Foto: iStock

En guide til Soho

Stor guide til et av New Yorks kuleste områder.

Sjekk flypriser til New York her

SoHo er to områder for turister. Det ene i London, det andre i New York. Begge er på hver sin måte perlene i hver sin by. Vi gir deg guiden til det som kanskje ikke er originalen, men som virkelig er originalt.

SoHo, New York

Navnet har etter det man vet en av to bakgrunner. Den ene er Soho i London, den andre er South of Houston Street – noe som ofte regnes som den nordre grensen (Houston Street, altså). Den østlige går mot Little Italy/Chinatown og Lower East Side. Den vestlige grensen går på Avenue of the Americas. Av alle områdene på Manhattan er det vel SoHo gjennomgått den største forandringen fra å være et industriområde til å bli et kunstnerområde, og til slutt muligens det område med størst tetthet av kunstnere, butikker med særegent utvalg og gode spisesteder.

Vi guider deg under til området med spisesteder, butikker og annet du bør få med deg i det vi mener er den største perlen av de alle i New York.

Sjekk flypriser til New York her

Vi starter på Broadway (og ender på The James)

Dette er en lang gate, men vi starter litt nord for det som egentlig er grensen for Soho for å få med oss Urban Outfitters-avdelingen i området. Den finner du på 628 Broadway på høyre side om du ser nordover, noe som er hundre meter nord for Houston Street. En meget bra versjon av butikken med veldig bra utvalg. Rett ved siden av er det en Best Buy for deg som vil gjøre et kupp på elektronikk. Butikken ser ikke ut i måneskinn, men har veldig gode priser og et fint utvalg på alt fra Kindle til hodetelefoner. Noen meter ned igjen, fortsatt på samme side, finner du en stor Adidas-butikk.

Du kan også vurdere å rusle innom skobutikken David Z, men det har du forsåvidt mange muligheter til i området. En serie butikker med ofte veldig gode priser på sneakers (joggesko).

Fortsetter du videre, over Houston Street, kommer du til det området som egentlig er Soho. Første butikk hvis du går nedover på venstre side (altså på samme side som Adidas) er Hollister mens American Eeagle Outfitters er på andre siden. Etter Hollister er det en 24 timers åpen Duane Ready (apotek), noe som kan være greit for deg som sliter med jetlag. Litt lengre ned, på høyre side hvis du går nedover, er det en Victoria’s Secret. Selv om den lengre oppe på Broadway er større så er utvalget her mer enn bra nok (det er en Pink litt lenger ned også).

På andre siden av gaten igjen, altså venstre side nedover, finner du en Ricky’s. Det er mange av dem i New York, men denne er har veldig godt utvalg. Alt du kan drømme om til håret er her til priser du virkelig vil elske som norsk, og innerst i høyre hjørne er det også en voksenavdeling (ja, Ricky’s er og blir noe for seg selv). Litt lenger ned er en fin Forever21 og en Armani Exchange. Du kommer så til hjørnet til Prince Street.

Sjekk flypriser på de fleste flysider samtidig i vårt flysøk her

Tar du til venstre hvis du ser nedover kommer du etter hvert til to gode spisesteder: Delicatessen og Soho Park. Sistnevnte et fint sted for ordentlige hamburgere mens Delicatessen har strålende internasjonal meny, og et supert frokosttilbud. Bildet under er fra brunchen. Ja, du blir mett.

Hvis du går andre veien, altså til høyre fra Broadway på veien nedover – eller vestover om du vil – så kommer du til Fanelli Cafe. En pub/bar som har vært i Soho siden 1847. Hyggelig stemning og relativt god mat. I hvert fall godt øl. På veien går du forbi en liten kiosk kalt Angelique Express med virkelig god kaffe (på andre siden av Moncler). Over gata fra Fanelli så finner du The Mercer Kitchen som er litt mer moderne enn sin gamle kamerat over veien.

Videre bort samme gata vil du finne mer eller mindre interessante ting som J. Crew, Apple Store (mer enn bra nok for alle Apple-behov), Wolford, Ralph Lauren og Club Monaco.

Vel tilbake på Broadway kan du få god kaffe, fin mat og mye mer på Dean & Deluca (ja, det var der Deli de Luca tok navnet fra – dog ikke kvaliteten som er en del høyere på Dean & Deluca) på andre siden av Pink (fritidstøyet til Victoria’s Secret). På Conversebutikken på venstre side kan du lage din egne Conversesko, altså ditt eget mønster på skoene. Prisene vil ikke skremme noen.

På den høyre siden litt lenger ned finner du en Sephorabutikk. Er du interessert i sminke og skjønnhet så er det et selvfølgelig stopp (det er en stor butikk), men det som gjør butikken allment interessant er at den har gratis wi-fi. Det er ikke bare enkelt å finne steder med dette rundt omkring i Soho, men dette er ett av dem.

Over på andre siden av gaten igjen er en strålende Uniqlo-butikk. Vit bare at det er en veldig populær butikk, og skal du være sikker på å finne riktig størrelse bør du vurdere å komme tidlig. Fortsett så nedover gata til Spring Street (Aritizia på hjørnet), og ta til venstre. Gå bortover helt til du får Balthazar på høyre side. Du bør absolutt gå innom her i løpet av en tid i Soho. Husk bare å book bord, gjerne til brunch for å smake på deres smått utrolige brødkurv.

Skulle du ikke ha bestilt bord der så kan du sette deg på liste eller sukke tungt, og ta turen til Starbucks på andre siden av gata. Fortsetter du litt til kommer du til Chipotle på venstre side. Dette er en kjede med meksikansk fastfood, og helt utrolig nydelig om du skulle ha brukt litt lang tid på en rooftopbar eller en pub dagen før. Eller egentlig uansett. Husk bare at dette er meksikansk mat, ikke svensklaget ferdigversjon. Og, ja, de har øl.

 

Fortsett så nedover Broadway hvor du vil finne en Bloomingdale’s på venstre side. Fin for vesker, sitteplasser, toalett og gratis wifi. Det anbefales så å rusle videre nedover Broadway til du kommer til Grand Street. Ta så til høyre, østover, ved den ganske store Duane Ready (apotek). På veien, på høyre side, går du forbi butikken Yellow Rat Bastard. Liker du t-skjorter bør du, nei – da må du stoppe her. Et helt utrolig utvalg.

På vei østover på Grand Street skal vi ta deg opp sidegatene, men mer med info om hver av dem – og hva du finner der. Det første, og kanskje viktigste – matmessig – du finner bortover her er Le Pain Quotidien. Nydelig for frokost og lunsj. Også med gratis wifi. Du kan også ta opp Mercer Street for veldig, veldig god tyrkisk mat (og gratis wifi) på Antique Garage.

Velger du å gå videre kan du så ta opp Greene Street for å finne Isabel Marant, Moods of Norway (!), John Varvatos, J.Lindeberg og når du kommer opp til Spring Street: American Apparel ved siden av Dash. Dash? Ja, Kardashian…

Snu så bort Spring Street (vestover/til venstre på veien bort) for Mulberry, Longchamp og Burberry. Du kommer etter hvert til Wooster Street, ta så til høyre (nordover på Manhatten) igjen for å komme til Barney’s i Soho. Her er det også veldig mange dyre, fine og strålende butikker.

Vårt siste tips i dette området er å gå bort til West Broadway (videre på Spring Street, ned igjen fra Wooster Street og Barneys) – og ta til høyre for å gå sørover. Da vil du etter hvert komme til en meget hyggelig bar/pub: Kenn’s Broome Street Bar. Hyggelig er også Cupping Room Cafe – spesielt deres pork sandwich, som bokstavelig talt ligger rundt Broome Street Bar. Fortsetter du litt til på West Broadway kan du spise på Sanctuary T på den ene siden av gaten eller Felix på den andre. Begge anbefales.

Her kan du for øvrig høre på musikken til Sanctuary T

Tar du så til høyre igjen på Grand Street kommer du etter hvert til The James (se under), med den gode restauranten til David Burke. Skulle du være i modus for en sandwich kan vi anbefale Thompson Finest Deli. Det er her de lokale kjøper sine.

Hoteller:

3681052_188_z

The James

Rett og slett et fantastisk hotell. Sjekk priser og tilgjengelighet her først. En vidunderlig takbar og veldig god service. Veldig fin beliggenhet på ytterkanten av Soho, og da i gåavstand til Greenwich Village.

3606282_36_z

Mondrian

Fantastisk beskriver også dette designhotellet. Superflotte rom og veldig høy standard. Mange supre detaljer, og en bar som er av typen som gjør at du kanskje forlater hotellet litt for sjeldent.

3525290_57_z

The Nolitan

Det tredje hotellet du bør vurdere hvis du skal (noe du bør) bo i Soho. Supert design, strålende service og ypperlig beliggenhet.

Les også: Dette er himmelen for deg som liker øl (New York)