Eventyrland eller kun et par timer unna?

Den nye mathallen Markthal i Rotterdam ser ut som noe tatt ut av en Science fiction-film. Hallen, som på egne hjemmesider beskrives som «The food walhalla of Netherlands», er ikke bare Nederlands første innendørs matmarked, den huser også over 200 leiligheter over 10 etasjer.

Finn hotell i Rotterdam her.

Det at du kan bo i hallen er allikevel ikke det mest spesielle, det er derimot hallens utseende. Du kan fort tro at du har krysset over til en annen dimensjon eller falt ned i det berømte kaninhullet til eventyrland, men neida – du er fortsatt i Rotterdam. Hallen er laget av det kjente arkitektfirmaet MDRVD, og man kan trygt si at den synes i bybildet.

Markthal-Rotterdam-by-MVRDV-b_dezeen_784_14
Foto: Ossip van Duivenbode

Hallen er ikke bare innovativ på grunn av formen og leilighetene, den skiller seg også fra det meste vi har sett før med sine enorme, grafiske bilder av frukt, mat og natur. På kveldstid kan du også få med deg et spektakulært lysshow – et must hvis du er i byen.

trapp
Hallens «time stairs». Pressefoto.

Rotterdam er kanskje ikke byen du hører mest snakk om som reisemål, men hvorfor ikke legge neste langhelg til den nederlandske havnebyen? Enkleste måte å komme seg dit på er å ta flyet til Amsterdam, og toget videre til derfra. Kombiner gjerne turen med et opphold i nettopp Amsterdam!

Her finner du flybilletten.

I Rotterdam bør du ta turen til vakre Delfshaven, en bydel som er full av historiske bygninger. Her kan du lett bruke timevis på å handle i spennende småbutikker, og ikke minst slappe av på sjarmerende fortauscaféer- og restauranter.

Delfshaven
Vakre Delfshaven. Foto: Jon HicksCorbis.

For å komme deg rundt til forskjellige bydeler og områder, kan du hoppe ombord i en av byens mange vanntaxier. Beundre alt fra klassiske, nederlandske bygg til nye arkitektoniske perler som mathallen og boligkomplekset «The red apple». Et av Rotterdams mest populære hoteller, er storslagne Nhow Rotterdam. Når du først er i byen som er kjent for sine særegne, moderne arkitektur, føles det definitivt ikke feil å bo her. Hotellet er rålekkert på alle måter, og slettes ikke dyrt sammenliknet med prisene vi er vant med både i Oslo og mange av verdens storbyer.

Se flere bilder av hotellet her.

Hotell

Hotellet preges av en moderne stil, fantastisk utsikt og skikkelig luksus. Sjekk også ut dette trendy hotellet, og ikke minst dette.

Her finner du flere hoteller i vakre Rotterdam.