Norge på sitt beste

Norge er uten tvil et av verdens vakreste land. Se bare på disse bildene..

Norge er uten tvil et utrolig vakkert og variert land. Vi har både lest og skrevet om hvordan Norge hylles på sosiale medier, og hvilke hoteller i Norge turistene helst bor på.

Har du brukt hashtaggen #NorgePåSittBeste?

Vi fant utrolig mange eventyrlige bilder av vårt vakkert land. Nå kan neste helgetur eller ferie planlegges. La oss utforske Norge, dere!

Vakre fjell

Vakre Besseggen er både nordmenns og turistenes favoritt. Det er bare å se på bildene for å skjønne hvorfor.

Etter en lang gåtur er det ingenting som er like deilig som en god dusj, en bedre middag og en myk deilig seng.

Her kan du titte på overnattingsmulighetene i nærheten av Besseggen.

Å reise i Norge er noe helt spesielt. Mange tenker kanskje at Norgesferien består av lusekofter og rømmegrøt? Ja, det gjør det også, men først og fremst er Norge fylt av de mest fantastiske kontrastene.

Du kan enkelt se kontrastene på listen over hva turistene mener er de beste attraksjonene i Norge.

Ta en bilferie som et eksempel. Vi kjører de nyeste bilene, har med oss de mest avanserte teknologiske gadgets som iPads, Iphones og andre hjelpemidler som gjør en bilferie morsommere. Med all den teknologien med oss, kan vi fort glemme det vakre rundt oss. Norge er et perfekt sted for å stoppe opp, ta en pust i bakken og faktisk sette pris på omgivelsene. Blir det mer idyllisk enn dette?

Vi elsker å gå tur. Ikke bare får du fantastisk utsikt, men dette er god trening for både kropp og sinn.

TripAdvisor er manges «go-to»-side før de drar på reise. Ta en titt over norske hoteller som topper listen hos TripAdvisor.

Les også: Slik får du billigst og best leiebil

Lokal mat

Ferie innebærer mer tid sammen, gjerne rundt bordet. Det har vært en økning i interessen for norsk mattradisjon. Flere er opptatt av å spise og smake mer av lokalprodusert mat med norske tradisjoner i spissen. Når du reiser Norge rundt kan du få en kulinarisk opplevelse for livet. Liker du å ha et tema når du reiser kan nettopp lokal mat være noe for deg. Det gir helt klart en ny dimensjon til ferieopplevelsen.

Les om Norwegian Foodprint her, og legg opp kjøreruten etter det. Du trenger faktisk ikke å reise langt unna storbyene for å finne spisesteder som serverer hjemmelaget mat basert på norske råvarer med lokal identitet. Bor du i nærheten av Oslo eller har tenkt å besøke hovedstaden er Tjuvholmen Sjømagasin på listen.Unn deg en helg i Oslo og nyt det byen har å by på. Det finnes over 100 hoteller å velge mellom i Oslo. Her kan du se hele listen.

TIPS: Les den nyeste Oslo guiden som gir deg oversikt over alt du burde se i hovedstaden.

Lyst å droppe bilen og heller ta fly? Da kan du øke og sammenligne flypriser fra mer enn 800 nettsider her

Vannaktiviteter

Mange assosierer ferie ved sjøen med sommeren. Prøv kajakktur, fisking og dykking. De idylliske skjærgårdene som Norgeskysten kan skryte av bare venter på å bli besøkt og utforsket.

Dette ser ut som et sted i New Zealand, men neida, det er vakre Norge.

På høsten er det et rikt utvalg av utendørsaktiviteter du kan begi deg ut på. Hva med safari, fisketur, rafting eller kanskje dykking?

På nettsiden VisitNorway finner du listen over Topp 10 dykkesteder i Norge. Lofoten er så klart med på listen.

Her kan du se listen over overnattingsmuligheter i Lofoten

Narvik kalles for Norges vrakdykkhovedstad. Flere tyske, norske og engelske vrak fra slaget om Narvik ligger her. Dette kan være reisemålet for de historieinteresserte.

Sjekk ledige hoteller i Narvik her

Naturskjønne omgivelser for store og små

Det er noe spesielt ved camping og telttur. Det gir oss en behagelig og god følelse av ro. Å sette seg samlet med venner ved et bål, grille pølser og marshmallows er utrolig koselig. Ta med en gitar og kvelden er fullkommen.

Søker du på «Natur og parker» på TripAdvisor får du en liste over de mest populære stedene turistene besøker.

Kristiansand er et populært reisemål for de som liker campinglivet. Her kan du nyte sol, strand i tillegg til den sjarmerende byen. Det er i tillegg få byer i Norge som tilbyr så mange familieattraksjoner som Kristiansand.

Foretrekker du heller å gå tur i skogen, grille pølser over bålet men fortsatt dra tilbake til hotellrommet for god komfort, er det mange overnattingssteder å velge mellom. Her kan du titte på hotellene i den vakre sørlandsbyen.

Skal du ta med barna på tur og besøke blant annet Dyreparken kan du overnatte på Scandic Dyreparken.

Ser du etter andre barnevennlige hoteller er Quality Hotel & Resort et godt valg. Her kan alle barn som er glad i sjørøvertema leke fra morgen til kveld. I tillegg har hotellet pirat- og prinsesserom, utendørs badebasseng, barnebuffet og barnedisco.

Her får du mer informasjon om hotellet

Nasjonale turistveger

Satser du på en ferie i Norge har du faktisk 18 Nasjonale turistveger å velge mellom. Her får du oppleve norsk natur og arkitektur på sitt aller beste.

Hva med turistvegen Jæren. Her kjører du mot en uendelig horisont, åpen himmel og mange kulturminner.

Nasjonal turistveg Jæren er en 41 kilometer lang veistrekning mellom Ogna og Bore i Rogaland. Vil du stoppe og overnatte her, kan du se hvilke overnattingsmuligheter du har her

Nasjonal turistveg Gerianger-Trollstigen er uten tvil en av de mest populære strekningene. Naturen er uslåelig og det er ingen overraskelse at Geriangerfjorden står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Har du lyst på en unik hotellopplevelse, bør du se bilder av Juvet Landskapshotellet. Selve navnet sier at her er det noe ekstra. Hoteller er verdenskjent for sin eksepsjonelle arkitektur.

TIPS: Er du glad i luksus og liker å unne deg det lille ekstra på tur? Da bør du klikke deg inn på Laurel Nights. Her får du oversikten over de mest luksuriøse og beste hotellene i hele verden. Her får du listen over Norges mest luksuriøse hoteller.

Bilferie

 

Lei en bil og kjør uten en konkret plan. Du kan møte mye spennende på veiene i Norge.

Det er så mange fine, små og store byer du kan besøke. Velg en rute og se hvor lang du kommer. Utenfor sesongen er det enkelt å finne ledig hotellrom, men er du typen som må ha alt booket før du beveger deg noe sted kan du lese om de beste hotellene i Norge. Kanskje du finner litt reiseinspirasjon.

TripAdvisor hjelper deg gjerne med å finne reisemål og aktiviteter i Norge. Her er det reisende selv som har stemt frem både severdigheter, hoteller og andre anmeldelser. Sjekk ut hva du kan gjøre på din neste Norgesferie.

Byer med det lille ekstra

Ålesund er omringet av øyer og fjorder. Dette er perfekte stedet for å knipse bilder slik som dette. Skal du besøke Ålesund er det flere steder du bør besøke.

De mest populære attraksjonene i området er Geirangerfjorden, fugleøya Runde, jugendhusene i Ålesund og Alnes fyr.

Her finner du hoteller i den flotte byen.

TIPS: Clarion Collection Hotel Bryggen har blitt stemt frem som en av Norges beste hoteller ifølge turistene.

Romantikk

TIPS: Dette er hva turistene som besøker Norge anbefaler deg å gjøre

Ta med kjæresten på en helgetur til en by dere ikke har besøkt før.Det trenger ikke å være langt unna og det er ikke alltid nødvendig å legge opp en plan over alt dere burde se.

Det er alltid mer spennende å ta en rusletur i gatene i en by du ikke kjenner. Veier, gater, butikker, kafeer og restauranter blir mye mer spennende.

Har du besøkt OL-byen Lillehammer? Her er det idyll fra morgen til kveld. Her finner du oversikten over alt du kan finne på mens du besøker den nydelige byen ved Mjøsa.

Se ledige hoteller og book en overraskelsetur her

Flotte hoteller

Her har Istagram-brukeren tatt et nydelig bilde og virkelig kapret omgivelsene i Hardanger.

Gjestene på Ullensvang Hotell nevner så klart omgivelsene når de beskriver dette hotellet og tar det med på listen over Norges beste hoteller.

I tillegg til gode fasiliteter og vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden, kan hotellet skrive historie med gjester som Edvard Grieg (som skrev Peer Gynt her), og keiser Wilhelm II som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet.

Her kan du se flere bilder av dette idylliske stedet

TIPS: Ifølge TripAdvisor er dette Norges topp attraksjoner.