annen journalist i London og fortalte at vi hadde vært der, og det første han sa var: «did you taste the white wine?!» Restauranten Camino på Hotel Signina har helt fantastisk mat, og du bør prøve de italienske spesialitetene. Spesielt pizzaen er helt magisk, og hemmeligheten ligger visstnok i at melet til bunnen er importert fra Napoli. https://www.instagram.com/p/Bg8X4LxlRDI/


Afterski

Hva er vel en skiferie uten en skikkelig afterski? På Rocksresort finner du Il Pup, som har en moderne og rustikk atmosfære. Ellers har du også Casa Veglia som er gode på discomusikk, og som ofte har livekonserter. Vil du virkelig feste kan ingenting måle seg med Riders Palace. De har en moderne og fresh bar på bakkenivå, der både utøvere og vanlig dødelige kan mingle med noe godt i glasset. I kjelleren, derimot, er der det virkelig skjer. Det sies at halve Zürich flokker dit helgene, og festene holder på hele natten lang i den legendariske klubben. https://www.instagram.com/p/BhJP2dih4UJ/


Drikke

Sveits har som nevnt helt fantastisk gode viner, men også et godt utvalg av øl. Spør bartenderne hva de anbefaler, så finner de garantert noe du liker. Og jo: Dropp tequila-shotten, og gå heller for den lokale spesialiteten Bràulio. Bare pass på at du rekker flyet hjem om du reiser dagen etter.