Ta med venninegjengen til New York! Foto: Istock

Lyst til å reise bort med venninnene?

Vi har funnet frem 10 flotte jenteturer for enhver smak.

Jenteturer er som regel noen av de mest vellykkede og minnerike feriene vi har, og derfor er det ingen grunn til å slutte. Vi jenter kan ofte være litt kresne og pirkete på små detaljer som enten ødelegger, eller gjør hele turen. Her er suksess kriteriene for en vellykket jentetur:

  • Direktefly, der det er mulig.
  • Forhåndsbestilling av lunsj og middager. Ingenting er vell mer irriterende enn en gjeng med jenter som har lavt blodsukker, og som skal prøve å bli enige om hvilken restaurant de skal spise på. Forhåndsbestill enten før selve reisen, eller noen timer før måltidet.
  • Sentralt bosted, det vil si i nærheten av attraksjoner som shopping, restauranter, strender osv.
  • Store mengder god vin og mat

1. Dubai – Shopping og strand i en og samme pakke

Dubai, United Arab Emirates - January 25, 2014: Woman with surf board on Jumeirah Beach with the luxury Burj al Arab hotel in the background

Dubai er turistmekkaet i De forente arabiske emirater. Denne ørkenbyen byr på alt fra høye skyskrapere, kunstige øyer, fantastiske strender og ikke minst en rekke av shoppingmuligheter. Her finner du enorme sentre som tilbyr både high end merker til rimeligere merkevarer, totalt er det rundt 70 shoppingsentre. Det er også et hav av tradisjonelle markeder med alt fra krydder til gull, disse er omtalt som ”souk”-er. Her kan du få testet ut pruteegenskapene dine, og samtidig gjøre et skikkelig kupp. Er du sliten av å traske rundt på sentre og markedet kan du trekke ned til noen av de flotte sandstrendene hvor det ofte er lit svalere enn midt inne i byen. Når mørket kommer og kvelden begynner, anbefaler vi at du tar det turen til Robert Cavallis egen nattklubb.

Hvor bør du bo?

Le Royal Meridien Beach Resort and Spa:

Dette hotellet ligger ved en fantastisk privat strand i Dubai. Her har du kort avstand til det meste, og hotellet tilbyr alt du kan ønske deg av fasiliteter.

Les mer om hotellet her.

2. Korsika – Tidenes bilferie

Corsica, French island in Mediterranean Sea. Coastal summer landscape, yachts moored in azure bay

Med bare 18 mil mellom nord og sør er den franske øya Korsika den perfekte roadtrip for de som ønsker å oppleve en del. Her kan du sette opp en rute på forhånd, og ha flere stopp med overnattinger underveis. Med hele 1000 kilometer kyst og strender og høyere fjell en i Norge, så er det ikke rart at Korsika blir kalt ”skjønnhetens øy”. Mellom de store byene er det et flott veinett som du lett navigerer deg gjennom, men resten av veiene er ganske smale, svingete og inneholder en del stup. Så om du kjører fint kan dette bli en opplevelse utenom det vanlige. Villsvin er det mye av på denne øya, så se opp for det rundt hver eneste sving. Underveis kan du bli med på spennende aktiviteter som klatring, elvepadling og dykking. Grunnen til at vi anbefaler å reise hit kun med jentene er fordi at det sies at de vakreste kvinnene i Europa holder til i sør.

Her bør du bo:

Miramar Boutique hotel

Et vakkert 4 stjernes hotell som ligger i nærheten av flyplassen. Her bor du like ved Filitosa, som er et forhistorisk utgravningsområdet. Flott sted å starte bilturen.

Les mer om hotellet her.

Mercure Ajaccio Centre:

Nok et flott 4 stjernes hotell, men litt rimeligere alternativ. Her har du en flott utsikt over marinaen fra hotellet, og du kan nyte den hver morgen mens du slapper av med morgenkaffen.

Les mer om hotellet her.

3. Marrakech – Luksus fra ende til annen

Famous Djemaa El Fna Square in early evening light, Marrakech, Morocco with the Koutoubia Mosque, Northern Africa.Nikon D3x

Sex og Singelliv 2 ble filmet inn i denne eksotiske marokkanske byen, og det har uten tvil gjort den til et populært reisemål. Med en god blanding av rød ørken, store markeder, palasser og moskeer er egentlig ikke dette så rart. Om du vil gjøre som Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda anbefaler vi deg å bo i en Riad – en tradisjonelt marokkansk villa. Dersom du vil dra den helt ut kan du overnatte i den samme Riad-en som jentene, du finner den i gamlebyen. Du kan også sjekke inn på et hotell dersom du syntes at dette virker tryggere, da anbefaler vi å tilbringe litt tid på luksushotellet The Amanjena Hotel som også ble benyttet under filminnspillingen. Dette hotellet står på UNESCO´s verdensarveliste. Aktivitetene i Marrakech er av den behagelige sorten, og da snakker vi om hammam massasje, dampbad eller lignende.

Her bør du bo:

La Mamounia:

Dette er hoteller hvor Petter og Gunhild Stordalen feiret sitt enorme bryllup. Gjenopplev luksusen de norske kjendisene hadde under den flere dager lange festen.

Les mer om hotellet her.

La Renaissence Hotel:

Et litt rimeligere alternativ, men fortsatt flott hotell. Her bor du litt nærmere flyplassen, og du har flere serverdigheter som er verdt å få med seg i nærområdet.

Les mer om hotellet her.

4. Polen – Idyllisk og billig

Cities in Poland

Lengter du etter en tur med venninnegjengen?

Da burde du ta turen til idylliske Wrocław. Mindre enn 2 timer med fly og vips så kan du unne deg litt luksus.

Enorme shoppingsentre blander seg med byens gamle bygg og skaper en unik opplevelse og atmosfære. Markedsplassens pulserende byliv er kjent i hele Europa, så dette er den perfekte destinasjonen om du ønsker shopping og champagne til billig penge. Les hvordan du kan tilbringe den perfekte helgeturen med venninnegjengen.

Severdigheter

Det skal godt gjøres å kjede seg her. Wrocław har noe til enhver smak. Byen, som faktisk består av flere øyer og 112 broer, kan kalles for Polens svar på Venezia. Stadig flere forelsker seg i dens vakre arkitektur med gamlebyen Rynek i spissen. Her finner du utallige restauranter, kafeer, barer og ølkjellere som frister med utendørs servering og svært gode priser.

Ostrów Tumski

The Cathedral of St. John the Baptist in Wroc?aw, located in the Ostr?w Tumski district. Poland

Den eldste delen av byen rommer flere historiske severdigheter som St.Johannes Døperen katedralen og Det hellige kors-kirke.

Selv på venninnetur burde du ta turen over kjærlighetsbruen Most Tumski. Bruen er fylt med hengelåser satt på av forelskede par som har lovet sin evig kjærlighet til hverandre. Nøklene til låsene skinner opp fra bunnen i elven. Det er jo lov å love hverandre evig vennskap også!

Panorama Racławicka er et av Wrocławs store stolthet når det gjelder kunstnerverk. Dette 120meter lange maleriet fremstiller slagscener under slaget ved Raclawice. Et unikt verk som kan appellerer til de kunstinteresserte.

Er du og jentene glad i Snapshot og Instagram anbefaler vi en tur til den Botaniske og Japanske Hage. Fotoshoot med gjengen eller en rekke selfies kommer til å medføre mange «likes».

Her bør du bo:

Wrocław Sofitel Old Town

Et 5-stjerners hotell som ligger midt i hjertet av byen.Som gjest kan du nyte hotellets boblebad, helsestudio og spa-avdeling.

Perfekt beliggenhet for deg som ønsker gangavstand til de fleste restauranter og severdigheter i Gamlebyen.

Les mer om hotellet her.

Pure Hotel Wroclaw

Et moderne hotell som har lagt vekt på minimalisme og design. Hotellet ligger i en rolig gate med gangavstand til Gamlebyen.

Les mer om hotellet her.

5. Barcelona – Langhelg for livsnyteren

Friends in the street in New York

Om sommeren kan fort bli for varmt å ligge på den fantastiske bystranden i Barcelona, så vi anbefaler å reise til den katalanske hovedstaten på høsten. Las Rambles er hovedgaten i byen, og har finner du tapas restauranter i fleng, dette er en obligatorisk gate når du besøker byen. Vil du på shopping finnes det et hav av muligheter her. I området Placa Catalunya finner du en rekke butikker med kjente merkevarer, både i gater og på sentre. For å få med deg litt av kulturen i byen burde du sjekke ut byggene arkitekten Antonio Gaudi har designet, dette er blant annet kjente La Sagrada Familia.

Her bør du bo:

Royal Ramblas:

Her bor du like i nærheten av shoppinggaten La Rambla, samtidig har du ikke lange veien til stranden. Utmerket beliggenhet!

Les mer om hotellet her.

Vincci Maritimo:

Hotellet ligger så nærme stranden som man kan ønske. Dette er ett litt rimeligere hotell enn det forrige, men standarden er fortsatt høy.

Les mer om hotellet her.

6. Reykjavik – Rekreasjonstur

The Blue Lagoon. Hot pool in Iceland.

Reykjavik er Islands hovedstad og størst by, og godt over Islands 306 000 innbyggere bor i eller rundt Reykjavik. Lagur spa ligger midt i hjertet av Reykjavik, og er et av Europas største spa sentre. Her tilbyr de blant annet massasje, en enorm skjønnhetssalong, sauna og innendørs- og utendørs svømmebasseng. Vi anbefaler at du drar på utflukt til den Blå Lagune, som er kjent for det miniralrike og helsebringene vannet som holder ca 40 grader året rundt. Om du vil se mer av selve øya, så burde du dra på vulkansafari, eller en deilig ridetur på islandshester. Selv om det kan være vanskelig å tro, så har Reykjavik flere ganger fått merke som en trendy plass, derfor kan det være lurt å sjekke ut både butikkene og nattklubbene mens du er her.

Her bør du bo:

Reykjavik Residence Hotel:

Dette er et relativt lite, men lukseriøst hotell. De 15 gjesterommene har alle sitt eget preg, og er fordelt utover tre bygninger.

Les mer om hotellet her.

Center Hotel Plaza:

Dette hoteller er litt rimeligere enn det over, men har fortsatt flotte moderne rom. Her bor du i nærheten av rådhuset i reykjavik, og ikke langt unna finner du gode spamuligheter.

Les mer om hotellet her.

7: Paris – Langhelg for fashionistaene

Paris, France - January 10, 2015: Exterior of a Louis Vuitton store on the Champs-Elysees in Paris. It is the world's leading luxury brand, founded in 1854. Business concept. Outdoor.

At Pariser verdens motemekka er det vell ingen tvil om, og dette gjenspeiler seg også i utvalget av brukt- og vintagebutikker. Det er mange jenter som reiser til Paris for å skaffe seg motekupp du ikke får tak i noen andre steder i verden. Her er det bare å pakke de mest elegante og klassiske klærne du har, høye hæler og plassere mastercardet godt tilgjengelig i lommeboken, for her shopper man med stil. Har du allerede bestemt deg for å handle vintage bør du ta turen innom ”Episode”, som er vintagebutikk som flere av pariserne selv oppsøker. Eller finner du rimeligere alternativer på ”Free’p’star”. Ellers er det fortausrestauranter, god vin og cocktails og makroner som gjelder her. Franksmennene er også veldige gode på fisk og sjømat, så dette burde prøves ut under oppholdet. Utenom shopping finnes det og et hav av andre attraksjoner som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre, Triumfbuen, Panthon og mye mer.

Her bør du bo:

Mercure Paris Centre Tour Eiffel:

Her har du rundt tre minutter gange til Eiffeltårnet, og ikke langt unna ligger Champs Elysees og Triumfbuen.

Les mer om hotellet her.

Derby Hotel:

Dette er ett ganske lite og intimt hotell, typisk for Paris. I området rundt finner du Eiffeltårnet, og mange flotte fortausrestauranter.

Les mer om hotellet her.

8. New York – For de urbane

New York, New York, USA - March 27, 2011: The Victoria's Secret store on Broadway in the Soho area of downtown Manhattan. People are seen walking on the street as a car and Taxi drive by in the late afternoon. [url=/my_lightbox_contents.php?lightboxID=3623142]Click here for more[/url] New York images and video.

Ingen by er som New York! Det skal godt gjøres å oppleve denne fantastiske byen på en langhelg, men med litt planlegging kan du få med deg en hel del. Om du tar direktefly onsdag, og retur på søndag får du hele fire dager i The Big Apple. Downtown Manhatten finner du masse shopping og ikke minst folkeliv. Her kan du rusle gatelangs, og det er en attraksjon i seg selv. Du kan starte dagen med en god frokost i SoHo, før du kan ta for deg litt av den eksklusive shoppingen (det er alltid lurt å gjøre unna det først). Når det er gjort kan man se etter kupp til en litt rimeligere penge i samme strøk. Utenom shopping, så er det også mye annet du bør få med deg. Her kan vi nevne Broadway, for oppsetningen der er noe for seg selv. Ellers kan du bli med på guidede turer som har spesialisert seg på både Gossip Girl og Sex & Singelliv attraksjonene.

Her bør du bo:

Empire Hotel:

Er man i New York, så burde man unne seg det lille ekstra. Dette er ett annerkjent hotell som har vært med i flere kjente tv-serier, blandt annet suksess serien Gossip Girl. Bo her sammen med Chuck Bass.

Les mer om hotellet her.

Hotel Sofitel:

På Sofitel bor du ganske sentralt i nærheten av shopping og severdigheter. Broadway, Times Square og Rockefeller Center er like ved.

Les mer om hotellet her.

9. Mallorca – For sol, varme og billig mat og drikke

View of Cala des Moro beach and its azure blue water, Majorca island, Spain

Er dere en gjeng jenter som ønsker fine strender, bra uteliv og shopping muligheter for en billig penge, uten at det blir ”harry faktor” – da er Mallorca stedet. Her finner du fine strender og utesteder over så å si hele øya, men for å slippe høy ”harry faktor” er det viktig å velge rett sted. Palma er hovedstaten på Mallorca, og her kan du lett kombinere strand og storbyferie for en rimelig pris. Palme er en fantastisk by, spesielt gamlebyen. Her er det mange små koselige gater og flotte spisesteder. Om du vil gjøre et kupp på Camper-sko, så kan vi avsløre at disse blir produsert på øya. Derfor er det stort utvalg av disse, og du kan også reise til fabrikken midt på øya og gjøre ett kupp på fabrikkutsalget. Playa Can Tere Antoni er den stranden som ligger nærmest sentrum. Den er hele 735 meter lang og 25 meter bred. Ellers har Mallorca 140 strender fordelt på 460 kvm med kyst, så det vil si at du lett finner en strand som passer deg og ditt behov.

Her bør du bo:

Sa Cabana Hotel Rural & Spa:

Dette hotellet ligger i nydelige landlige områder i Consell. Om du ønsker et luksushotell med flotte serverdigheter og spa er dette noe for deg.

Les mer om hotellet her.

10. København – Skandinavia på sitt vakreste

"Copenhagen, Denmark - Jun 2nd, 2011: This photo was taken at a sunny afternoon by fisheye lens, so it includes the Nyhavn buildings and the small harbour. Nyhavn is a popular travel destination so there were full of tourists. The old buildings are almost restaurants, and people here were eating ,shopping, or just enjoy the time under the sunlight."

Lengter du etter en liten tur bort med jentegjengen, da er København stedet for deg. Dette er en fantastisk Skandinavisk by, som har mye spennende å by på. Vil du shoppe, har du kommet til rett by. Enten du er på utkikk etter sesongens kuleste sko, moteriktige nøkkelplagg eller trendy accessorises finner du det her. Mange av de kjente skandinaviske merkene som Filippa K, Designers Remix, Acne, Part Two, Day Birger Mikkelsen og ikke minst Malene Birger har butikker som ligger på rekke og rad. I gågaten Strøget finner du de fleste internasjonale kjente merkevarene, men den artige shoppingen kan du gjøre i de små trange gatene i nærheten. Der er de fleste av butikkene spennende og unike. Utenom shopping er det mange kulturelle aktiviteter og ta for seg i denne byen. For å oppleve noe litt annerledes kan du ta turen til fristaten Christiania. Her går du umiddelbart inn i en helt annen verden, men husk at det ikke er lov til å ta bilder. Ellers kan du ta en titt på ”Havfruen”, dette er mye av kjennetegnet på København. Herfra kan du tusle mot slottet og få med en av gardens oppvisninger.

Her bør du bo:

Copenhagen Admiral Hotel:

4 stjernes hotell som ligge like ved Nyhavn. Det betyr at du har kort vei til shopping gaten Strøget og alle de koselige fortausrestaurantene.

Les mer om hotellet her.

Zleep Hotel Copenhagen City:

Billig hotell som ligger rett ved sentralbanestasjonen i København. Hoteller er veldig enkelt, men ligger med gåavtand til det meste.

Les mer om hotellet her.
Se flere hoteller her.