Miniguide til Oslo

I denne miniguiden til Oslo, har vi funnet frem til de flotteste parkene hovedstaden har å by på, de mest spektakulære utsiktspunktene og hotellene alle snakker om.

Bjørvika, Oslo.

Parker

I Oslo kan vi garantere at du vil finne en park du elsker. Det er ikke de aller største parkene, men til gjengjeld har de sjarm og skiller seg ut fra andre parker. Her kan du nyte lange sommerdager med aktiviteter for enhver eller en frisk joggetur ute i nydelige omgivelser.

Frognerparken

Dette er vel Norges desidert mest kjente park. Her finner du blant annet mange enestående statuer laget av Gustav Vigeland. I Frognerparken er det alltid folksomt og hyggelig, uansett årstid. På varme sommerdager er dette stedet å være, men også andre tider av året vil dette være en perfekt plass å tilbringe timer med familie og venner. I Frognerparken finner du også Frognerbadet som er et morsomt sted å ta med seg barna. Er du forresten fan av mobilspillet Pokemon Go? I Frognerparken kryr det av Pokemons du kan fange.

St.Hanshaugen Park

St. Hanshaug parken er plassert midt i idylliske St. Hanshaugen. Her kan du oppleve en konsertopplevelse med venner eller familie, eller slappe av en dag i den solfylte parken. En gåtur i parken om høsten slår aldri feil om du er i området.

Slottsparken

Slottsparken ligger sentralt i Oslo, rett bak det flotte slottet vårt i toppen av Karl Johans gate. Slottsparken er en nydelig park, med sjarmerende trær og en flott atmosfære.

Ekebergparken

I Ekebergparken finner du både kunst, historie og fantastisk natur. Fra ett av utsiktspunktene kan du se hele Oslo og litt til. Det er mange stier og stor skog med mange turmuligheter. I tillegg til dette er parken stappfull av flott kunst og historie du kan beundre mens du går gjennom parken. Rett ved parken finner du også den kjente Ekebergrestauranten, absolutt verdt et besøk.

Sofienbergparken

Sofienbergparken finner du midt i hjertet av Grünerløkka. Her finner du alle slags mennesker, noe som gjør det til en svært så hyggelig og sosial park. Et naturlig møtested om sommeren og et hyggelig sted å gå søndagstur. Ikke den største parken i Oslo, men et sted du burde dra innom likevel.


Botanisk hage

Botanisk hage ligger mellom Tøyen og Grünerløkka. Det er en vakker park midt i Oslo med ca. 5500 ulike plantearter fra ulike deler av verden. Botanisk hage tar blant annet vare på planter som er truet i det norske miljøet, noe som er helt fantastisk. Rett ved Botanisk hage finner du blant annet Munch museet og Tøyenbadet. Begge er steder du burde besøke om du befinner deg i Oslo.

Hvis du vil bo i kort avstand av alle disse flotte parkene kan vi anbefale Comfort Hotel Xpress Youngstorvet. Dette er et urbant hotell, hvor du vil få en behagelig natt med kort vei til alt du kunne tenke deg.

Steder å spise

Mathallen

Mathallen på Vulkan er et senter for norsk matkultur og har blitt en arena for unike smaksopplevelser med det beste av norsk og internasjonal mat, mennesker og atmosfære, og et samlingspunkt for mattradisjoner og mattrender.

Mathallen har en rekke spisesteder, og sosiale møteplasser med matrelaterte aktiviteter, kurs og konferanser. Her kan du komme innom på date, sette sammen retter fra mange spennende restauranter, eller finne ditt favorittspisested.

Tapas

Byen har en hel del tapasrestauranter og velge mellom, noen av dem bedre enn andre. To av de beste er Delicatessen og The Gourmet Marked. Delicatessen finner du på Grünerløkka, Majorstuen og Aker Brygge. De er kjent i Oslo for å ha den beste tapasen siden 1999. Her er det flott atmosfære og hyggelige ansatte. Du får et hav av gode småretter du kan nyte i flere timer med noe godt i glasset.

Døgnvill burger

På Døgvill burger finner du Oslos beste burger! Her finner du spennende kombinasjoner og eksotisk tilbehør. Døgnvill ligger på Vulkan med inngang fra Mathallen og på Tjuvholmen. Her er de opptatt av skikkelig råvarer, og vi kan anbefale deg en flott smaksopplevelse. Quizkveld på Døgnvill er også noe du burde prøve ut dersom du tar turen.

Sushi

Det finnes et helt hav av forskjellige sushi restauranter i Oslo. Det er lett å bli forvirret, hvilke er best og hvilke burde man styre unna? Vår anbefaling er Mini Thai & Sushi ved Colusseum på Majorstuen. Mini Thai og Sushi har billig og god sushi vi kan anbefale for alle. Passer både for de erfarne sushielskere og nybegynnere som skal smake for første gang.

Ønsker du å bo i nærheten av blant annet Sumo Sushi på Solli, er Clarion Collection Hotel Gabelshus på Frogner et perfekt hotell for deg! Her bor du i flotte omgivelser, med et hotell som er preget av et interiør med historiske detaljer.

Les mer om hotellet her

Utesteder

Oslo har en hel haug med utesteder hvor man virkelig kan få en uforglemmelig kveld på byen. Noen steder egner seg best til dansing, mens andre er for de som ønsker å komme i kontakt med både venner og ukjente. Er du ute etter en kveld hvor du kan danse og virkelig slå deg løs, er Heidis på Fridtjof Nansens Plass og Elsker i Kristian IVs gate stedene for deg. Her får du en opplevelse utenom det vanlige, og vi kan garantere god stemning. Dette er steder det spilles musikk de fleste vil kjenne igjen.

Andre steder i Oslo man burde besøke er blant annet Dattera til Hagen på Grønland, Blå og Parkteateret på Grünerløkka, og Angst Bar på Youngstorvet. Blant disse utestedene finner du noe for enhver smak.

Shopping

Det er mange som reiser til Oslo for å shoppe, noe vi skjønner godt. Det er et stort utvalg av forskjellige butikker og leter du godt nok vil du finne noen unike skatter. Her har vi samlet noen av de beste stedene for shopping i hovedstaden:

Egertorget og Steen & Strøm

Ved Egertorget i Karl Johans gate finner du blant annet Eger. Her er det flere ulike butikker, men spesielt de litt dyrere som Høyer og Follestad. Det er også flere unike butikker, blant annet Sebastien Bruno hvor du får tak i førsteklasses sjokolade. I nærheten av Egertorget finner du Steen & Strøm som har noen av de fineste butikkene i hele Oslo. Her er det alt fra flotte klesbutikker til barn til en fantastisk food court i underetasjen. Helt på toppen finner du også Taket på Steen & Strøm som er en svært så populær uteplass i Oslo med fantastisk utsikt. Er du på utkikk etter det luksuriøse finner du blant annet Louis Vuitton, Mulberry og Gucci rett utenfor varehuset.

Kjøpesenter

Det er en jungel av ulike kjøpesentre i Oslo, både midt i sentrum og litt utenfor. Noen av dem er selvsagt bedre enn andre og vi har samlet to av våre favoritter.

Storo Storsenter

På Storo får du tak i omtrent alt du trenger. Det er et stort senter rett utenfor Oslo sentrum ved Nydalen. Det er Oslo sitt største kjøpesenter med 130 butikker og spisesteder. Her er det et enormt utvalg av butikker, alt fra billige alternativer som Gina Tricot og Dressemann til litt dyrere butikker som Høyer og Vic. På senteret er det også flere flotte cafeer og spisesteder, blant annet som passer til alle aldre som Egon. Storo tilbyr også Personal Shopper-konsultasjon, hvor man får skreddersydd en garderobe som passer akkurat deg, et flott tilbud. Enkleste veien til Storo er ved å ta t-banen, men du kan også ta trikk eller buss for å komme dit.

Fornebu S

Like utenfor Oslo finner du Bærum kommune og Fornebu S. Et svært miljøvennlig senter som ligger kun en busstur fra sentrum via 31 bussen som går gjennom Oslo flere ganger i timen. Her finner du 80 ulike butikker, flere av dem helt unike da de er gründerbedrifter. Senteret har mange eksklusive butikker, men også rimelige alternativer som H&M og Bik Bok. Atmosfæren på senteret så spesiell, at det blir vanskelig å beskrive den med ord. Senteret er ikke eldre enn 2 år gammelt, da det åpnet i 2014, så her er alt i tipp topp tilstand.

Ønsker du å bo noen dager på vakre Fornebu, anbefaler vi deg å sjekke ut Quality Hotel Expo. Hotellet ligger vis-a-vis Telenor Arena hvor det foregår spennende arrangementer året rundt.

Les mer om hotellet her

Handlegater

I Oslo finnes det flere handlegater med spennende butikker. Karl Johan er en bra handlegate, men det er veldig mye mennesker og noen ganger ganske hektisk. Da anbefaler vi heller sidegater hvor for eksempel Steen & Strøm ligger, som vi har nevnt tidligere. Noen andre handlegater man burde tar turen innom er blant annet:

Bogstadveien/Hegdehaugsveien

Her er det mange forskjellige butikker du ikke finner over alt, alt fra sportsbutikker til litt luksuriøse butikker. Her finnes det mange hyggelige cafeer oppover gaten og hyggelige restauranter hvor du kan spise nydelige måltider. Det er ingen gågate da man kan kjøre bil gjennom gaten, men det har egentlig ingenting å si. Nederst ved Hegdehaugsveien finner du blant annet Ganni og Tiger of Sweden. Lenger oppe ved Bogstadveien finner du en kjempestor H&M butikk med H&M Home, og en stor og ikke minst ryddig Zara butikk.

Grünerløkka

Grünerløkka er helt klart den mest fargerike bydelen. Her finnes det noe for alle, men vintage butikkene er de som skiller seg ut her. Blant de mest kjente vintage butikkene i Oslo finner du Velouria Vintage hvor du kan finne helt spesielle skatter. På Grünerløkka finnes det også søndagsåpne butikker, perfekt for deg som vil shoppe hver eneste dag. Besøker du bydelen når det er loppemarked ved Birkenlunden kan du finne helt spesielle ting du virkelig setter pris på. På Grünerløkka finner du også mange spennende restauranter du burde ta turen innom, f. eks Mucho Mas eller Südøst. I nærheten av Grünerløkka og Südøst finner du også Akerselva. Har du tid, burde du bruke noen timer på å gå langs elva og få med deg Oslo fra en sjarmerende vinkel.

Steder å oppleve

Oslo er en by med mange unike opplevelser, det er mange å velge mellom, men vi har funnet frem våre favoritter her:

Holmenkollen

For å komme seg opp til Norges mest besøkte turistattraksjon kan du ta t-banen. Her kan du i tillegg til å nyte utsikten over Oslo, blant annet besøke Skimuseet, ta en skikkelig trappeøkt eller gå tur i de mange turstiene rundt. Du kan også oppleve Kollensvevet, her svever du ned Holmenkollbakken mens du nyter utsikten over Oslo. Se mer informasjon her. Oppe ved Holmenkollen finner du også Korketrekkeren, akebakken over alle akebakker! Her kan man ta med eget akeutstyr, eller låne der oppe. Ta samme t-bane som opp til Holmenkollen og gå av på Frognerseteren.

Teknisk museum

Ved Kjelsås stasjon finner du det populære Teknisk Museum. Her kommer man til å ha det gøy enten man er stor eller liten, med mange spennende aktiviteter. Her finnes det flere ting du kan prøve selv, i tillegg til ting du kan lære masse om. Absolutt verdt et besøk om du befinner deg i Oslo.

Astrup Fearnley (Tjuvholmen)

Et annet museum du må få med seg om man reiser til Oslo, er Astrup Fearnley museet. Museet ligger nydelig til på Tjuvholmen ved Aker Brygge, og inneholder mange spennende utstillinger det alltid snakkes mye om. Meningen er å delta aktivt på kunstscenen både i norsk og internasjonal sammenheng. Er du forresten på Tjuvholmen i sommersesongen, burde du ta turen innom Tjuvtitten. Her betaler du 20 kroner for å se hele Oslo fra et 54 meter høyt glasstårn.

Vil du bo sentralt i Oslo, i nærheten av Tjuvholmen og populære Astrup Fearnley museet, anbefaler vi The Thief på det sterkeste.

Les mer om hotellet her

Tryvann

Oppe ved Tryvann finner du blant annet Høyt og Lavt klatrepark. En populær park for alle aldre, hvor du finner spennende klatreløyper i trærne. Det er rett og slett en fornøyelsespark oppe i trærne. Du finner mange flere aktiviteter oppe ved Tryvann, også om vinteren, da er det nemlig vinterpark. Med et flott skianlegg er det kort vei fra sentrum til ordentlige skibakker.

Bygdøy

På Bygdøy er det utrolig nydelig om sommeren, med populære badestrender og en idyllisk atmosfære. Her finner du alt fra verdenskjente museer til sjarmerende smågater. Tar du turen til Bygdøy burde du blant annet besøke Fram- og Kon-Tiki museet. Vil du spise på Bygdøy burde du sjekke ut Cafe hjemme hos svigers. Her spiser du ikke bare nydelig mat laget fra bunnen av, men du kan også kjøpe bordene, stolene og serviset du bruker i restauranten. For å komme til Bygdøy tar du enten 30 bussen fra sentrum eller båt fra Aker Brygge.

Midt i Oslo finne du Clarion Collection Hotel Folketeateret. Utrolig flott hotell anbefalt på det sterkeste, med kort vei til all mulig kollektivtrafikk.

Les mer om hotellet her

Toppturer

Oslo har mange fine utsiktspunkt man burde benytte seg av dersom man er den turglade personen. Her er noen av dem:

Vettakollen og Sognsvann

Tar man t-banen fra sentrum til Sognsvann vil du med en gang merke at skuldrene senker seg. Her oppe er det en helt egen atmosfære og frisk luft sammenlignet med sentrum. Du kan enten velge å ta noen runder rundt Sognsvann, eller utforske området og ta noen turer i Nordmarka. En av disse turene er opp til vakre Vettakollen. Det er en enkel tur på ca. halvannen kilometer, og egner seg godt for barn.

Kolsåstoppen

Kolsåstoppen har fantastisk utsikt over Oslo, her anbefaler vi deg å ta turen. Det er en 8 km lang fottur som varer i ca. 2 timer og 30 minutter. Her starter du ved Stein Gård, via Kolsåstoppen og Kolsåsstupene, til Haslum.

Grefsenkollen

Grefsenkollen er en rask og fin tur på toppen av de fineste utsiktspunktene i Oslo. På toppen finner du flotte Grefsenkollen restaurant hvor du kan nyte en øl i solnedgangen etter en frisk tur, eller bare spise et godt måltid. Her finner du også ulike arrangementer med fantastisk Oslo i bakgrunnen, absolutt verdt et besøk.

Kommer du reisende fra til Oslo, og vil bo i nærheten av Oslo S? Da burde du sjekke inn på Clarion Hotel Royal Christiania.