Foto: iStock

Her er det blitt billigere å feriere

Sterk krone gir langt billigere reiser.

Valutaekspertene spår en videre styrking av kronen. Det betyr at harryturer og utenlandsferier blir langt billigere. Les mer om det her.

Med ny oppgang for oljen har kronen styrket seg, og i går ettermiddag lå euroen på 8,91 kroner, dollaren på 7,98, britisk pund på 10,18 og en svensk hundrelapp på 92,89 kroner, skriver Na24.

Vil du leie bil i høst? Hos Holidaycars får du 25% på leiebil fra Hertz!

Disse landene holder både deg og lommeboka lykkelig:

Sverige

Beautiful winter scenery panorama of the Old Town (Gamla Stan) pier architecture with decorated Xmas Tree in Christmas and New Year holidays in Stockholm, Sweden

Gamla Stan i Stockholm. Foto: iStock

Vårt vakre naboland har mye å by på, hvor særlig Stockholm og Gøteborg er de mest populære byene for oss nordmenn. Dra på weekendtur til sjarmerende Stockholm med den beste shoppingen, livlig uteliv og varierende matmeny. Her får du de aller beste tipsene.

Gøteborg er byen alle bør besøke i sommer, særlig for de som er på utkikk etter en familieferie som ikke er så langt unna. Det er mange grunner til hvorfor du bør du ta turen til Gøteborg. Les mer om det her.

Ved inngangen til året kostet 100 svenske kroner 104,50 norske kroner. Nå er den svenske kronen billigere enn den norske, og en svensk hundrelapp kostet 92,89 kroner senest 4. oktober.

Har du sett dette flotte hotellet i Stockholm?

Sheraton Stockholm Hotel, Stockholm, Gjesterom

Stort hotell med 465 gjesterom og perfekt beliggenhet i Norrmalm, og i nærheten av Kungliga Operan.

Les mer om hotellet her.

USA

Yellow Taxi Traffic On 7th Avenue In Manhattan New York In The Times Square Area

USA er en opplevelsesrik destinasjon, men det er ingen andre storbyer som slår New York. Storbyen er fantastisk uansett om du er førstegangsbesøkende eller vært der flere ganger. «The Big Apple» er like sjarmerende uansett hvilken årstid.  Fantastisk shopping, kulturtilbud, restauranter og verdenskjente utesteder. Denne magiske storbyen er fullt av energi og en herlig atmosfære som er lett å forelske seg i.

New York byr på mange opplevelser for alle aldre, uansett om du er her med familien eller med vennegjengen. Billigere ferievaluta gir deg også mer å rutte med i USA nå. Dollaren er blitt 4,0 prosent billigere eller om lag 35 øre. Da startskuddet gikk for 2016 kostet en dollar 8,82 kroner, mens den nå koster 7,98 kroner.

Les også: New York på budsjett

Sjekk ut dette hotellet i New York.

The Roosevelt Hotel, New York City, New York, Superior-rom, 1 kingsize-seng, Gjesterom

4-stjerners hotell med 3 restauranter i nærheten jernbanestasjonen. Rockefeller Center og Broadway er i nærheten.

Les mer om hotellet her.

Eurosonen

Euroen har gått fra å koste 9,60 kroner til 8,91 kroner.

Danmark

Copenhagen, Denmark - November 16, 2014: Christmas lights illuminate the main entrance to Tivoli Gardens. Tivoli Gardens is one of Denmark's most famous tourist attractions and the oldest amusement park in the world.

Vi blir aldri lei Danmark, og det er særlig i sommertid at vi legger turen til idylliske ferieperler som Aarhus, København og Ebeltoft. Blir det Danmark i sommer? Sjekk våre beste tips her og her. København er en barnevennlig by som har litt av hvert å by på for både små og store barn. Tivoli er obligatorisk og man kan gjerne bruke en hel dag her, for å ta seg god tid til å nyte både  restaurantbesøket, akvariet og blomsterprakten i tillegg til alle attraksjonene.

De aller beste familiehotellene i København finner du her. En gladnyhet er at en dansk hundrelapp kostet 128,8 kroner ved inngangen til året og koster nå 119,83 kroner.

Les også: 7 kule ting du kan gjøre i Aarhus

Her er de aller beste hotellene i København.

Dette er det mest bestilte hotellet i København:

Radisson Blu Royal Hotel, Copenhagen, Copenhagen, Sitteområde ved lobby

Les mer om hotellet her.

Storbritannia

London, UK - December 8, 2012: Night View of Harrods, located in Brompton Road, with christmas decoration, crowds present. Harrods was opened at 1824 and now it is one of the most famous luxury store in London.

Fotball, publiv, mote kongehus, flotte parker eventyrlige slott, afternoon tea og morsomme tradisjoner gjør Storbritannia til en populær destinasjon. Det er særlig London vi reiser tilbake til igjen og igjen. Den travle storbyen byr på bra shopping, koselige kafeer, puber og ikke minst et pulserende uteliv vi aldri blir lei av.

Les vår store guide til London her. Vil du ha den aller beste shoppingen i London? Det finner du enkelt og greit her.

Nordmenn nyter godt av brexit-effekten på punden, som koster nå 10,18 kroner.

Les også: De 10 beste hotellene i London

Du må bare se dette fantastiske hotellet i London!

Corinthia Hotel London, London, Suite, 1 kingsize-seng, Gjesterom

Luksushotell med 3 restauranter i nærheten av Trafalgar Square, Big Ben og London Eye.

Les mer om hotellet her.

Finn flere hoteller i London her.

Polen

Christmas market in Dresden

Julemarked i Dresden, Warszawa. Foto: iStock

Det er blitt populært å reise til byer som Gdansk og Krakow for billig storbyferie, med flere flyselskap med direkteflyginger fra Norge. Ikke minst er luksushotellene i Polen mye rimeligere enn her til lands. Sjekk for eksempel ut dette Sheraton-hotellet i Krakow.

Nå får du en enda billigere storbytur når den polske valutaen zloty, koster nå 2,07 kroner, mot 2,25 kroner ved nyttår.

Sjekk ut dette fantastiske hotellet i Krakow: Aparthotel Stare

Aparthotel Stare Miasto, Krakow

Les mer om hotellet her.

Her er topp 10 luksushoteller i Krakow.

 

Billigere billetter til Miami og London

I tillegg til sterk krone, får du langt billigere flybilletter til både London og Miami. Fra 30. oktober starter Ryanair daglige ruter til London og nye direkteruter til Miami med SAS er allerede i gang. Flere avganger fører til priskrig mellom flyselskapene, og billettene prisene raser ned.

Søk flybilletter her.

 

Les også:

Verdens mest populære storby

Den virkelig store London-guiden

Slik får du drømmeturen til New York