Nå kan du fly direkte til Boston fra Oslo

Få flybilletter fra 999 kroner én vei!

New York er nok en av de byene som står øverst på besøkslista til mange nordmenn, men mange glemmer en annen av øst-kystens store byer når de først skal over dammen. Boston, en av nord-østkystens kanskje vakreste byer, kan by på en rekke opplevelser innen alt fra shopping, til kulinariske opplevelser, til historie. Og i mars 2016 åpner Norwegian direkteruter til metropolen!

Norwegian med ny direkterute

I sitt siste nyhetsbrev avslører Norwegian at de åpner direkteruter til Boston fra Oslo, København og London. Avgangen til Beantown, som den er kjent som på folkemunne, kommer til å gå to ganger i uken fra Oslo, fire ganger i uken fra London, og én gang i uken fra København. Lenge har Iceland Air hatt den enkleste reiseveien til byen for oss nordmenn, men den posisjonen blir nå utfordret av Norwegian.

Med avgangene dekker Norwegian et behov for europeerne som ønsker å reise til øst-kysten, i tillegg til amerikanere som ønsker å reise til Europa.

Finn billige billetter til Boston i vårt flysøk

– Vi ser at en stadig større andel av våre passasjerer er amerikanske, noe som forteller oss at det har vært et stort behov for en ny aktør som tilbyr direkteruter til en lav pris mellom USA og Europa. Med enda flere direkteruter mellom kontinentene vil flere amerikanere besøke Europa, Skandinavia og Norge, noe som er positivt for lokal økonomi og turistnæring, utdyper Bjørn Kjos i nyhetsbrevet.

Opprettelsen av flyruten til Boston er også et godt strategisk grep for Norwegian. Den internasjonale flyplassen i Boston, Boston Logan Airport, er et knutepunkt for en rekke innenlandsflyvninger til andre destinasjoner i Nord-Amerika.

Velkommen til Beantown

Boston er kjent for sport, øl og «Clam Chowder«, i tillegg til å være stedet en rekke serier og filmer er spilt inn. The Departed, Good Will Hunting og Ted er alle filmer som er spilt inn i byen.

Likevel er det kanskje alle skolene byen først og fremst er kjent for. Harvard University og MIT er to av USAs beste universiteter, og begge finner du i Boston. I tillegg finnes det titalls flere skoler som de fleste på denne siden av sjøen ikke har hørt om. Sammen drar alle disse skolene studenter fra hele verden til Massachusetts.

Boston er et ypperlig mål for deg som ønsker å oppleve en ny by i USA, samtidig som du vil ha muligheten til å utforske den nord-østlige delen av Nord-Amerika.

Her bor du i Boston

1. The Liberty Hotel – en særegen opplevelse

Hvis du vil ha en virkelig særegen hotell-opplevelse er det ikke tvil om at the Liberty Hotel er det riktige valget. Hotellet er faktisk et tidligere fengsel som er blitt pusset opp, og hvor store deler av fengselet er bevart i arkitekturen. Hovedinngangen leder til et stort åpent barområde (se bildet over), og dersom du går ned i kjelleren finner du en nattklubb, som vagt kan minne om et gammelt fangehull. På kvelden er denne delen av hotellet et eksklusivt utested hvor både skjorte og fine sko er påkrevd. På rommet ditt er det likevel rolig og behagelig, og du merker ingenting til festen som går utover natten. Hotellet ligger rett over brua fra MIT, og rett ved siden av det fantastiske Beacon Hill-distriktet.

2. The College Club of Boston – et rimeligere alternativ

Vil du ha et billigere alternativ er det the College Club of Boston et godt valg. Her får du en seng og frokost, og bor rett ved den botaniske delen av Boston Commons, USAs eldste offentlige park. Hotellet er svært sentralt, uten at du havner i en av de svært trafikkerte nabogatene.

3. The Lenox  – for de som ønsker luksus

The Lenox er kanskje et av de mest ikoniske hotellene i Boston. Hotellet er både gammelt og fasjonabelt, uten å være utdatert. Hotellet er plassert midt i Copley Square, det «nye» finansdistriktet i Boston, og rundt hotellet finnes en rekke gode restauranter. Rett bak hotellet finner du the Prudential, bygningen hvor Bostons mest kjente restaurant befinner seg. Den heter Top of the Hub, og gir deg Bostons fineste restaurant-utsikt.

Dette kan du oppleve i Boston

Boston er en by full av kontraster. Byen er bygd opp av «Squares», eller bysentrum, og hver av disse har noe eget å tilby. Harvard Square, Davis Square, Kendall Square, Porter Square – hver av de er særegne og har sine egne typer barer og restauranter.

For å komme deg rundt i Boston tar du «the T» – fellesbetegnelsen for trikken og T-banen. Den kobler deg mellom alle disse bysentrene, og gjør det enkelt å komme seg rundt i Boston uten kaste bort for mye penger på taxi (selv om det også er nødvendig til tider). Noen av linjene er forholdsvis gamle, og tar lengre tid enn andre (OBS: Green Line).

North-End

I det italienske distriktet North End står husene tett i tett.

North End – det italienske distriktet

Drar du til North End kan du se strøket hvor italienerne bosatte seg. Her finnes det herlige italienske restauranter og bakerier. Drar du hit må du kjøpe en cannoli, et italiensk bakerverk ulikt mye annet.

Duck Tour

En Duck Tour er en herlig sightseeing-tur rundt omkring i Boston, til lands og til vanns. Amfibiebilene du sitter i er fra 2. verdenskrig, og ble brukt til å enkelt sende forsyninger til ditt troppene befant seg, og guidene som kjører dem er herlige.

http://www.bostonducktours.com/

TD Garden

I TD Garden kan du se både Boston Celtics (basket) og Boston Bruins (ishockey). Billettene er overraskende billige.

http://www.tdgarden.com/

Fenway-Park

I baseball-ligaens øverste divisjon er Fenway Park den eldste i USA.

Fenway Park

Her ser du Boston Red Sox på baseball-ligaens eldste stadion. Dersom du synes baseball blir for kjedelig, kan du se litt av Boston Red Sox og bruke mer tid på pølser og øl. Det finnes det mye av på stadion.

http://boston.redsox.mlb.com/bos/ballpark/

Top of the Hub

Denne restauranten er obligatorisk dersom du befinner deg i Boston. Her får du en utrolig utsikt over byen.

http://topofthehub.net/

Back-Bay

Oversiktsbilde av Back Bay. Nede på gateplan står de røde murhusene tett.

Backbay

Shopping gjør du i Backbay. Her er det særegne butikker med tonnevis av forskjellige merker. De røde mursteinshusene står tett i tett nedover gatene, og du finner butikker i både kjellerinngangene og på gateplan.

Museum of Fine Arts

Museum of Fine Arts er et av USAs største museer, og har en samling med mer enn 450 000 verker. Her finner du alt fra oldtids-samlinger til nyere kunst.

http://www.mfa.org/

Samuel Adams

Ingen tur til Boston er komplett uten en guidet tur på det nå svært velkjente bryggeriet Samuel Adams. Det ligger litt utenfor Boston, men er relativt enkelt å finne frem til. Husk å dra til Doyle’s etter turen er over for å se det som er Bostons beste pub. Dit får du gratis skyss etter turen, fordi det også var den første puben som serverte Samuel Adams i USA.

https://www.samueladams.com/

http://www.doylescafeboston.com/

Dra på et show

Selv om Boston ikke er Broadway så finner du en rekke show her, og hver uke er det komikere, orkestre og store artister på vei gjennom byen. Husk å sjekke hvem som er der når du er på besøk – du vil ikke angre!

På dette hotellet får du med gratis frokost i Boston, og bor sentralt samtidig!