Foto: Getty Images

Norge til topps i svensk kåring

Det svenske reisemagasinet Vagabond har stemt frem Norge som verdens beste land å reise til i 2019.

For tiende år på rad har Vagabond kåret verdens beste reisemål i totalt seks forskjellige kategorier. Vakre Norge kaprer en velfortjent førsteplass.

– Egentlig er det merkelig at vi ikke valfarter mer til Norge enn det vi gjør. Det finnes mennesker som har sett fjordlandskapene i New Zealand og lett etter naturens under over hele verden, men som aldri har satt sin fot i vårt naboland i vest, sier redaktør Vagabond, Per J. Andersson, i et intervju med TV 4.

Vagabonds redaktør forklarte mer om Norge som reisemål i TV4 Nyhetsmorgon på søndag morgen – se hele intervjuet her.

På samme liste finner vi andre flotte reisemål som Costa Rica og Sri Lanka, hvor sistnevnte er også kåret til beste land 2019 av Lonely Planet.

 

De beste landene:

1. Norge
2. Costa Rica
3. Sri Lanka
4. Colombia
5. Taiwan
6. Russland

 

Bortsett fra beste land, kårer magasinet i disse kategoriene: Beste stedene, Beste udsjett, Beste dyr-og naturreise, Beste sol & bad og årets nye kategori; Beste klimasmarte reisemål.


Book ditt neste hotell hos Nordic Choice Hotels!

Leter du etter hoteller i Norge? Søk her.


Dette var de 10 beste hotellene i Norge 2018

1.Hotel Ullensvang

Førsteplassen går til Hotel Ullensvang i Lofthus. Dette hotellet er kanskje det mest kjente norske hotellet. Edvard Grieg skrev Peer Gynt-suiten her, og keiser Wilhelm II, som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet. Hotellet er et viktig kulturhistorisk minne, hvor det føles som man bor midt i et eventyr.

Les mer om hotellet her.

2.Grand Hotel Oslo

Det er ingen tvil om at Oslos Grand hotell er et av Norges mest ikoniske hoteller. Her har flere berømte skikkelser bodd, slik som Barack Obama og Michael Jackson. Grand Hotel ligger midt i Oslo sentrum med kort gåavstand til alt. På hotellet må du ta deg en matbit på den herlige restauranten, Palmen. På Grand Café serveres det en aldeles nydelig frokost.

Les mer om hotellet her.

3.Hotel Alexandra Loen

Hotel Alexandra Loen ligger i Stryn kommune i Loen. Dette er et familiedrevet hotell med herlig utsikt over fjorden og et vakkert naturlandskap. Det er basseng både ute og inne, samt et barnevennlig badeområde.

Les mer om hotellet her.

4.Scandic Nideleven

Frokosten på Scandic Nidelven er nærmest legendarisk, og er kåret til Norges beste hotellfrokost hele elleve ganger. Her bor du sentralt i Trondheim, med de viktigste severdighetene i nærheten.

Les mer om hotellet her.

5.Hotel Continental

Dette er et av de vakreste hotellene i Oslo med mye sjarm. Det er her du sitter i storstuen med finanskjendisene i underetasjen. Velkjente Nasjonalteateret, Karl Johan og slottet er i kort gåavstand fra hotellet.

Les mer om hotellet her.

6.The Thief

Stordalens moderne designhotell  ligger ytterst på Oslos hyggelige strøk, Tjuvholmen. The Thief er kjendisenes favoritt, hvor stjerner som Rihanna, Justin Bieber og Ed Sheeran har alle bodd her. Kjent for sitt spa, restaurant og arkitekturstil. På The Thief bor du garantert på et av Norges mest luksuriøse hoteller.

Les mer om hotellet her.

7.Fru Haugans Hotel

Fru Haugens er utrolig nok første gang med på listen. Dette er et 200 år gammelt hotell som imponerer på mange måter. Det historiske hotellet er kombinert med moderne fasiliteter, og ligger midt i et herlig naturlandskap.

Les mer om hotellet her.

8.Kleivstua

Kun 45 kilometer fra Oslo finner du flotte Kleivstua hotell. Dette er et gammelt gjestgiveri som nå er et populært konferansehotelll. Har du planer om å gifte deg, er hotellet perfekt for bryllup. Kleivstua består av hele 18 hus med totalt 42 værelser.

Les mer om hotellet her.

9.Bekkjarvik Gjestgiveri

Dette hotellet ligger sør for Bergen og er et ærverdig gjestehus fra 1600-tallet. Hotellet ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune. Bekkjarvik ligger i en lun havn mot den gamle skipsleden mellom Bergen og Haugesund.

Les mer om hotellet her.

10.Solstrand Hotel & Bad

Solstrand Hotel & Bad ligger rett ved fjorden, kun 30 kilometer fra sentrum i Bergen. Her kan du sitte i en privat hage eller nyte frisk sjøluft fra den private stranden i fred og ro. Solstrand Hotel & Bad ble bygget i 1896 og er familiedrevet av 3.og 4. generasjon Schau-Larsen.

Les mer om hotellet her.


Les flere Norgesguider her:

Norgesferie på sitt beste

10 fine fjellturer i Norge

Norges beste hotellfrokost

Norges kuleste gate ligger i Oslo

Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer

Quiz: Kan du dette om Norge?

De 10 mest romantiske hotellene i Norge


Dette er de beste hotellene i verden!