Foto: iStock

Nordmenn reiser til Dubai i vinter

Salg av vinterreiser til Dubai og emiratene er tredoblet sammenliknet med fjoråret, melder Apollo.

Svak krone og mer for pengene gir boom østover neste vinter. For første gang i historien øker ikke reisearrangøren antall vinterreiser til Kanariøyene, men satser i stedet på eksotiske reisemål som Thailand, Bali og Dubai.

– Vi ser en større endring i nordmenns reisemønstre vinteren som kommer. Med svak krone og sterk dollar dreies nå feriene mot Sørøst-Asia, hvor det lokale prisnivået er langt mer fordelaktig og kvaliteten på hotellene er minst like bra. Etterspørselen for mer eksotiske reisemål øker også. Derfor har vi i år valgt å legge storsatsingen østover med rutefly, fremfor til eksempelvis Kanariøyene, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

 

Se også: Dubais mest eksklusive hoteller på Laurel Nights.

 

Salgstallene viser tydelig endringen: Så langt er Apollos salg av vinterreiser til Dubai og emiratene tredoblet sammenliknet med fjoråret. Storfavoritten Thailand er opp 30 prosent, mens surfeparadiset Bali begynner å markere seg som en ny sommerdestinasjon, ifølge en pressemelding fra Apollo.

 

Les også: 8 grunner til å ta turen til Dubai i vinter

 

Her bor du i Dubai

Perioden fra mai til september sies å være den verste perioden for turister å besøke Dubai. Det er kvalmende og varmt, med nesten ikke en eneste dråpe regn.

Den beste perioden å reise til Dubai derimot, er nærmere mellom november og april. Fra november og desember er Dubai velsignet med temperaturer mellom 20 og 26 grader. Storbyen florerer av opplevelser som du kan lese mer om her. Vi har valgt de aller hotteste hotellene.

Burj Al Arab Jumeirah, Dubai, Uteområde

Verdens eneste 7-stjerners hotell

Dubai er kjent for mange severdigheter, men det aller mest kjente er uten tvil verdens eneste 7-stjerners hotell, Burj Al Arab. Dette ikoniske hotellet er nok av det dyreste slaget, men absolutt noe du må få med deg når du er i Dubai – enten det er å låne toalettet eller ta deg en drink i baren. Om du har råd til å bo her må du bare sette Burj Al Arab på din bøtteliste.

Vi har laget en liten sjekkliste over hva du kan forvente deg på verdens eneste 7 stjernes hotell:

  • Privat strand
  • Butlertjeneste 24 timer i døgnet
  • Egen spisestue på alle hotellrommene
  • Ubegrenset tilgang til vannsportaktiviteter
  • Bar som ligger 200 meter over havet
  • Akvarier
  • 8 restauranter
  • Enormt luksus spa
  • Bilservice med Rolle Royce

Med sine 321 meter så er dette ett av verdens høyeste hotell. Burj Al Arab ligger 280 meter fra land, og selve øya brukte de hele to år på å lage. Som nevnt i sjekklisten så benytter hotellet Rolls Royce som servicebiler for gjestene. Hvor mange ganger i livet får du oppleve å bli fraktet i en av verdens mest luksuriøse biler med privatsjåfør?

Sjekk priser og les mer om Burj Al Arab her.

5914122_208_z

Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa

Sjekk hotellet nærmere her.


2235336_86_z

Atlantis The Palm

Sjekk hotellet nærmere her.


1696177_170_z

Raffles Dubai

Sjekk hotellet nærmere her.


5414971_46_z

The Oberoi

Sjekk hotellet nærmere her.


Økende treningstrend

I tillegg til dreiningen østover, ser Apollo også en økende helse- og treningstrend hos nordmenn. Stadig flere av oss velger hotell eller områder hvor det er mulig å være aktiv og spise sunt – ikke bare som del av hovedferien, men også i form av egne ferier hvor hele formålet er aktivitet.

Som eneste nordiske turoperatør har Apollo to egne, rendyrkede sportshoteller i aktiv ferie-konseptet Apollo Sports: Playitas på Fuerteventura og Thanyapura i Phuket. Her finner du aktiviteter for hele familien; fra yoga og spinning til thaiboxing og personlig trener om du ønsker. Playitas har i tillegg et eget sportsakademi for barn, og på begge hotell legges det stor vekt på god og sunn mat.

– Jeg tror behovet for å være aktiv i ferien gjenspeiles av at mange har en stillesittende jobb og et permanent underskudd på tid til å trene og ta vare på seg selv. Mange av oss har konstant dårlig samvittighet, det blir jo mye skjerm, humrer Apollos markedssjef, Marcus Lundgren. Han er bare en av mange som i år fikk familien til å bytte ut solsengen med yogamatte, sykkel og joggesko.

– Familiens siste ferie var på Playitas – det er jo i ferien jeg har tid til å trene. Min bedre halvdel var ytterst skeptisk før vi dro, men gjorde en helomvending etter to dager med yoga på stranden. Sportshoteller byr jo på den ultimate kombinasjonen av egeninteresser og sol & bad – så fra nå av sier vi ja takk, begge deler!

 

Les også: Historisk billig Egypt-ferie