Naturistenes himmel finner du her

Lyst til å bade, shoppe og gå i banken naken? Da er Cap d’Agde i Frankrike stedet for deg. Nudiststrender er slettes ikke uvanlig rundt omkring i verden, men hele steder tilrettelagt for naturister er det ikke fullt så mange av. Village naturiste i det franske feriestedet Cap d’Agde er nettopp dette – et område hvor det meste gjøres uten klær.

91082683

På sandstranda som tilhører naturistområdet er det rett og slett påbudt å være naken, og det er forventet at du kaster klærne inne på området generelt. Det er allikevel én ting det er helt greit å gjøre med klærne på – spise mat. Selv mange av de lokale velger å spise med klærne på, så det kan du trygt gjøre uten å risikere rare blikk eller å skille deg alt for mye ut. Du kan gjøre så og si alt naken i Cap d’Agde; du kan handle, gå til frisøren, ta ut penger i banken og selvfølgelig sole deg. Når du opplever området au naturel bør du huske å ha med deg et lite håndkle, som du for andres og din egen skyld kan sette deg på når du skal ta en pust i bakken.

De billigste flybillettene finner du her

Overnatting

Du kan selvfølgelig reise til Cap d’Agde uten å overnatte inne på naturistsenteret, men vil du ha full pakke kan du også bo på et av hotellene inne på området. Det er flere hoteller å velge mellom her, og du kan få alt fra enkle leiligheter hvor du klarer deg selv, til spahoteller med full luksus.

Tre hoteller inne i området:

Naturisthoteller

 Laukarlin – Studio Village Naturiste,Résidence Hôtelière Natureva-SpaOz» inn Hôtel.

Hvis du vil bo nærme naturiststranda men allikevel litt utenfor området, kan du sjekke ut dette eller dette hotellet.

Paradisstrand

10440977294_37b784723c_b
Foto: pepemartin/Flickr

Uansett om du er naturist eller ikke, er strendene ved Cap d’Agde definitivt verdt et besøk. Lange, finkornede og med klart, blått vann. Det er også kun en del av den ene stranda som er naturiststrand – resten er for de som velger å gå litt mer tildekket. Delen som er for naturister er logisk nok den som ligger ved naturistområdet.

To hoteller rett ved stranda:

hotell2
hotell1

Hotel Les Grenadines, Hotel Capao

Noe for enhver smak

I sommersesongen kan antallet naturister i Cap d’Agde fort komme opp mot 40.000, så det sier seg selv at du finner mennesker med forskjellige mål og interesser i den franske byen. Mange reiser for å nyte strandlivet uten en tråd, noen for å kunne være nakne over alt, og noen for å utforske sine mer eksperimentelle sider. Selv stranden er preget av dette – mens den på dagtid stort sett er befolket av naturister som har valgt stranden fordi de kan være nakne, har den ofte et mer ekplisitt preg på kvelds-og nattestid. Cap d’Agde har den siste tiden blitt et yndet sted ikke bare for naturister men også for swingers, noe som kan merkes på noen av stedes nattklubber. Dette er allikevel ikke noe du trenger å se noe til hvis du ikke vil, da nattklubbene dette gjelder er godt merket.

En by med mye sjarm

Det er ikke bare naturiststrender og nattklubber du finner i Cap d’Agde, du kan også gå turer i det vakre landskapet, bli med på guidet tur til byens historiske monumenter og kjøre båt på Canal du Midi. Den billedskjønne byen er også litt av et paradis for golfelskere, med den store golfbanen International Course. Drar du til Cap d’Agde for å spille golf er det ett hotell du absolutt bør sjekke ut –  Le Palmyra golf hotel rett ved banen.

12293785