Nå har du en veldig god grunn til å reise hit

St. Patrick`s Day, også kalt «Paddy`s Day», er kanskje ikke overraskende irenes nasjonaldag som feires den 17. mars. Men vet du egentlig hvorfor den feires? Som nasjonaldagens navn tilsier er dette en feiring av St. Patrick, landets skytshelgen som innførte kristendommen på den lille, grønne øya. I dag er imidlertid ikke St. Patrick`s Day bare en kristen feiring, men en kulturell begivenhet hvor øl, musikk, dans, parader, kostymer og sang står i fokus. For er det en ting irene kan, så er det å feire på skikkelig vis. Men også en rekke andre nasjonaliteter feirer også St. Patrick`s Day, ettersom mange irer har tatt med seg tradisjonene videre når de har bosatt seg rundt om i verden. Spesielt feires dette stort i både USA og England, men også andre storbyer har adoptert begivenheten som et årlig høydepunkt; blant annet Oslo.

Her feirer du St. Patrick`s Day i Oslo

Den offisielle feiringen av St. Patricks Day i Oslo avholdes i år på en lørdag, altså 19. mars. Rundt om i hovedstaden vil du finne frittstående feiringer du kan ta del i, som for eksempel på en av byens irske puber – The Dubliners, The Whisky Bar, O Reillys eller Shamrock. Den irske foreningen for irer i Norge har også denne dagen en rekke ting planlagt. Her kan du blant annet være med å gå i tog, samt spise middag og hygge deg med sammen med familie og venner på Mona Lisa Huset i Oslo sentrum. Her finner du oversikten over opplegget. Uansett hvor du legger feiringen er det en ting du ikke må glemme; kle deg i grønt og orange (som er et symbol på Irland).

Four full glasses with dark beer on bar counter

Kommer du utenbys fra og trenger et sted å overnatte, kan du finne en rekke gode tilbud på hotellovernattinger. Dette er våre anbefalinger:

Best Western Karl Johan Hotel

Dette hotellet har kanskje den aller beste beliggenheten i Oslo, rett ved Stortinget. Et fint hotell med greie fasiliteter som ofte har rimelige priser. Beliggenheten kan ingen krangle på.

Rica Hotel G20

Et moderne og nytt forretningshotell som ligger i Grensen. Fin plassering og moderne løsninger, design og alt du krever av et hotell.

Clarion Collection Hotel Folketeateret

Dette hotellet rett ved Youngstorvet ligger godt plassert i et sentralt område, noen få hundre meter fra Oslo S og noen få hundre meter fra Karl Johansgate. Et supert valg for den som vil oppleve det pulserende Oslo på kvelden. Hotellet har bakst på ettermiddagen og kveldsmat på kvelden for den som liker det. Fine designrom i et nytt hotell.

Comfort Hotell Xpress

Er du bare ute etter overnatting på et hotell som er av god standard sentralt, og ikke trenger alt for mye hjelp av resepsjon eller har behov for andre fasiliteter? Da er dette den rimelige og supre løsningen. Det tar deg fem minutter å gå til Karl Johan og fem minutter å gå til Grünerløkka.  Her betaler du bare for å bo, og for mange er jo det mer enn nok. Her finner du en rekke andre flotte hoteller i Oslo Det er likevel ikke til å stikke under en stol at hvis man virkelig skal feire irsk kultur, så er det selvfølgelig Dublin du må reise til. Her finner du oversikten over alle aktiviteter som finner sted i Dublin under St. Patrick`s Day-feiringen. En titt på flybillettene til landets hovedstad viser at billettene varierer i alt fra 1500 til 6000 kroner i tidsperioden, avhengig av hvor fleksibel du er. Hvis du ikke har mulighet til å reise denne helgen, bør du ikke glemme at Irland er mer enn bare St Patrick`s Day. Dette er våre hotteste tips for en helg i Dublin, uansett når du har mulighet til å reise.

Guiden for deg som vil oppleve Dublin

Det finnes en rekke spennende attraksjoner som er verdt et besøk i Dublin. Vi har plukket ut noen av de mest kjente, og noen attraksjoner du kanskje ikke ville funnet frem til på egenhånd.

Dublin Castle

126491030

Dublin Castle strekker seg over et område på 44 000 kvadratmeter og inneholder blant annet to museer, kafeer, et internasjonalt konferansesenter, to nydelige hager, og viktige statlige bygninger og leiligheter. Siden 1204 har Dublin Castle vært hjertet av byens historie og utvikling. Flere av områdene er åpne for turister og er en attraksjon for deg som er interessert i historie, arkitektur, litteratur og kunst.

Et annerledes kirkebesøk; Saint Michan`s Church

Et besøk til Saint Michan`s Church vil garantert gi deg en uforglemmelig opplevelse. Kirkens flotte atmosfære og arkitektur er alene verdt et besøk, men det spesielle med denne kirken er at den skjuler en helt spesiell attraksjon; under kirken er det fem gravsteder med mumifiserte levninger av Dublins mest innflytelsesrike familier fra det 17., 18. og 19. århundre. Det konstant tørre klimaet under kirkebygningen er grunnen til mumifiseringen av likene og bevaringen av kistene. En bemerkelsesverdig opplevelse for den nysgjerrige.

Trininy College

91692145

Det ærverdige og mer enn 400 år gamle Universitetet i Dublin, Trinity College, er et elsket landemerke på grunn av sin flotte arkitektur og sentrale beliggenhet i sentrum. Inne i Universitetsbygget kan du ta en titt på det eldgamle manuskriptet Book of Kells- en 1200 år gammel bok som er illustrert og utsmykket av keltiske munker fra middelalderen.

Guinness Storehouse

800px-Guinness_Storehouse

(Foto:  Greatal386 / Wikipedia.org) Dublin er uten tvil kjent for sin fantastiske pub-kultur, og ikke minst den mørke og smakfulle øltypen Guinness. Vi anbefaler deg å ta en tur til Guinness Storehouse for et skikkelig dypdykk i det verdenskjente ølet. Her vil du få en guidet tur gjennom Guinness historie og lære om ølets produksjonsprosess fra start til slutt. Turen avsluttes i syvende etasje på Gravity Bar-puben hvor du kan nye utsikten over Dublins skyline med en Guinness i hånda. En interessant, lærerik og veldig spennende opplevelse!

Old Jameson Destillery

Hvis du ikke er øl-entusiast, kan kanskje Whiskey-museet Old Jameson Destillery være et godt alternativ? Gjennom den 1-time lange guidet turen gjennom destilleriet vil du lære historien rundt det kjente irske whiskey-merket og smake ulike typer av Jameson whiskey, samtidig som du mottar et «Irish Whiskey Taster»- sertifikat som bevis på ditt besøk.

Phoenix Park

PicMonkey Collage

Rett utenfor sentrumskjernen av Dublin, finner du den store, vakre og idylliske parken Phoenix Park. Parken er en av Europas største innhegnede parker, og huser blant annet presidentboligen, en gigantisk zoologisk hage, blomsterhagen The Victorian People’s Flower Gardens, samt flere kafeer og lekeplasser. I tillegg er parken prydet av flotte monumenter – The Papal Cross, The Wellington Testimonial, The Phoenix Monument – som absolutt er verdt et besøk. Parken er perfekt for deg som ønsker å nyte dagen i et grønt og friskt område, og er du heldig vil du også kunne oppleve de viltgående rådyrene i parken.

Molly Malone

200362486-001

«In Dublins fair city, where the girls are so pretty,  I first set my eyes on sweet Molly Malone…»  Har du hørt sangen om Molly Malone? Dette er en svært populær irsk sang som har fått status som en irsk hymne, og i tillegg blitt den uoffisielle hymnen for Dublin by. I begynnelsen av den kjente gaten Grafton Street, kan du se statuen av Molly, og lese historien om den vakre fiskerhandleren som solgte varer på gatene i Dublin, men som døde i svært ung alder.

Johnnie Fox`s Pub

full1

Stol på oss. Dette er ikke en hvilken som helst pub, men puben du kommer til å elske! Sør i Dublin, lokalisert i fjellene, ligger det lille vertshuset Johnnie Fox. Her kan du enten ta en drink og følge med på skjermene som viser sport, spise en bedre middag, eller (som vi anbefaler) være med på The Hooley Show; et show som varer hele kvelden og inneholder en treretters middag, irsk live folkemusikk og river dance. En opplevelse som er gøy for både store og små, og et sted du kommer til å dra tilbake til- gang på gang.

Andre attraksjoner som er verdt et besøk;

  • National Gallerie of Ireland
  • National Museeum of Ireland
  • Abbey Theatre
  • Lær mer om sporten Gaelic Fotbal, og ikke minst bli med å spille! Les mer om dette her.

Puber og restauranter du bør besøke

179997423

Selvfølgelig bør du traske rundt i området Temple Bar. Området florerer av livlige og hyggelige puber, og er perfekt for deg som ønsker en pub-til-pub runde eller ønsker flere alternativer å velge imellom. Her er det noe for alle og enhver. Andre puber i Dublin som absolutt er verdt et besøk, er The Storehouse (på Crown Alley), The Long Hall og The Palace Bar. Er du imidlertid lysten på en lokal og annerledes pub-opplevelse, bør du stikke på Brady`s Pub (i Tenenure); hver torsdag dukker vanligvis flere lokale musikere opp med sine instrumenter, og sammen spiller irske favoritter gjennom hele kvelden. En utrolig hyggelig og kulturrik begivenhet for deg som ønsker å ta del i det lokale irske. Til lunsj bør du vurdere å spise på blant annet Pasta Fresca, The Kitchen eller Busy feet and Coco– cafe- alle lokalisert i sentrum av Dublin. Er du på utkikk etter et sted å spise middag, bør du sjekke ut The Church. Dette er restaurant de aller fleste elsker. Grunnen til det er enkel; ved siden av å servere veldig god mat, er restauranten lokalisert i en gammel kirke. Dublin kan også by på restauranter i verdensklasse; både Restaurant Patrick GuildbaudChapter One og L`Ecrivain har alle stjerner i Michelin-guiden 2014.

Den beste shoppingen i Dublin

57279804

Det finnes en rekke flotte handlegater, shoppingsentere og butikker du bare gå innom når du er i Dublin. Grafton Street og Henry Street er to av de mest kjente shoppinggatene. Førstnevnte er den mest eksklusive med designerbutikker som Chanel, Gucci, Burberry og Prada. I denne gaten bør du ta turen innom Brown Tomas, et eksklusivt og himmelsk varehus som fører det aller største designermerkene. Henry Street der i mot, kan by på butikker som blant annet Footlocker, River Island, Zara, TopShop og MAC, samt andre butikker for deg som vil shoppe litt rimeligere. Sjekk ut også Jervis Street rett i nærheten, Ilac-senteret, eller det store varehuset Penney`s- en drøm for de som vil handle kule klær til en billig penge. Cow`s Lane, er et spennende marked som tilbyr klær, tilbehør og utallige boder med håndlagde produkter fra over 60 ulike leverandører. Det er åpent fra juni til september; resten av året flytter markedet inn til St Michael`s og St John`s Baquet Hall, som ligger rett rundt hjørnet.

Her bør du bo i Dublin

Vi har plukket ut en rekke hoteller som alle er av god kvalitet og som har perfekt beliggenhet i sentrum av Dublin.

The Gresham Hotel

6919_102_z
Bestill hotellet her

The Morgan

77931_76_z
Bestill hotellet her

The Morrison

528626_94_z
Bestill hotellet her

The Westin Dublin

601612_114_z
Bestill hotellet her

The Marker Hotel

5921132_16_z
Bestill hotellet her

The Merrion

562197_114_z
Bestill hotellet her

Et annet godt alternativ for overnatting i Dublin, er å leie en egen leilighet! Du kan selv bestemme område, og velge ut fra kategorier; barnevennlig, store grupper, designerleilighet, par etc.

Finn den perfekte leiligheten her