Legg weekendturen hit

Vi har funnet frem våre reisetips for deg som trenger en weekendtur.

De fleste kjenner på trangen til en hverdagsflukt innimellom. Derfor har vi funnet frem våre beste reisetips til land i Europa – ikke så langt hjemmefra.

Lisboa, Portugal

Her bor du: AlmaLusa Baixa/Chiado
Her kan du sjekke ut flyvninger

Gul vintage trikk i Lisboas gater

Lisboa byr på en enestående atmosfære, der kontrasten mellom nytt og gammelt skaper byens sjarm. Her vil du finne brosteinbelagte gater, gule trikker som kjører på gamle trikkeskinner i trange gater mellom pastellfargede bygninger. Besøk matboder, kunstutstillinger, loppemarkeder, og gå ikke glipp av det yrende utelivet på kveldene.

Dublin, Irland


Her bor du: The Merrion
Sjekk flyvninger her

Dublin har mye å by på, og passer utmerket for en weekendtur. Det er obligatorisk å dra innom Temple Bar, som ikke kun er en bar, men også et kulturelt kvartal som har bevart sitt middelalderske utsende med gamle bygninger og brosteinsbelagte gater. Hver lørdag blir det dessuten holdt et matmarked her et enormt utvalg av matvarer fra blant annet lokale irske produsenter. Du kan også dra på elvecruise på elven Liffey som deler Dublin in to. I Dublin er det en pub på hvert gatehjørne, og pubkulturen står sterkt. Irsk Whisky og irsk Guinness må også testes ut, så legg turen innom Guinness-bryggeriet og bruk en av kveldene på en skikkelig pub til pub-runde.

Berlin, Tyskland

Her bor du: Hilton Berlin
Sjekk flyvninger her

Berlin er en levende by med kule kafeer, gode restauranter og gode kulturtilbud. Besøk East Side Gallery, der du vil finne den lengste og best bevarte delen av berlinmuren. Lokale kunstnere har dekorert muren med bilder og illustrasjoner. Legg også turen til Mitte-distriktet og opplev «unter den Linden», en lang og vakker paradegate omgitt av vakre trær mens du nyter en currywurst. Ikke glem å besøke «Brandenburger Tor» som tidligere var en viktig port i Berlin.

Amsterdam, Nederland

Her bor du: Pulitzer Amsterdam
Sjekk flyvninger her

Amsterdam er den perfekte byen for en weekendtur. Byen er fullspekket med ting å se og gjøre. Sett av noen timer til å besøke Van Gogh museet dersom du er interessert i kunst. Anne Frank- huset er også verdt å få med seg. Dersom du ikke er en sart sjel, vil Red Light District være verdt en titt. Hvis man først befinner seg i Red Light District bør man også få med seg Oude Kerk, en liten Steinkirke bygget på starten av 1300-tallet, og et imponerende monumentene fra Middelalderen som står i sterk kontrast til omgivelsene.

Roma, Italia

Her bor du: Hotel Splendide Royal Rome
Sjekk flyvninger her

Vakre Roma! Byen for deg som elsker mat og vin, storslått arkitektur og og ærverdige bygninger. Legg weekendturen hit og besøk Colosseum, kast en mynt og ønsk deg noe i Trevi-fontenen, Spis en is på Spansketrappen, ta en titt innom Panteon og besøk Vatikanstaten.