Foto: Jane Sweeney/Getty Images

Reiseguide Liverpool: Mer enn bare fotball og Beatles

Det er ingen tvil om at Liverpool er mest kjent for fotball og Beatles, men vi har laget guiden som gir deg de andre grunnene til å besøke byen.

Enten du skal bruke denne  guiden for å overbevise noen som ikke vil bli med til Liverpool eller bare vil ha en ny by å dra til så tror vi at du vil få relativt mange tips. Ser man på hva man betaler og  hva man får så kan man lett si at Liverpool er best i England.


Fem ting du må oppleve i Liverpool

1. Pier  Head – Museum of Liverpool, Royal Liver Building

2. Albert Dock – International Slavery Museum, Tate Liverpool, Merseyside Maritime Museum

3. World Museum Liverpool – ett av de beste museumene i Storbritannia

4. Ferry ‘cross the Mersey – du må selvfølgelig ta ferja

5. Liverpool Chinatown – det største chinatown utenfor USA i verden

Topp 10 hoteller i Liverpool

Her er de 10 hotellene du virkelig bør vurdere i Liverpool. En by hvor hotellprisene er langt lavere enn for eksempel London.

1. Hotel Indigo City Centre

Hotel Indigo Liverpool City Centre, Liverpool, Vestibyle

2. The Stalybridge Suites

Staybridge Suites Liverpool, Liverpool, Møtefasilitet

3. Adagio City Centre

Aparthotel Adagio Liverpool City Centre, Liverpool, Studio (2 Persons), Gjesterom

4. Hope Street Hotel

Hope Street Hotel, Liverpool, Familiestudio, Gjesterom

5. Posh Pads at the Casartelli

Posh Pads at The Casartelli, Liverpool, Superior-leilighet (Sleeps 6), Gjesterom

6. Hard Days Night Hotel

7. Hilton Liverpool

8. Crowne Plaza

9. The Liner Hotel

10. Marriott Liverpool City Centre


Mat og uteliv

Innbyggerne i Liverpool kan å feste. Virkelig. Det er nesten så de klarer å holde tritt med nordmenn på besøk. Skulle vi anbefalt et sted å start så er det Alma de Cuba – et utrolig sted som er både en super restaurant og virkelig  et kult sted å gå ut. Sjekk også deres søndagsbrunch med gospelkor.

Akkurat det med mat og uteliv hånd i hånd er slik det nesten bare er. Selvfølgelig har Liverpool noen veldig gode restauranter (hvor det til tider, spesielt på ukedager, er en viss fare for å sitte i nærheten av noen fotballspillere). Slik som The London Carriage Works, Puschka, Hannover Street Social og Panoramic 34. Fraiche har en stjerne hos Michelin.

For puber og barer sjekk ut The Magnet, Bumper, The Lion Tavern og The Ship and Mitre. Vurder også Pan-American Club, sterkt.


Musikk – Beatles og litt til

Du må nesten besøke Beatles-museet hvis du har hatt et forhold til Paul, John, George og Ringo. Du finner det på Albert Dock. Er du stor fan kan Beatles-butikken også anbefales. Hvis du vil se Liverpool som Beatles sang om så ta Magical Mystery Tour. Selvfølgelig i tillegg til et besøk på Cavern Club. Superfans kan besøke kirken hvor John og Paul først møttes. På kirkegården finner du gravstøtten til Eleanor Rigby. 20 Forthlin Road er barndomshjemmet til Paul McCartney, og er åpent for besøkende.

For musikkopplevelser mens du er i Liverpool kan du sjekke hva som foregår på O2 Arena og Echo Arena.  Et litt annerledes sted er Korova.  Sjekk også Zanzibar Club, Fact og følg etter de lokale. Spør. Det er ikke helt sikkert du skjønner hva de sier, men er du heldig får du dem til å følge deg også. Spesielt hvis du lover å spandere en øl. Vurder også The Barfly.


Shopping

Liverpool One & City Center er tingen for shopping. I motsetning til de fleste andre byer i verden er shoppingsenteret i Liverpool rett ved gågata og resten av shoppingen. Egentlig er det heller ikke et shoppingsenter slik du vanligvis tenker på det, mer en smart samling av butikker, kino og spisesteder. Les mer om Liverpool One her. Du finner en Apple-butikk, en Disneystore og 158 andre shopping/spisesteder. Er du ute etter noe litt mer upscale kan du sjekke ut Cavern Walks. En togtur til Southport kan også anbefales. Toget går hvert kvarter, og deres Lord Street er verdt turen.

Det største shoppingsenteret i Liverpool er St. JohnsPrimark: 48-56 Church Street, midt i sentrum


Hotell i god shoppingnærhet, middels klasse: Stalybridge Suites

Det tar det fire minutter å gå fra dette topphotellet på havna i Liverpool til sentrum. Hotellet er rangert som et av de beste i Liverpool, og det av en grunn. Det skal likevel være vanskelig å få betalt særlig mye for overnattingen. Til det er hotellrom i Liverpool såpass lavt priset i forhold til hva man kjenner fra London. Det er også et typisk forretningshotell så hvis du kommer i helgen kan du få enda lavere priser.

Staybridge Suites Liverpool, Liverpool, Studiosuite, 1 kingsize-seng, kjøkken, Gjesterom


Hotell i god shoppingnærhet, billig: Holiday Inn Liverpool City Centre

Dette helt fine og ok hotellet ligger midt i sentrum av Liverpool med kort gåavstand til shopping-gågaten hvor du finner Primark. Her betaler du svært lite for en veldig god plassering.

Holiday Inn Liverpool City Centre, Liverpool, Rom, 2 dobbeltsenger, ikke-røyk, Gjesterom


Fotball-billetter

Det skiller noen hundre meter på disse lagene, og lagene har også relativt tilgjengelige superpakker for fans av lagene. Hos Liverpool er prisen fra 95 pund per kamp, mens Everton ligger på omtrent det samme.

Her kan du sjekke tilgjengeligheten til Liverpool

Her kan du sjekke tilgjengeligheten hos Everton


Slik kommer du til Liverpool

Flyplassen til Liverpool heter John Lennon Airport. Du kan reise til den flyplassen med Ryanair. Det er heller ikke langt, vanskelig eller dyrt å komme seg fra Manchester. Dit er det flere flyselskap som har flyvninger fra Norge. Du kan også ta tog fra London for å komme til Liverpool.

Søk fly her.